ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Τεχνολογία-Επιστήμες
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

ΑΛΑΣ ΤΟ ΑΛΕΦ1 1/11/1996

Μπιπ! Ο υπολογιστής σου έβγαλε για άλλη μια φορά αυτόν τον νευριασμένο ήχο διαμαρτυρόμενος για άλλο ένα από τα ανθρώπινα λάθη σου. Αν είναι δυνατόν! Είχες ξεχάσει να θέσεις το παραμετρικό υπόλοιπο για την τέταρτη διαφορική εξίσωση της ολοκληρωτικής ακολουθίας. Στιγμές σαν αυτές πραγματικά συνειδητοποιεί κανείς πόσο άθλια μικρό είναι το ανθρώπινο μυαλό. Όμως εσύ είσαι σίγουρος ότι διαφέρεις. Εσύ με τη βοήθεια αυτού του μηχανήματος θα μπορέσεις να βρεις το Αλεφ1.

Το Αλεφ1! Πραγματικά απορείς πως μπορούν να κοιμούνται οι άνθρωποι όταν δεν έχει βρεθεί ακόμα το Αλεφ1. Αν είναι δυνατόν να νιώθουν ψευδαισθήσεις ευτυχίας τη στιγμή που το Αλεφ1 παραμένει ένα μυστήριο! Μονάχα κάποιοι φωτισμένοι συνάδελφοί σου, που ανά τους αιώνες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το Αλεφ0. Όμως μετά, τίποτα - το Αλεφ1 παρέμεινε μια σκιά, ένα ζήτημα, που όπως πολλοί σύγχρονοί σου λένε, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Ανίδεοι βλάκες! Δεν έχει σημασία ο αριθμός του σύμπαντος; Γιατί αυτό είναι το Αλεφ1: ο αριθμός των αριθμών. Των πραγματικών αριθμών βέβαια, για τους μιγαδικούς ούτε μονάδα δεν θέλεις να αθροίσεις. Αυτοί δεν είναι παρά μια νοσηρή φαντασίωση όλων αυτών που δεν μπορούν καν να πλησιάσουν το μέγεθος και την πληρότητα του Αλεφ1.

Κάτι τέτοιοι - φαντασιόπληκτοι - ήταν και όλοι εκείνοι που απέρριψαν την εργασία σου η οποία αποδείκνυε περίτρανα και ξεκάθαρα ότι ο πληθάριθμος του R ισούται με Αλεφ1. Όχι, είπανε, τα αξιώματα που χρησιμοποιείς δεν έχουν θέση στη σύγχρονη αξιωματική συνολοθεωρία. Να τη βράσεις και τη θεωρία και τα αξιώματά τους, αν δεν μπορούν να καταλάβουν τη σημασία του Αλεφ1. Μα το Αλεφ1 είναι ο αριθμός των αριθμών και αφού όλα γύρω μας δεν είναι παρά εικόνες αριθμών, το Αλεφ1 είναι το πρότυπο των πάντων. Πόσοι είναι οι πλανήτες, για παράδειγμα; Αλεφ1, βέβαια. Πόσοι είναι οι αριθμοί; Αλεφ1, φυσικά. Πόσος είναι ο κόσμος; Αλεφ1, σαφέστατα. Ποιος είναι ο σκοπός του ανθρώπου; Να βρει το Αλεφ1, αδιαμφισβήτητα. Ποιος είναι ο δημιουργός και ο εκφραστής των πάντων; Ο Θεός, δηλαδή ο Αλεφ1!

Ανάθεμά τους όλους. Πόσες φορές είχες προσπαθήσει να τους το εξηγήσεις. Αυτοί όμως τίποτα. Στο τέλος άρχισαν να σε κοροϊδεύουν κιόλας. Ακούς εκεί "αλεφιασμένος"! Μα τι καταλαβαίνουν αυτοί; Τίποτα. Μονάχα ο υπολογιστής σου σε καταλαβαίνει. Αλήθεια τι υπέροχο μηχάνημα. Αντιλαμβάνεται μονάχα μηδέν και ένα. Μα τι άλλο χρειάζεται κανείς να αντιλαμβάνεται σε τούτο τον κόσμο; Αυτοί οι δύο μαγικοί αριθμοί 0 και 1 είναι η βάση του σύμπαντος. Το 0 - αχ αυτό το 0 - το κέντρο των πάντων, η καρδιά του Αλεφ1. Από το μηδέν ξεκινάνε τα πάντα και στη συνέχεια με τη βοήθεια της μονάδας, του 1, χτίζονται ένας προς ένας - ω, τι θεία μουσική! - οι αριθμοί. Και όλοι μαζί φτάνουν στον υπέρτατο Αλεφ1.

Πολλές φορές ευχήθηκες να μπορούσες και εσύ να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο με 0 και 1. Τι καθαρά που θα ήταν όλα τότε. Όμως δυστυχώς το μυαλό σου λειτουργεί πολύ μακριά από το 0 και το 1, έτσι το έργο σου καταντούσε τρομερά επίπονο. Μέχρι τώρα. Γιατί τώρα - επιτέλους τώρα - χάρη στο VR-Neuroface θα καταφέρεις να συνδεθείς απευθείας με τον υπολογιστή σου. Τώρα που έθεσες και τις τελευταίες παραμέτρους των εξισώσεών σου. Τώρα θα καταφέρεις να δεις, να νιώσεις, να ζήσεις το Αλεφ1. Τώρα ένα πλήκτρο σε χωρίζει από την υπέρτατη γνώση. Κλικ...


Χτες το βράδυ πέθανε από ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο ο καθηγητής μαθηματικών κύριος Χ. Την ώρα εκείνη δοκίμαζε την απευθείας νευροηλεκτρονική σύνδεση με τον υπολογιστή του πανεπιστημίου του. Προφανώς ο θάνατος προήλθε από κάποιο βραχυκύκλωμα καθώς το μόνο που βρέθηκε στη μνήμη του υπολογιστή ήταν το ψηφίο: ΜΗΔΕΝ_

'' Ίαμος."
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Τεχνολογία-Επιστήμες
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Τεχνολογία-Επιστήμες
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099