ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Τέχνες
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Relevant Box 10/3/2001

«Όλα έχουν γίνει με τρομερά γρήγορους ρυθμούς!» λέει με ενθουσιασμό η Μάρω. Τη στιγμή που οι Relevant Box ηχογραφούσαν 3 κομμάτια για να φτιάξουν το πρώτο τους demo, δε φαντάζονταν μάλλον ότι μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες θα έκαναν θριαμβευτικές εμφανίσεις στο θρυλικό Αν Club, θα έπαιζαν ως support στους Teenage FanClub στο Ρόδον και ότι ένα από αυτά τα τρία τραγούδια, το απογειωτικό «Morning Song» θα έφτανε στα αφτιά εκατοντάδων μουσικόφιλων, μιας και συμπεριλήφθηκε στο cd του Ποπ & Ροκ Δεκεμβρίου!

«Είναι ένα κομμάτι για να αρχίζεις τη μέρα σου!», λέει ο Δημήτρης, ο drummer του group, και πραγματικά, η μουσική των Relevant Box εκπέμπει χρώματα και αισιοδοξία. Καλοδουλεμένες, κολλητικές μελωδίες, αριστοτεχνικές κιθάρες που στήνουν εναλλακτικά ένα ακουστικό ή αδιαπέραστο ηλεκτρικό πλαίσιο, συνθέσεις ευαίσθητες και δυναμικές, μιλάμε για έναν indie pop ήχο φρέσκο και συναρπαστικό, για ένα συγκρότημα που από τα πρώτα του κιόλας βήματα δείχνει ότι είναι προορισμένο για πολύ μεγάλα πράγματα.

Κι αυτό φαίνεται στο ζωηρό βλέμμα του Λεωνίδα, τραγουδιστή και κιθαρίστα των Relevant Box, o oποίος δε βλέπει την ώρα να μπουν στο studio να ηχογραφήσουν περισσότερα κομμάτια: «Θέλουμε να δοκιμάσουμε πολλά πράγματα», λέει με την πεποίθηση ότι η μουσική πρέπει να έχει πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα και να μην περιορίζεται από ταμπέλες και χαρακτηρισμούς. Γεμάτοι νεανικό πείσμα και τεράστια αποθέματα ταλέντου, οι Relevant Box δείχνουν να αδιαφορούν για όλα όσα έχουν κάνει τη μουσική σκηνή μια καλοστημένη βιομηχανία και εστιάζουν στη μουσική καθεαυτή και στην καλλιτεχνική έκφραση έχοντας ένα σπάνιο ήθος που δύσκολα συναντά κανείς σήμερα.

Αν και έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 20 χρόνια, οι Relevant Box έχουν μια τέτοια συνθετική ικανότητα και τεχνική που μοιάζουν σα να έχουν πολλά χρόνια εμπειρίας πίσω τους. Αυτό δεν είναι απλώς μια απλή εντύπωση βέβαια, μιας και προηγουμένως είχαν ένα άλλο group για τέσσερα χρόνια, τους Odium, οι οποίοι αναδιοργανώθηκαν τον περσινό Σεπτέμβριο και μετονομάστηκαν στους Relevant Box που γνωρίζουμε σήμερα. Πριν από λίγους μήνες, στους Relevant Box προσχώρησε ένας νέος κιθαρίστας, ο Γιώργος, και με αυτό πλέον το line-up, το συγκρότημα έχει ήδη κάνει ουκ ολίγα εκρηκτικά live, τα οποία και απολαμβάνει ιδιαίτερα!

Σε ένα τέτοιο live πρέπει οπωσδήποτε να βρεθείτε και να τους αφήσετε να σας ταξιδέψουν με τον αυθορμητισμό του ήχου τους. Kαι το μήνυμα τους είναι σαφές. Ο Άγγελος από το πόστο του μπασίστα λέει :«Βλέπουμε τη μουσική ως έκφραση. Και θέλουμε να επηρεάσουμε κι άλλα groups να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους»!

Σε ένα μάλλον ομιχλώδες μουσικό τοπίο για την ελληνική σκηνή, η πρότασή μας είναι: tick the relevant box!

Τάσος Πατώκος
ΦΟΙΤΗΤΗΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ (άστα-να-πάνε)
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Τέχνες
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Τέχνες
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099