www.nygma.gr - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (Τεχνολογία-Επιστήμες)

Εργαστήριο Χημείας: 26 - 1 συμβουλές 27/1/2001

1. Αρχίστε να τρέχετε γύρω γύρω φωνάζοντας: "Το κατάπια, το κατάπια".

2. Περπατάτε με καμπούρα, αποκαλώντας το βοηθό "master".

3. Γελάτε σατανικά κάθε φορά που κάνετε ανάμιξη.

4. Εναλλακτική πρόταση: Κάθε φορά που κάνετε ανάμιξη, λέτε "Μεγάλο μπουμ", ενώ παράλληλα γελάτε χαζά.

5. Γεμίστε με νερό ένα δοχείο που γράφει με έντονα κεφαλαία γράμματα HCL και περιβρέξτε τους πάντες, αφού πρώτα έχετε φροντίσει να δουν την ετικέτα.

6. Κάνετε το ίδιο και με ένα μπουκάλι που λέει νιτρογλυκερίνη, μόνο που αντί να περιβρέχετε όποιον βρείτε μπροστά σας, αρχίστε να χοροπηδάτε τραγουδώντας το: "Μια ζωή την έχουμε" ή το "Απόψε κάνεις μπαμ!".

7. Ζυγιστείτε στην ηλεκτρονική ζυγαριά.

8. Καθαρίστε τα αυτιά σας με το σιφόνι. Ρίξτε το αποτέλεσμα στο πείραμα με την αιτιολογία ότι κάνετε δειγματοληψία.

9. Αντιγράψτε απροκάλυπτα την έκθεση του διπλανού σας. Όταν ο βοηθός σας κάνει παρατήρηση, υποστηρίξτε τεκμηριωμένα τη θεωρία της τηλεπάθειας.

10. Επισκεφθείτε τους πρωτοετείς φοιτητές με γάζες σε όλο το σώμα σας, υποστηρίζοντας ότι παραμορφωθήκατε φρικτά στο εργαστήριο. Όταν ο βοηθός σας πει να φύγετε, ουρλιάξτε υστερικά αποκαλώντας τον δολοφόνο.

11. Αρχίστε να ουρλιάζετε και να σπάτε πράγματα ενώ τρέχετε μέσα στο εργαστήριο, με την αιτιολογία ότι "αυτοί"σας κυνηγούν. Φύγετε και επιστρέψτε ύστερα από λίγο με άλλα ρούχα αναζητώντας τον ψυχοπαθή δίδυμο αδερφό σας, ο οποίος το έσκασε από την κλινική το βράδυ.

12. Όταν βαριέστε, πετάτε συνεχώς φελλούς σε ένα δοχείο. Πείτε στο βοηθό ότι περιμένετε το πείραμα να ωριμάσει.

13. Όταν δε σας βλέπει κανείς θερμάνετε ένα διάλυμα το οποίο είχατε αφήσει να ψυχθεί. Ισχυριστείτε ότι παραβιάστηκε η αρχή διατήρησης της ενέργειας.

14. Πάρτε μαζί σας ένα βάτραχο και δώστε του διάφορα υγρά. Όταν σας ζητήσουν εξηγήσεις για αυτό που κάνετε, πείτε ότι θέλετε να τον μεταμορφώσετε πάλι σε πρίγκιπα (ή πριγκίπισσα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας). Στα περίεργα και ειρωνικά βλέμματά τους απαντήστε με απολογητικό ύφος: "Αφού τα φιλιά δεν έπιασαν!".

15. Ρίξτε χρωστικές στα διαλύματα. Όταν σας κάνουν παρατήρηση ισχυριστείτε ότι η διακόσμηση είναι δικό σας θέμα.

16. Αρχίστε φιλοσοφική συζήτηση με ένα φίλο σας για τη φύση της ομορφιάς. Υποστηρίξτε με πάθος ότι είναι μόνο επιφανειακή. Φροντίστε η όλη συζήτηση να γίνει δίπλα στην "ωραία" του τμήματος και φροντίστε να ακούσει κάθε λέξη από τα λεγόμενά σας. Τότε, σε μια έκρηξη θυμού, αρπάξτε μια φιάλη με οξύ (κατά προτίμηση θειικό) φωνάζοντας: "Τώρα θα σου δείξω ότι είναι μόνο επιφανειακή!"

17. Αλλάξτε τις ταμπέλες των υλικών που μοιάζουν.

18. Βρείτε μια αντίδραση που προκαλεί χαρακτηριστική, όσο και ακίνδυνη έκρηξη (αυτό βέβαια είναι στην κρίση σας). Πληκτρολογείστε ένα κείμενο που την περιγράφει και βάλτε για τίτλο "Συνταγή του Viagra". Αφήστε το σε ένα μέρος του εργαστηρίου και απολαύστε τη συνέχεια.

19. Αν το πείραμά σας αποτυγχάνει συνεχώς, βρείτε κάποιον στον οποίο έχει πετύχει και κατηγορείστε τον ότι σας το έκλεψε. Στο αποκορύφωμα της λογομαχίας σας και παρόντων του βοηθού και άλλων συναδέλφων σας, αρπάξτε τη φιάλη με το πετυχημένο πείραμα. Κατόπιν αδειάστε τη λέγοντας: "Δικό μου ήταν, ό,τι ήθελα το έκανα".

20. Πάρτε μαζί σας ένα κασετόφωνο. Κάθε φορά που πλησιάζει ο βοηθός βάλτε να ακούγεται η μουσική από τον Κόμη Δράκουλα.

25. Κρεμάστε στον πάγκο σας μια φωτογραφία του τέως Βασιλιά. Παράλληλα, βάλτε στο κασετόφωνο (ναι, αυτό του λήμματος Νο 20) το τραγούδι "Του αϊτού ο γιος" ή το "Χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη". Όταν ο βοηθός σας κάνει παρατήρηση, αποκαλέστε τον κομμουνιστή και εχθρό του έθνους.

Αυτός ο κατάλογος είναι ένα πνευματικό μας παιδί. Επί ατελείωτες ώρες στύβαμε τα μυαλά μας με απώτερο σκοπό να είναι άψογος από κάθε άποψη.

Για τη δημιουργία του χρησιμοποιήθηκαν ένα κοπάδι από δέντρα για το χαρτί, ένα δάσος πρόβατα για να μας ζεσταίνουν τις κρύες νύχτες, καθώς και εικοσιπέντε απρόθυμες σουπιές (για το μελάνι μπρε!).

Ελπίζουμε να εκτιμήσετε δεόντως αυτή μας την απόπειρα να δώσουμε ιδέες που θα χρωματίσουν λίγο τις γκρίζες ώρες των εργαστηρίων.

Τα γεγονότα που περιγράφονται είναι φανταστικά. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τελείως συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Όποιος δεν γελάσει, θα διωχθεί ποινικά.

Copyright για την ελληνικιά γλώσσα: Κάφρος και Χτικιάρης από τους Χημικούς Μηχανικούς Ε.Μ.Π.

Για την αντιγραφή και επιμέλεια: Γ.Δέλτα. (Ο οποίος και δηλώνει ότι ουδεμία σχέση έχει με τους προαναφερθέντες.)

ver 2.4 Beta - Copyright 2000

Γιώργος Τσιφτσής
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ((Ήταν ενάαα μικρό καράααβι, ήταν ενάα..))

Το άρθρο αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο στην Πύλη www.nygma.gr
στη διεύθυνση http://www.nygma.gr/mag/articles/Article.asp?ar_id=23&ac_id=11