ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Ενημερωτικά
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σεμινάριο ''Managing Earth Information'' 27/6/2001

Το BEST (Board of European Students of Technology) είναι ένας πανευρωπαϊκός, μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός φοιτητικός οργανισμός, ο οποίος συνίσταται από ένα δίκτυο 57 Τεχνολογικών Πανεπιστημίων από 21 χώρες της Ευρώπης. Με απώτερο σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών σε θέματα τεχνολογικής αιχμής και με την ακαδημαϊκή πάντα εποπτεία των εν λόγω Πανεπιστημίων, οι τοπικές ομάδες διοργανώνουν πλήθος δραστηριοτήτων.

Το φετινό ακαδημαϊκό έτος είναι το τέταρτο έτος ενεργής παρουσίας της τοπικής ομάδας του BEST στους κόλπους του Ε.Μ.Π. Με την ακαδημαϊκή εποπτεία του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, το BEST Athens του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, οργανώνει το ακαδημαϊκό έτος 2000 - 2001 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο: "Managing Εarth Ιnformation".

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των νέων μηχανικών σχετικά με τις τεχνολογίες της γεωπληροφορικής στα αντικείμενα της φωτογραμμετρίας, της τηλεπισκόπισης, γεωδαισίας και χαρτογραφίας. Εξάλλου, πρόκειται να δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα και οι κατευθυντήριες γραμμές, όσον αφορά στο τρόπο αξιοποίησης χωρικών δεδομένων.

Η εφαρμογή των παραπάνω σε κλάδους επιστημών, όπως η γεωλογία, η υδρολογία, ο περιφερειακός σχεδιασμός, η οδοποιία και τα τεχνικά έργα, καθιστά τη διεξαγωγή του σεμιναρίου εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλλά και εποικοδομητική, καθώς οι συμμετέχοντες, μέσω των διαλέξεων και των παρουσιάσεων, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις παραπάνω τεχνολογίες και να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις.

Εξάλλου, λόγω αφενός της σχέσης του προγράμματος με τις τεχνολογίες αιχμής και ιδιαίτερα αυτήν της πληροφορικής, αφετέρου δε του έντονου ενδιαφέροντος από πλευράς των επιστημών της γης, προς την κατεύθυνση υιοθέτησης τέτοιων τεχνικών, το εν λόγω σεμινάριο συμφωνεί απόλυτα με τις διεθνείς απαιτήσεις και τάσεις.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από Δευτέρα 9/7 έως Παρασκευή 20/7, στις εγκαταστάσεις του τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, ενώ η συνολική διάρκεια των διαλέξεων θα ανέρχεται στις 32-35 διδακτικές ώρες. Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν 27 ξένοι φοιτητές, οι οποίοι προέρχονται από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια τεχνολογικής κατεύθυνσης. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περίπου 50, συμπεριλαμβανομένου των Ελλήνων φοιτητών, ενώ η γλώσσα στην οποία θα διεξαχθεί το σεμινάριο θα είναι η αγγλική.

Εισηγητές θα είναι τα παρακάτω μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών:

Δ. Αργιαλάς - Αν. Καθηγητής Ε.Μ.Π.
Α. Γεωργόπουλος - Καθηγητής Ε.Μ.Π.
Μ. Κάβουρας - Αν. Καθηγητής Ε.Μ.Π.
Μ. Κονταράτος - Επίκουρος Καθηγητής Ε.Μ.Π.
Μ. Μιμίκου - Καθηγήτρια Ε.Μ.Π.
Δ. Μπαλοδήμος - Καθηγητής Ε.Μ.Π.
Β. Νάκος - Επίκουρος Καθηγητής Ε.Μ.Π.
Δ. Παραδείσης - Αν. Καθηγητής Ε.Μ.Π.
Λ. Τσούλος - Επίκουρος Καθηγητής Ε.Μ.Π.

Η τοπική ομάδα του Board of European Students of Technology ευχαριστεί θερμά τα παραπάνω εξέχοντα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, την κυρία Α.-Μ. Μπαλοδήμου, Πρόεδρο του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την αμέριστη συμπαράσταση και την έμπρακτη υποστήριξη τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το BEST Athens:
Τηλ.: +301-7722331
Fax.: +301-7721509
e-mail: athens@best.eu.org

Θανάσης Βλαχογιάννης
BEST Αθήνας
Άλλα άρθρα του συγγραφέα

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Ενημερωτικά
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Ενημερωτικά
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099