ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Editorials
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Ταξίδι-αστραπή for your eyes only 19/6/2001

Από Πέμπτη έως Κυριακή ήμανε ειδική απεσταλμένη του ΝΥΓΜΑτος στη χώρα του Loft Story, προκειμένου να καταγράψω τα ήθη και τα έθιμα του εν λόγω παιχνιδιού και να τα μεταφέρω με αντικειμενικότητα στους προσφιλείς μας αναγνώστες.

Κορίτσια! Προσοχή, μάτια τέσσερα! Όσες από μας έχουν (έστω και κατά τι) στήθος μικρότερο της Ανν Νικόλ Σμιθ (στα παχιά της), να μην καθίσουν με άρρενες φίλους να δουν την εκπομπή, διότι πολλά θ’ ακούσουν και δη στενοχωρητικά. Λίγο τα άτιμα τα λεφτά, κάτι η βρωμερή διεστραμμένη σεξιστική κοινωνία, ίσως και το ότι δε φοιτήσαμε όλες μας στο τιμημένο Αρσάκειο, το θέμα είναι ότι τα κορίτσια που κυκλοφορούν στη βίλα των οργίων κάθε άλλο παρά ντυμένα μπορείς να τα αποκαλέσεις.

Κατά τα άλλα οι συμμετέχοντες επιδίδονται σε ασχολίες καθημερινές, στις οποίες καταφεύγει ο καθένας μας τουλάχιστον δις ημερησίως. Παίζουν-εκτελούν για την ακρίβεια-σκηνές από το Ρωμαίο και Ιουλιέτα, ντύνονται καουμπόηδες και Ινδιάνοι, σκοράρουν στο δημοφιλές αλήθεια ή θάρρος και φιλιούνται στο στόμα άντρας με άντρα και να μη με διαλέξουν ούτε στα προκριματικά του BB αν λεω ψέματα. Μέσα σε όλα αυτά τα ευχάριστα υπάρχουν και στιγμές μελαγχολικές, όπως στην πραγματική ζωή, άλλωστε, οπότε και συναντιούνται δυο από τους έγκλειστους στο μπάνιο, κάθονται σταυροπόδι και αναρωτιούνται πού πήρανε τη ζωή τους λάθος κι αλλάξανε ζωή (για να καταλάβετε τι γάτα ρεπόρτερ είμαι, όλα αυτά τα καταλαβαίνω χωρίς να ξέρω γρυ γαλλικά, ε?). Το αποκορύφωμα της θλίψης δε, ήταν η στιγμή που ανακοινωνόταν η αποχώρηση ενός μέλους. Τέτοιος πόνος, τόσος σπαραγμός ούτε οι παλαιοημερολογίτες στην υποδοχή του Πάπα. Φίλησε, κατασάλιωσε η σιχαμένη όλους αυτούς που μένανε, ενώ εκείνοι από μέσα τους τη σιχτιρίζανε και απέξω τους της λέγανε καλή τύχη. Σηκωτή την πήγανε στο στούντιο το οποίο βρίσκεται δίπλα, όπου μας διηγήθηκε την παιδική και την προεφηβική της ηλικία μέρα προς μέρα, μέσα σε λυγμούς, μύξες, άκομψα φυσήματα μύτης και μάσκαρα που είχε πάρει την κατιούσα.

Όπως όλα τα ωραία όμως, έτσι κι αυτό το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό συνάμα ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Αλί σ’ όσους φτάνουν στα Σπάτα 22.00-00.00! Παρότι το Νύγμα, όπως πάντα γενναιόδωρο, είχε προσφέρει το DeNnNiS με λιβρέα και λιμουζίνα να μας περιμένει με αναμμένη τη μηχανή έξω από τις αφίξεις, εγώ είχα φανεί μεγαλόθυμη και του χάρισα την Κυριακή του. Τι το ‘θελα όμως, μετά από την κούραση και την ταλαιπωρία του ταξιδιού, μια ακόμα δοκιμασία με περίμενε. Εκατομμύρια ταρίφες βρίσκονται ήδη στα Σπάτα, με κατεβασμένες τις σημαίες συζητάνε χιλιάδες θέματα αφάνταστου ενδιαφέροντος, διοργανώνουν τουρνουά σκακιού, μπάντμιγκτον, ζευγαρώνουν μεταξύ τους, αναπαράγονται, γεννιούνται και πεθαίνουν, αλλά επί ποινή θανάτου δεν εξυπηρετούν πελάτη αν δεν αρχίσει η διπλή ταρίφα.

Αφού περιμέναμε στην ουρά των 2 χιλιομέτρων που είχε σχηματίσει ο κόσμος από τέσσερις πτήσεις, η μοίρα μας έριξε σε ταρίφα πονεμένο από τη ζωή και χτυπημένο από την αδυσώπητη λαίλαπα που λέγεται «γυναίκα». Η συγκεκριμένη άκουγε στο εξαιρετικά εύηχο όνομα «Ρουλάκι» και στα 25 λεπτά της διαδρομής με τη βοήθεια του παραστατικότατου ταξιτζή τη γνωρίσαμε, την ερωτευτήκαμε κεραυνοβόλα, ζήσαμε ένα πάθος δίχως αύριο μαζί της, μας παράτησε για κάποιον άλλο. Μην τα πολυλογούμε δεν την ξεπεράσαμε ποτέ, Ρουλάκι, αν διαβάζεις αυτές τις γραμμές πάρε αμέσως τηλέφωνο το Μήτσο (όχι το δικό μου, τον άλλο).

Αυτά τα υπέροχα από το εξίσου μαγευτικό ταξίδι μου, -ακολουθεί φράση που τονίζει πόσο κοσμογυρισμένη, κοσμοπολίτισσα και κοσμοκαλόγερος είμαι- οι Κάννες είναι ΚΑΙ αυτήν την εποχή υπέροχες, ε κι αν το editorial ήταν επιεικώς αχαρακτήριστο συγχωρούμαι λόγω jet lag.

Μαριλένα Κοιλανιώτη
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Άλλα άρθρα της

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 3 σχόλια )

skotro: Βρε Μαριλένα δε μας τα λες καλά, πήγε στη Γαλλία για να βλέπεις τηλεόραση; Και μάλιστα να κλείνεις τα μάτια του Δημήτρη στις καλύτερες σκηνές; Τι είναι αυτά τα πράγματα; Πότε θα γίνεις επιτέλους προοδευτική;

Τουλάχιστον σου έμεινε η εμπειρία του ταξιτζή με το Ρουλάκι. Τώρα για τη διπλή ταρίφα σκέψου και την οπτική γωνία του ταρίφα. Να χάσει τόσα λεφτά για λίγα λεπτά της ώρας; Αμαρτία δεν είναι; (20/6/2001)
DeNnNiS: Νομίζω ότι ακόμα και με jet lag δίνεις ρέστα! Σε ευχαριστώ για ακόμα μια φορά δημοσίως για το μεγαλοψυχία σου να μου χαρίσεις την Κυριακή και να μην έρθω να σε πάρω από τα Σπάτα... άλλωστε αυτό σε έκανε να έχεις τη συναρπαστική εμπειρία με τον ταρίφα και το Ρουλάκι του! (αυτά τα σε -άκι μάς έχουν καταστρέψει!) (20/6/2001)
kosmar: ΜΑΡ μου ,κανενα αρθρο σου δεν θα μπορουσε να ειναι αρτσι-μπουτσι-κι-ο-λουλας! (αν και αυτο ητανε κομματι!).Οπως φιανεται λοιπον αποκτησαμε και γαλλομαθη ενστικτα.... Τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ομως λογο του ταξιδιου δεν μας τον ειπες !!! :-))))) (20/6/2001)
[εισαγωγή σχολίου]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099