ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Ακαδημαϊκά
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Πάλι τα καταφέραμε! 23/8/2001

Είναι γεγονός! Πάλι τα καταφέραμε και ο αγώνας μας δικαιώθηκε! Μετά από μήνες κατάληψης, καταφέραμε και δεν πέρασε το νομοσχέδιο, καταφέραμε και δεν χάσαμε την εξεταστική, χάσαμε και μαθηματάκια ενδιάμεσα για να παίζουμε τάβλι και να το παίξουμε επαναστάτες ε και το κυριότερο; Δεν γράφουμε διπλή εξεταστική!

Είμαι τέσσερα χρονάκια φοιτητής σ' αυτό το υπέροχο άσυλο, εε συγγνώμη, ίδρυμα ήθελα να πω, και βλέπω με χαρά ότι όλα είναι υπέροχα... συνεχείς αγώνες και κυρίως μαχητικοί (εξάρες μεγάλε, πάμε στο Γρηγόρη για καφέ, ε τι να κάνουμε που ο καθηγητής δεν εξηγεί τίποτα;), παιδιά με παιδεία και ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν γύρω τους (φοβερά clubάκια έχει αυτή η Μύκονος ρε παιδί μου), αλληλεγγύη (εεε ξέρεις δε μπορώ να σου δώσω σημειώσεις γιατί έπιασε πυρκαγιά στο αυθαίρετο εξοχικό μου που διάβαζα και κάηκαν όλες-καταστραφηκααα) και πάνω απ' όλα ελεύθερο πνεύμα (ό,τι πει το κόμμα ή ο καθηγητής)...

Θα ρωτήσετε γιατί τα λέω όλα αυτά; Ή μήπως εγώ είμαι τίποτα καλύτερο; Όχι βέβαια, δεν είμαι... ούτε γράφω για να αντιπροτείνω κάτι! Απλά είμαι τσαντισμένος (κακό είναι;)! Τσαντισμένος που πρέπει να διαβάσω μέσα στο κατακαλόκαιρο για 2 εξεταστικές και να γράφω σα ζώο κάθε μέρα! Τώρα βέβαια θα πεταχτούν οι αγωνιστές του Γρηγόρη όπως τους λέω και θα με πουν βολεψάκια και ότι η κατάληψη ήταν η μόνη λύση και ότι κοιτάω μόνο τα μαθήματα και λοιπές αερολογίες.... Βασικά δεν κοιτάω τίποτα... Όποιος ήθελε κατάληψη, ας τη συνέχιζε μέχρι τέλους! Σ' αυτό θα συμφωνούσα... Μάλλον αυτοί είναι οι βολεψάκηδες, που μόλις είδαν ότι πάει να χαθεί η εξεταστική τα μάζεψαν και πήγαν διακοπές. Πόσες και πόσες καταλήψεις δεν έχω δει όλα αυτά τα χρόνια; Για ποιο σκοπό; Δεν κατάλαβα ποτέ... Όλες σταματούσαν στον πρώτο εκβιασμό, στην πρώτη υποψία μη χαθεί κάνα εξάμηνο και απ' την άλλη "ο αγώνας συνεχίζεται αδέρφια"!

Τόσα χρόνια δεν άκουσα κανέναν να διαμαρτύρεται για την αντιμετώπιση που έχουμε απ' τους καθηγητές, για το πρόγραμμα, για τα τόσα άχρηστα μαθήματα που κάθε χρόνο αλλάζουν, για τα βιβλία (ποια βιβλία; Αυτές τις σημειώσεις-φωτοτυπίες από την εποχή που ήταν αυτοί φοιτητές που βγάζουν και στην καλύτερη περίπτωση συγκολλούν και μας δίνουν), για τα ηλίθια εργαστήρια-επίδειξη για να λένε μόνο και μόνο ότι είμαστε το Μετσόβιο και κάνουμε εργαστήρια... Για τα κτίρια-τέρατα από εμφανές μπετόν που ξεφυτρώνουν και θυμίζουν περισσότερο ψυχιατρείο-άσυλο; Τι ωραίο βλέπω εγώ μέσα σ' όλα αυτά; Όλα τα παιδιά από εδώ που έχουν την αντίληψη και τα βλέπουν αυτά... Α ναι... Και την πύλη της Κατεχάκη όταν είναι να φύγω απ' το ίδρυμα (ανιάτων)!

Ελπίζω να έγινα αρκετά εμπαθής! Πιστέψτε με δεν χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ! Είναι ιδέα μου ή πληρώνουμε ακριβά το όνομα του Μετσοβίου; Τέσσερα χρόνια εκεί μέσα είναι πολλά! Και έχω καιρό ακόμη! Προς το παρόν; Ξέχνα τον ήλιο, ξέχνα γενικά ό,τι σκέφτεσαι και κάτσε διάβασε (για να πάρεις πτυχίο, να βρεις δουλίτσα, να πας φαντάρος, να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά, να πάρεις σύνταξη, να γεράσεις κι άλλο και να πεθάνεις... και βιολογικά)!

Basilis Gate13
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 7 σχόλια )

tsinias: Βασίλη συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω.Αφού περάσει κάποιος στο Ε.Μ.Π πιο πολύ νιώθει ως Ενας Μαλάκας Παραπάνω , παρά ως φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (3/9/2001)
ttask: Το σχόλιό μου αφορά τις απόψεις του fidelmydog.
Οι συνελέυσεις, τις οποιές έχεις σε τόσο μεγάλη εκτίμηση, είναι καπελωμένες από τις παρατάξεις και ποτέ δεν λειτούργησαν δημοκρατικά (και κατά τη γνώμη μου ούτε πρόκειται). Δηλαδή πρέπει κάποιος να κάνει ένα σχήμα ή να κατεβάσει ένα πλαίσιο για να εκφράσει την αντίθεσή του; Πρέπει δηλαδή να ενταχθεί σε ένα πολίτικό πλαίσιο, ώστε να γνωρίζουν οι λοιπές παρατάξεις πως θα τον αντιμετωπίσουν (σαν φίλο ή εχθρο);Επειδή κι εγώ πίστευα στις συλλογικές αποφάσεις, σου αναφέρω ότι σεβόμενος κάποτε μια απόφαση κατάληψης, στην οποία διαφωνούσα, συμμετείχα σε αυτή και προσπάθησα να την προστατεύσω. Όταν όμως τα πράγματα δυσκόλεψαν, οι φοιτητοπατέρες την έκαναν λαμόγια, μείναμε τρεις κι ο κούκος, το ΕΜΠ γέμισε φρικιά και αναρχικούς και το επόμενο πρωί οι κλούβες γέμισαν από συλληφθέντες.Ετσι σέβονται τις συλλογικες αποφάσεις;
Σε ό,τι αφορά τους αγώνες ενάντια στους νόμους, να αναφέρω ότι η αντικατάσταση ενός υπουργού από έναν άλλο, περισσότερο λαϊκιστή, δεν αποτελεί λύση. Εκτός αυτού όλοι οι αγώνες γίνονται για την επίτευξη της λογικής της καλοπέρασης και της μικρότερης προσπάθειας. Η Εκπαίδευση δεν πρόκειται να πάει μπροστά με τέτοιες λογικές. (30/8/2001)
Thomas S: Μπράβο Βασίλη, καλά τα λες. Το καλύτερο είναι όμως ότι είσαι και βάζελος :) (26/8/2001)
[εισαγωγή σχολίου] [περισσότερα σχόλια...]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Ακαδημαϊκά
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Ακαδημαϊκά
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099