ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Ακαδημαϊκά
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

ΤΡΟΧΟΠΑΙΔΕΙΑ: 1/5/1997

συνταγές για πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

Μια συνταγή για την ελάττωση των τροχαίων ατυχημάτων, που τόσο μας κάθονται στο στομάχι τα τελευταία χρόνια...Οι πρώτες ιδέες για τη δημιουργία μιας ομάδας νέων σεφ που θα αναλάμβαναν την επιμέλεια του μαγειρέματος και προώθησης της συνταγής στη χώρα μας, έπεσαν μετά την παρακολούθηση ευρωπαϊκού συνεδρίου μαγειρικής (ε, είπαν και κάτι και για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων από νέους!) Η επίσημη σύσταση της ΤΡΟΧΟΠΑΙΔΕΙΑΣ έλαβε χώρα μια βροχερή νύχτα, στις αρχές Νοεμβρίου 1996, ανάμεσα σε τσουκάλια, ατμούς, και πολλά πρόθυμα νέα παιδιά.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

  • 20 φοιτητές διαφόρων σχολών της Αθήνας (Ιατρική, Νομική, Φυσικό, Πολυτεχνείο, Πληροφορική, Γυμναστική Ακαδημία, Οδοντιατρική), με ποικίλα ταλέντα και αρμοδιότητες, καθώς η ομάδα είναι καλυμμένη σε όλους τους τομείς (μουσική, κομπιουτερικά, δημόσιες σχέσεις, μεταφράσεις, σκίτσο, φωτογραφία, κωμωδία -γιατί χρειάζονται και ευχάριστα διαλείμματα- και άλλα πολλά)
  • Αισιοδοξία
  • Φαντασία

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Οι συναντήσεις των μελών γίνονται τακτικά σε χώρο που παραχωρεί το ΚΕΠΠΑ (Κέντρο Ερευνας και Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις συναντήσεις αυτές ανταλλάσσονται ιδέες τόσο ως προς τα υλικά όσο και ως προς το μαγείρεμα της συνταγής, που κατέληξαν σε διάφορες τρελλές ιδέες…

Παραδείγματος χάρη, έχει αρχίσει ένας ιδιότυπος διάλογος με τους φοιτητές μέσω σελίδων που έχουν τοιχοκολληθεί σε διάφορες σχολές της Αθήνας και ζητούν τη γνώμη των φοιτητών πάνω σε διάφορες πλευρές της χρήσης ζώνης ασφαλείας (π.χ. τη φοράμε ή όχι όταν οδηγεί η Βιβή;;;) Οι σεφ έφτιαξαν επίσης και ηλεκτρονική σελίδα στο ΙNTERNET (http://users.hol. gr/~fot), γιατί θεωρούν τους εαυτούς τους και πολύ in (εδώ λέμε ότι φοράνε τη ζώνη ασφαλείας!)

Επειδή η ελληνική κουζίνα φημίζεται, η Ευρώπη ενδιαφέρθηκε να μάθει περισσότερα για τη συνταγή της ΤΡΟΧΟΠΑΙΔΕΙΑΣ, και κάλεσε τους σεφ να την παρουσιάσουν σε συνέδριο που έγινε στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο του 1997. Και λόγω του ότι η συνταγή πολύ άρεσε στους φίλους Ευρωπαίους, οι Τροχοπαίδες και οι Τροχοκορασίδες αποφάσισαν να εκπονήσουν και φυλλάδιο για τους συμπατριώτες τους (στην Ελλάδα, όλα ανάποδα γίνονται!) Το φυλλάδιο έχει πληροφορίες όχι μόνο για τα συστατικά και την εκτέλεση της συνταγής, αλλά και για όσα θεωρήθηκαν ότι είναι χρήσιμα να ξέρει κάποιος για τη ζώνη ασφαλείας. (Εσείς ξέρατε ότι 3 στα 4 θανατηφόρα τροχαία συμβαίνουν σε απόσταση μικρότερη των 40 χλμ. από το σπίτι του θύματος; ΄Οχι, γιατί όλο λένε: “΄Ελα μωρέ, στη Θεσσαλονίκη πάμε;” Επίσης, φίλε οδηγέ του μπροστινού καθίσματος, είναι επιτέλους ώρα να απαιτήσεις τα δικαιώματά σου! Το ήξερες ότι σε περίπτωση σύγκρουσης με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα, ο φιλαράκος σου που κάθεται στο πίσω κάθισμα χωρίς ζώνη ασφαλείας, θα εκσφενδονιστεί και θα πέσει πάνω σου με το βάρος ενός μικρού ελέφαντα;….) ΄Εβαλε και ο κ. Μητρόπουλος το θαυματουργό του χεράκι, και βγήκε η σάλτσα για το φυλλάδιο σκέτη μούρλια!

Eάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους μύθους και τις πραγματικότητες που συνοδεύουν τη χρήση της ζώνης … ακόμη κι αν φοράτε τιράντες… οι Τροχοπαίδες και οι Τροχοκορασίδες θα ήταν ευτυχείς να σας κάνουν μια επίδειξη των ικανοτήτων τους στη μαγειρική αλλά και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων!

ΤΡΟΧΟΠΑΙΔΕΙΑ

Μ. Ασίας 75, Γουδί, Αθήνα

τηλ: 7773840, fax: 9324300, e-mail: fot@homemail.com

ΝΥΓΜΑ Περιοδικό - Ομάδα Σύνταξης
1994-1997
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Ακαδημαϊκά
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Ακαδημαϊκά
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099