ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Τέλος εντύπου
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

ΑΣΜΑ ΗΡΩΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΝΘΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΝΥΓΜΑ 1/5/1997

Φτάσαμε λοιπόν στο τέλος. Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι πολλοί. Κυριότερος είναι το επίπονο της διαδικασίας για την εξασφάλιση των απαιτούμενων χρημάτων. Μπορεί για τους αναγνώστες του το ΝΥΓΜΑ να είναι ένα μέσο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και προβληματισμού, αλλά για μας, την εκδοτική ομάδα, το ΝΥΓΜΑ εκτός από πώρωση είναι και μια ατέλειωτη σειρά αγγαρειών και ψυχαναγκασμών. Δεν ήταν λίγες οι φορές, που τα νεύρα μας έφτασαν στα όρια θραύσης τους αντιμετωπίζοντας αντιξοότητες όπως: η γραφειοκρατία του πολυτεχνείου με τις απίθανες καθυστερήσεις που συνεπάγεται, το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του εντύπου που δυσχέραινε τις οικονομικές συναλλαγές, η συνεχής ενασχόλησή μας με το πώς θα εξασφαλιστούν οι "διαφημίσεις για το επόμενο". Οι νόμοι της αγοράς είναι σκληροί για παρεΐστικα έντυπα του δικού μας βεληνεκούς. Όλα αυτά μας άφηναν ελάχιστο χρόνο για δημιουργική ενασχόληση με το έντυπο (έχουμε και μια σχολή να τελειώσουμε). Προτού λοιπόν ο ενθουσιασμός και το μεράκι υποσκελιστούν από το άγχος και την ταλαιπωρία, με άμεσο αντίκτυπο στο περιοδικό, αποφασίσαμε να σταματήσουμε.

Πριν μας πιάσουν τα κλάματα και αρχίσουμε να τρέχουμε στα reality show, δεσμευόμαστε ότι αν στο μέλλον οι συνθήκες γίνουν πιο ευνοϊκές, το ΝΥΓΜΑ θα κάνει το δυναμικό comeback.

Παρόλα αυτά, εμείς δεν μετανιώνουμε για τίποτα. Γι' αυτό ακριβώς πιστεύουμε ότι όλα τα παραπάνω δεν θα πρέπει να αποθαρρύνουν παρέες που ενδεχομένως να διαθέτουν την όρεξη και το κουράγιο να επιχειρήσουν παρόμοιες προσπάθειες. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε τέτοιες προσπάθειες (όχι αναγκαστικά υπό μορφή εντύπου) γιατί οι φοιτητικές πρωτοβουλίες λείπουν από τους πανεπιστημιακούς χώρους.

Το τελευταίο αυτό ΝΥΓΜΑ κρίναμε σκόπιμο να περιέχει τόσο μία μικρή αναδρομή στην πορεία του ΝΥΓΜΑτος όσο και τις προσωπικές σκέψεις κάποιων από τους δημιουργούς και του συνεργάτες του.

ΝΥΓΜΑ Περιοδικό - Ομάδα Σύνταξης
1994-1997
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Τέλος εντύπου
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Τέλος εντύπου
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099