www.nygma.gr - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (Μόδα)

ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΜΟΔΑ 1/5/1996

Νεολαία και μόδα. Μέχρι σήμερα ήταν συνώνυμα (μας τη χάλασαν κάτι γιαγιάδες με μίνι και faux-bijoux). Μέχρι σήμερα η νεολαία έφερνε τη μόδα, μία μόδα σαρωτική, ανυπότακτη, επαναστατική σαν να λέμε "τρόπος ζωής", νοοτροπία, θεώρηση της βιολογικής, της κοινωνικής, της συναισθηματικής της οντότητας. Και η μόδα ήταν κίνημα, ήταν αντίδραση, ήταν νέες ιδέες, λόγος ύπαρξης.

Σήμερα τη μόδα μας τη φέρνει ο Κωστέτσος, ο Σφακιανάκης και οι Babylon Zoo, ο Τσοβόλας, ο Βεργής, ο Χατζηνικολάου, ο Μπονάτσος και ο Κωστόπουλος σε άριστη συνεργασία με τα ΜΜΕ. Μέσα από συνεχείς κόντρες, τριβές και απίθανους διαλόγους αποφασίζουν λίγο πριν από τη νεολαία (και για τη νεολαία) το ποια είναι η νέα μόδα. Και ανάλογα με την επιτυχία της νέας μόδας που θα λανσάρουν θα πληρωθούν τα δέοντα. Δεν είναι και εύκολο πράγμα να αποφασίζεις για την ιδεολογία, τη νοοτροπία, την πολιτική στάση, την ψυχαγωγία, τον τρόπο συμπεριφοράς και τον αλγόριθμο καταμερισμού του καθημερινού χρόνου χιλιάδων ανθρώπων. Τα ΜΜΕ θα σε βοηθήσουν να επιβληθείς.

Μόδα είναι το χρήμα. Και το χρήμα κάνει τη μόδα. Πιο πίσω η νεολαία προσπαθεί να ακολουθήσει. Να γίνει κοινωνός των νέων οραμάτων, των νέων ιδεών...

ΝΥΓΜΑ Περιοδικό - Ομάδα Σύνταξης
1994-1997

Το άρθρο αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο στην Πύλη www.nygma.gr
στη διεύθυνση http://www.nygma.gr/mag/articles/Article.asp?ar_id=132&ac_id=29