www.nygma.gr - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (Ακαδημαϊκά)

Ενημερωτικό Τριήμερο - Απολογισμός 1/5/1997

Στα μέσα Απριλίου - και συγκεκριμένα κατά το τριήμερο 14, 15 και 16 του μήνα - οργανώθηκε από το ΝΥΓΜΑ, όπως είχε άλλωστε προαναγγελθεί, Τριήμερο Ενημέρωσης για τις Εξελίξεις στην Επιστήμη του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Με την ευγενική συμμετοχή πολλών καθηγητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, επιχειρήθηκε με μια διεισδυτική και ταυτόχρονα αποστασιοποιημένη ματιά να προσεγγιστεί το θέμα των επιστημονικών τάσεων στον κλάδο. Η ανάγκη για κάτι τέτοιο προκύπτει ως το ζητούμενο της σύγκλισης μεταξύ της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του καλπάζοντα ρυθμού των εξελίξεων στην τεχνολογία. Αποτελεί δε αντικείμενο για μια συνεχόμενη επιδίωξη, ιδίως για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Η εκδήλωση χαιρετίστηκε τόσο από τον αντιπρύτανη κο. Τσαμασφύρο, όσο και από όλους τους συμμετέχοντες καθηγητές. Τονίστηκε επίσης η σημαντικότητά της και η ανάγκη θέσπισης αντίστοιχου θεσμού. Φυσικά, ένας τέτοιος θεσμός θα πρέπει να είναι κοινό μέλημα καθηγητών και σπουδαστών, με το βάρος της επιδίωξης να βαραίνει μάλλον τους δεύτερους και το βάρος της οργάνωσης μάλλον τους πρώτους.

Οι συμμετοχές από πλευράς σπουδαστών στις λίγες δεκάδες. Αντικειμενικά, οι αριθμοί ήταν έως απογοητευτικοί. Βλέποντας το γεγονός με επιείκεια, η προσέλευση ήταν ικανοποιητική για έναν εκκολαπτόμενο θεσμό. Όπως και να έχει, οι παρόντες ήταν οι κερδισμένοι. Ας φροντίσουμε ώστε στο εγγύς μέλλον αυτοί να είναι και περισσότεροι.

Γιώργος Βότσης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλεκτρολόγος Μηχ. & Μηχ. Η/Υ ΕΜΠ)

Το άρθρο αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο στην Πύλη www.nygma.gr
στη διεύθυνση http://www.nygma.gr/mag/articles/Article.asp?ar_id=48&ac_id=13