ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Editorials
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Καταστροφές (δεν θέλω να σας τρομάξω) 15/1/2001

Απρόσμενες "καταιγίδες" ξεκίνησαν την εβδομάδα αυτή, βρίσκοντας απροετοίμαστους τους κατοίκους της χώρας σε όλες τις βαθμίδες και όχι μόνο.

Από τη μία, τα αστραπόβροντα του χθεσινού απογεύματος και η καταρακτώδης βροχή άφησαν πίσω τους συντρίμια και θύματα τόσο από το μοιραίο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, όσο και από την οικογένεια που σε παραλιακό δρόμο της Ζακύνθου θαύμαζε με δέος το άγριο τοπίο της θάλασσας. Και η οργισμένη θάλασσα δεν έχειξε οίκτο σε κανέναν...

Από την άλλη, τα αστραπόβροντα του πρώην υπουργού-δακτύλου (αναφερόμαστε στο δάκτυλο του κυρίου πρωθυπουργού) έφεραν προ εκπλήξεων την ελληνική κυβέρνηση και τον επικεφαλής της (απορώ γιατί). Ομολογώ ότι τόσο μεγάλο δάχτυλο εγώ δεν έχω ξαναδεί. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον αντίχειρας, και μάλιστα τόσο πρησμένος, λες και τον τσίμπησε μύγα. Βέβαια, η νοοτροπία του συγκεκριμένου δακτύλου δεν χρειάζεται την εξήγηση "μύγα θα τον τσίμπησε", μια και είναι μονίμως σε κατάσταση ρίψης βομβών. Όποιος έχει όμως τη μύγα (που υποτιθέμενα τσίμπησε το δάκτυλο) εκτός του ότι μυγιάζεται, θα την ρίξει κι αυτός εντός ολίγου τη βόμβα του, αν και ακόμα είναι παγωμένος.

Και μια και είπαμε για βόμβες και πάγωμα, εύχομαι να πιάσει σύγκρυο αυτούς για τους οποίους κρούει ο κώδων από τη στιγμή κατά την οποία η εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Χάγης δήλωσε ότι θα απαγγείλει κατηγορίες εάν αποδειχθεί η σχέση θανάτων από διάφορες μορφές καρκίνου με τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου Ουρανίου. Νέα έγγραφα προέκυψαν, τα οποία εμπιστευτικά προειδοποιούσαν (εν έτει 1991) την Βρετανική κυβέρνηση για την επικινδυνότητα στη χρήση των περί ων ο λόγος βλημάτων. Κάποια άλλα βλήματα επιμένουν ότι το DU δεν έχει κανένα κίνδυνο αποδεδειγμένα, προσπαθώντας να βγάλουν την ουρά τους απέξω για να γλυτώσουν τουλάχιστον την κατηγορία ότι εγνωσμένα χρησιμοποιούσαν μέσα για χημικό πόλεμο. Αμ δε!

Η καταστροφή άγγιξε όμως και το μακρινό μας Ελ Σαλβαδόρ, μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, όπου ο ισχυρός σεισμός έκανε τόνους λάσπης να καλύψουν ανθρώπους και περιουσίες μαζί, σκοτώνοντας τουλάχιστον 350 ανθρώπους, με τους αγνοούμενους να ξεπερνούν τους 1000. Ο ανθρώπινος πόνος δεν ακουμπά τα αυτιά μερικών...

Γιώργος Βότσης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλεκτρολόγος Μηχ. & Μηχ. Η/Υ ΕΜΠ)
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 1 σχόλια )

xirouhator: Τρομερό editorial! Μπράβο, Μπενέκο, κατεστραμμένε! (5/2/2001)
[εισαγωγή σχολίου]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099