www.nygma.gr - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (Δραστηριότητες)

ΝΥΓΜΑ LEAGUE 1995-96 ημιτελικά - τελικός 1/6/1996

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ - BIANCONERI 1 - 3
WOLVES - 3Ο ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 3 - 1

Ο Μεγάλος Τελικός ήταν πραγματικά ένα παιχνίδι για γερά νεύρα. Τόσο σε εξέλιξη όσο και σε θέαμα ξεπερνούσε κατά πολύ το θέαμα του τελικού του γνωστού ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού θεσμού που τόσο απροκάλυπτα σφετερίζεται το δεύτερο μισό του ονόματος του δικού μας πρωταθλήματος! Στη μικρή αυτή ανασκόπηση ξεκινάμε με το προφίλ των δύο φιναλίστ:

Οι Bianconeri, ομάδα φοιτητών του 5ου έτους των Πολιτικών Μηχανικών, ήδη είχε εντυπωσιάσει από τους πρώτους αγώνες, τόσο με τις μεγάλης έκτασης νίκες όσο και με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις, που θύμιζαν τη μεγάλη κυρία του ιταλικού πρωταθλήματος. Κατέκτησαν την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο στην προκριματική φάση και στη συνέχεια απέκλεισαν τους μηχανολόγους του Γιοσμά (5-1) και τους χημικούς Κόκκινους Διάβολους (3-1).

Οι Wolves, ομάδα αποτελούμενη από φοιτητές του 4ου έτους των Ηλεκτρολόγων, έχουσα στις τάξεις της παίχτες που συμμετείχαν και στο Κυπριακό πρωτάθλημα, είχαν παρουσιάσει μεγάλη αποτελεσματικότητα και αποτελούσαν σίγουρα ένα από τα φαβορί. Πρώτοι, επίσης, στο δεύτερο όμιλο στα προκριματικά, στη συνέχεια απέκλεισαν με χαρακτηριστική ευκολία (8-2) τους μηχανολόγους Power Rangers καθώς και τους φιλόδοξους τριτοετείς ηλεκτρολόγους (3-1).

ΤΕΛΙΚΟΣ

BIANCONERI - WOLVES 4 - 3

Ο Αγώνας: Μετά από αυτές τις δοκιμασίες οι δύο ομάδες έφτασαν στον τελικό που αποδείχθηκε ένα παιχνίδι γεμάτο δυνατές συγκινήσεις. Νωρίς σημειώθηκε το πρώτο τέρμα, από τους Wolves, οι οποίοι άνοιξαν το score με ένα όμορφο και γρήγορο πέταγμα που ολοκληρώθηκε με άψογο πλασάρισμα. Στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε και ακολούθησαν ενδιαφέρουσες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Λίγα λεπτά πριν το ημίχρονο, ύστερα από καταπληκτικό γύρισμα και σουτ του αρχηγού των Bianconeri έγινε η ισοφάριση.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, τα πράγματα άρχισαν να αγριεύουν. Λίγο η μπόρα που κράτησε για δεκαπέντε λεπτά περίπου, λίγο το πάθος των αγωνιζομένων και το παιχνίδι είχε ανάψει. Μέσα στη βροχή δύο ξαφνικά σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και οι Bianconeri έδειξαν να ελέγχουν το παιχνίδι (3-1). Στη συνέχεια όμως οι Wolves πήραν την πρωτοβουλία, έκλεισαν τους αντιπάλους τους και σε ένα γρήγορο πέταγμα τούς ανάγκασαν να παραχωρήσουν penalty, το οποίο αμέσως υπεδείχθη.

Η εκτέλεση ήταν επιτυχής και το σκορ έγινε 3-2. Απέμεναν περίπου είκοσι λεπτά στα οποία οι Bianconeri είχαν μάλλον παθητικό ρόλο. Στο διάστημα αυτό οι Wolves έχασαν τουλάχιστον δύο καλές ευκαιρίες μέχρι που κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση περίπου 7 λεπτά πριν το τέλος. Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα οι Bianconeri βγήκαν στο προσκήνιο, δημιούργησαν μερικές καλές φάσεις, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν.

Στην παράταση παρόλη την κόπωση των παιχτών, το παιχνίδι συνεχίστηκε εξίσου δυνατό. Και οι δυο ομάδες έχασαν ευκαιρίες μέχρι που 7 λεπτά πριν το τέλος το παιχνίδι άναψε φωτιά. Σε μια μακρινή σέντρα των Bianconeri, ο κεντρικός αμυντικός των Wolves κτύπησε τη μπάλα με το χέρι, ανακόπτοντας την πορεία της προς τον επιθετικό των Bianconeri. Μοιραίος παίχτης ήταν ένας από τους διακριθέντες στο παιχνίδι. Το πέναλτι, ύστερα από αρκετές διαμαρτυρίες για μη ύπαρξη πρόθεσης, εκτελέστηκε. Η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ύστερα από κάποιο διώξιμο, η μπάλα βρέθηκε πλάγια από όπου βγήκε σέντρα και από κοντά ο σέντερ φορ των Bianconeri σημείωσε το 4-3. Το γκολ αυτό έμελλε να είναι και το νικητήριο, αφού στη συνέχεια παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές τους, οι Wolves δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Οι δύο ομάδες αληθινά απέδωσαν σπουδαίο θέαμα και ικανοποίησαν όσους παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν τον αγώνα (φωτό). Να αναφέρουμε στα διαδικαστικά ότι υπεδείχθησαν δύο κίτρινες κάρτες στους Bianconeri, και παρά τις όσες διαμαρτυρίες, η διαιτησία θεωρήθηκε από τον γράφοντα (ο οποίος τυχαίνει να είναι και ο διαιτητής) ικανοποιητικότατη. Επόπτες ήταν οι Αρτίκης Λάκης (4ο έτος ηλεκτρολόγων) και Κοτρώτσος Χρήστος (πτυχίο Ναυπηγών).

Κλείνοντας, να ευχαριστήσουμε όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα. Σε όσους φέτος αποκλείστηκαν πρόωρα (Νύγμα: ή πολύ πρόωρα...), ευχόμαστε καλύτερη πορεία του χρόνου.

το “κοράκι” του τελικού

Σεραφείμ Κοτρώτσος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλεκτρολόγος Μηχ.& Μηχ Η/Υ)

Το άρθρο αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο στην Πύλη www.nygma.gr
στη διεύθυνση http://www.nygma.gr/mag/articles/Article.asp?ar_id=200&ac_id=6