ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Editorials
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

#25 - Καλή Χρονιά 1/1/1997

Γεια σας!> Είμαι ο Θανασάκης και σας εύχομαι Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένος ο Νέος Έτος. Ίσως να σας έλειψα, τόσο καιρό που έχω να σας γράψω, αλλά ήμουν απασχολημένος με τα μαθήματα του φροντιστηρίου μου για την Αριθμητική και τη Γεωγραφία που έχω να μάθω για να γίνω σωστός άνθρωπος, όπως λέει και η γιαγιά μου. Μετά έπρεπε να γράψω και το γράμμα μου στον Αϊ Βασίλη και να αποφασίσω τι παιχνίδια ήθελα να μου φέρει. Αφού, λοιπόν, τα έκανα όλα αυτά και αφού βαρέθηκα να παίζω με τα καινούρια μου GI-JOE και τα Transformers, είπα να γράψω και σε σας, μιας και μου το ζήτησαν τα παιδιά του Μίγματος. Μου είπαν ότι ήθελαν να τους γράψω εγώ, για να έχουν κάτι χαρούμενο και αισιόξοδο (δεν κατάλαβα τι είναι αυτό, αλλά τέλος πάντων) στο πρώτο τεύχος της χρονιάς. Νομίζω, πάντως ότι μου το είπαν επειδή τελευταία γράφουν όλο κάτι σοβαρά πράγματα και μου φαίνεται ότι είναι λίγο αγχωμένοι, όπως λέει και ο μπαμπάς όταν βλέπει τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Θέλω να σας πω ότι η χρονιά που πέρασε για μένα ήταν πολύ καλή και δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι στο σπίτι έλεγαν "Άντε να φύγει το παλιό δύσκεπτο, το '96" (ή μήπως το έλεγαν κάπως αλλιώς;). Τα πήγα πολύ καλά με τα μαθήματά μου, πέρασα πολύ ωραίες διακοπές με τη μαμά και τον μπαμπά και τον παππού και τη γιαγιά στο Ζούμπερη, πήγα για Πρωτομαγιά στη Σταμάτα, Καθαρή Δευτέρα στου Φιλοπάππου και τις Απόκριες στο Ζάππειο. Ακόμα, γνώρισα την Ελενίτσα στο φροντιστήριο της Γεωγραφίας. Η Ελενίτσα είναι ένα χρόνο μεγαλύτερη. Αυτή κάνει φροντιστήριο Βοτανικής, γιατί ο μπαμπάς της λέει πως όταν μεγαλώσει πρέπει να γίνει γιατρός, όπως και εκείνος και είναι κρίμα να πάει χαμένη τόση πελατεία. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σκέφτεται έτσι ο μπαμπάς της, γιατί ο δικός μου δεν μου είπε ποτέ ότι θα χάσει την πελατεία του, αφού είναι εργολάβος κηδειών. Μια φορά, μάλιστα, νομίζω ότι είχε τον ίδιο πελάτη με τον μπαμπά της Ελενίτσας, αλλά εκείνη λέει ότι αποκλείεται. Είχε κάνει τότε να μου μιλήσει μια βδομάδα.

Θέλω ακόμα να σας πω ότι τα παιδιά στο Μίγμα μου είπαν ότι ήθελαν να βγάλουν το τεύχος πιο νωρίς, αλλά επειδή τους έτυχαν διάφορα καθυστέρησαν. Εγώ δεν τους πιστεύω και νομίζω ότι όπως εγώ δεν έκανα τα Χριστούγεννα την εργασία μου της Γλώσσας, έτσι και εκείνοι βαρέθηκαν επειδή έπαιζαν συνέχεια, όπως και εγώ. Δεν ξέρω τι παιχνίδια παίζουν όταν είναι τόσο μεγάλοι, αλλά κάτι θα υπάρχει και για αυτούς. Τους είδα όμως λίγο περίεργους, γιατί όλο έλεγαν για κάτι εξετάσεις. Ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρό, γιατί και ο παππούς είχε πάει για εξετάσεις και του βρήκε λίγο ανεβασμένο το ζάχαρο και μια μικρή υπόταση και του είπε ο γιατρός ότι δεν έχει κάτι ανησυχητικό.

Δεν θα σας γράψω τίποτα άλλο, γιατί ακούω τη μαμά μου να έρχεται από το σαλόνι και δεν με αφήνει να γράφω άλλα πράγματα όταν υποτίθεται ότι διαβάζω τα μαθήματά μου. Όπως λέει και ο θείος Βρασίδας, Καλή χρονιά και Καλά κρασιά! Φτάνει τόσο το γράμμα παιδιά;

-Και περισσεύει!

ΝΥΓΜΑ Περιοδικό - Ομάδα Σύνταξης
1994-1997
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο
Αναφορές

Νύγμα#10 - Ο Θανασάκης!

Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099