ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Editorials
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Ο επίγειος Παράδεισος 20/3/2001

Αφού απογραφήκαμε και απολαύσαμε τα παραλειπόμενα, τα ευτράπελα και τα απρόοπτα στις ειδήσεις, ήρθε η σειρά των εγκαινίων της Αττικής Οδού, η οποία θα λύσει όλα μας τα κυκλοφοριακά προβλήματα, θα μετακινούμαστε από το κέντρο της Αθήνας στα Σπάτα σε μισή ωρίτσα και θα είμαστε όλοι ήρεμοι και ευτυχισμένοι! Βέβαια το κυρίως έργο που θα διευκολύνει την κυκλοφορία και αφορά τους κόμβους της Αττικής Οδού με μεγάλες οδικές αρτηρίες θα ολοκληρωθεί σε 2-3 χρόνια αλλά αυτό δεν έχει καμμία σημασία. Εδώ είμαστε λίγο τριτοκοσμικοί, ο κόσμος τρώει κουτόχορτο, μπανάνες και ζει στα δέντρα άρα μπορούμε να του πουλάμε ό,τι παραμύθι θέλουμε. Σε συνδυασμό με τις φαντασμαγορικές φιέστες των εγκαινίων (που μάλλον θυμίζουν τις εποχές που ο καραφλός κύριος με το μυστρί στο χέρι εγκαινίαζε το ένα μετά το άλλο τα δημόσια έργα) συμπληρώνεται το σκηνικό της όλης υπόθεσης.

Δεν έχουμε όρεξη να μπούμε στη λογική της μιζέριας και της κακομοιριάς, αλλά επιτέλους δεν είμαστε τελείως ηλίθιοι ούτε εντελώς αποβλακωμένοι από τις ειδήσεις, ώστε να πιστεύουμε ό,τι μας λένε και ό,τι βλέπουμε. Γιατί αν κι εμείς φτιάξουμε ένα περίπτερο στο οποίο θα αναρτήσουμε όλα αυτά που έχουν υποσχεθεί, όλα αυτά που υποτίθεται ότι θα γίνονταν για να διευκολύνουν τη ζωή μας, όλα αυτά που υποτίθεται ότι χρηματοδοτούνται από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης, τότε θα χρειαζόμασταν ολόκληρη την πλατεία Συντάγματος για να χωρέσουν τα πρωτοσέλιδα και τα αποκόμματα των εφημερίδων. Αν δε θέλαμε να συμπεριλάβουμε και τις μακέτες των υπό μελέτη έργων, τότε μάλλον θα χρειαζόμασταν το Ολυμπιακό Στάδιο για να τα χωρέσουμε. Αν δεν αποτελούν όλα αυτά το μέγιστο σημείο λαϊκισμού, αν δεν αποτελούν ένδειξη της χαμηλοτάτου επιπέδου επικοινωνιακής πολιτικής, αν δεν είναι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από ολοκληρωτικά καθεστώτα και που απευθύνονται σε κρετίνους τότε τι είναι;

Όταν βγαίνει ο επί πολλά χρόνια υπουργός ΠεXωΔΕ, ο οποίος μένει στο νοίκι σε 60 τετραγωνικά και όπου να'ναι θα βγει και στη γύρα να μαζεύει λεφτά για τα παιδάκια του, γιατί η Βουλευτική αποζημίωση δεν θα του φτάνει και το ΤΕΒΕ δεν θα του δίνει αρκετά χρήματα για τη σύνταξη, και συμπεριφέρεται στον Ελληνικό Λαό με τέτοια υπεροψία και απαιτεί από αυτόν να του αναγνωρίσει με το "έτσι θέλω" τη μέγιστη, κατά τη γνώμη του, συνεισφορά στη χώρα, τότε μάλλον βιώνουμε τα πρώτα βήματα της πολιτικής και κοινωνικής σήψης. Η λογική αυτή δεν είναι μόνο δική του, χαρακτηρίζει και την υπόλοιπη κυβέρνηση.

Ας κατσουμε κι εμείς λοιπόν στο σπιτάκι μας και στον καναπέ μας απολαμβάνοντας τα δελτία ειδήσεων και τα ψυχαγωγικά προγράμματα, ας ευχαριστούμε την κυβέρνηση και τα στελέχη της για το θεάρεστο και καταπληκτικό έργο που επιτελούν με κόπο, μόχθο και προσωπικές θυσίες ώστε να γίνουμε κι εμείς μια σοβαρή και υπεύθυνη χώρα και ας μη φέρνουμε και πολλές αντιρρήσεις για να μη βρούμε τον μπελά μας...

Τάσος Τάσκαρης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 6 σχόλια )

ttask: Για όσους δεν θυμούνται ο καραφλός κύριος με το μυστρί είναι ο Παττακός (ο γνωστός, της Χούντας). Δεν διαφωνώ με την άποψη ότι συγκριτικά με άλλες χώρες βελτιώνουμε τη θέση μας και το βιοτικό μας επίπεδο, αυτό όμως δε δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να μας κοροϊδεύει τόσο απροκάλυπτα, ούτε να θεωρεί ότι είμαστε κρετίνοι. Δεν διαφωνώ ότι κι εμείς έχουμε τις ευθύνες μας. Αλλωστε οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν (κατά τη γνωστή ρήση). Εγώ πάντως δε θεωρώ ότι μου αξίζουν όλοι αυτοί που κυβερνούν τόσα χρόνια. (21/3/2001)
skotro: Τάσο καλά όλα αυτά αλλά ο καραφλός κύριος με το μιστρί ποιος είναι ρε συ; Ειλικρινά δεν μπορώ να θυμηθώ. Οι τελευταίοι καραφλοί που ακούστηκαν στην ελληνική πολιτική σκηνή ήταν ο Παπανδρέου και ο Μητσοτάκης. Σε εγκαίνια ανύπαρκτων έργων πρωτοστάτησε ο δεύτερος θα έλεγα (αν θυμάστε είχε εγκαινιάσει το Ελ.Βενιζέλος το '93 λίγο πριν τις εκλογές, όπως και το Μετρό) αλλά μιστρί δε θυμάμαι να κράταγε. Εκτός αν πηγαίνεις πιο πίσω και με μπέρδεψες... (20/3/2001)
marykil: Τάσο αυτά που λές για την Αττική οδό τα χω ζήσει και μάλλον θα εξακολουθήσω να τα ζώ για πολύ καιρό ακόμα.Να μην συζητήσω για τους γύρω δρόμους που με την πρόφαση της Αττικής οδού τους φτιάχνουν και τους χαλάνε τουλάχιστον δέκα φορές το μήνα με την συγκατάθεση του Δημάρχου και του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ φυσικά.Ποιός μας ακούει όμως όταν φωνάζουμε για αυτά;Γιατί εμείς οι χαλανδριώτες και πορεία οργανώσαμε και στο δημαρχείο πήγαμε όσο είδες εσύ ανταπόκριση άλλο τόσο είδαμε κι εμείς.Πάντως που και που χρειάζεται να ακούγονται αυτά τα πράγματα έστω κι αν στην ουσία δεν αλλάζει τίποτα! (20/3/2001)
[εισαγωγή σχολίου] [περισσότερα σχόλια...]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099