www.nygma.gr - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (Χαβαλές)

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε 19/12/2001

Μετά από ατελείωτες συσκέψεις των υψηλόβαθμων στελεχών του Νύγματος, αφού συναναστραφήκαμε εκατοντάδες ώρες εσάς, το λαό του Νύγματος, είτε μέσα από τα τσατ-ρουμς, είτε από τα κουλά που γράφει ο καθένας σας στα φόρουμ, με περηφάνια παρουσιάζουμε και παραδίδουμε για χρήση τη νέα, πρωτοποριακή μας υπηρεσία.
Ανιχνεύσαμε τις ανησυχίες σας, εξετάσαμε στο μικροσκόπιο τη συμπεριφορά σας και συμφωνήσαμε ότι είστε άνθρωποι αλλοπρόσαλλοι, με ανομολόγητους πόθους και θανάσιμα βίτσια. Το παίζετε άνετοι και χαλαροί, αλλά ουσιαστικά καίγεστε για τη γνώμη των άλλων, παίρνετε μαζί σας στην παραλία το «Χρονικό του Χρόνου» κι από μέσα διαβάζετε το «Αρσενικό» της Μάιρας.

Ιδού λοιπόν η υπηρεσία που θα λατρέψετε: Πρόκειται για τα e-προξενιά. Μέσω αυτών θα παρουσιάζουμε κάθε τόσο (πόσο; Μέχρι να παρουσιάσετε τα πρώτα σημάδια του συνδρόμου στέρησης) μια πολυσχιδή, αινιγματική προσωπικότητα που γνωρίσαμε, μας τη δίνει, δε μας έκατσε ή απλώς θέλουμε να τον κάνουμε κουρέλι με την ανελέητη πένα μας. Όποιος πλειοδοτήσει θα κερδίζει ένα ραντεβού με το πρόσωπο που παρουσιάσαμε. Ποιος καλύτερος για ποδαρικό της νέας στήλης από το πλέον αμφιλεγόμενο άτομο του Ν, τον ένα, τον ανυπέρβλητο, το φαντασμαγορικό DeNnNis.

Διονύσης, ο άνθρωπος πίσω από το μύθο: Ο Διονύσης εν γένει είναι καλόβολος, καλόγνωμος και καλοφόρετος. Μπορούμε να τον κυκλοφορήσουμε άνετα και με ψηλά το κούτελο σχεδόν παντού. Και στις Βραδιές Ταρκόφσκι θα μας βγάλει ασπροπρόσωπες και στον ετήσιο χορό εκδοροσφαγέων Καρδιτσομαγούλης θα σταθεί σαν ίσος προς ίσο. Είναι γαλαντόμος, είναι κιμπάρης, είναι γλεντζές, είναι ο άνθρωπος που θα σας κάνει να περάσετε καταπληκτικά όπου κι αν πάτε (ή που θα παρεξηγηθούμε μετά από αυτό ή που θα ‘ρθει να με ζητήσει από τον άντρα μου).

Ο Διονύσης από την καλή κι απ΄την ανάποδη: Ποτέ μα ποτέ όποιος βγει με το Διονύση να μην τον αφήσει να πει το ανέκδοτο με τις χυλοπίτες και το ψωμί. Όποιος από το Νύγμα διαβάσει το άρθρο και ρωτήσει σχετικά με το ανέκδοτο, την κατάρα μου να ‘χει. Το παιδί έχει πάει για συνέντευξη για δουλειά, όλοι είναι κατενθουσιασμένοι με τα προσόντα του (ναι, ναι, τέτοιες δουλειές κάνει πια με την κρίση στις τηλεπικοινωνίες), μέχρι που νιώθει τόσο άνετα που αποφασίζει να μοιραστεί το ξεκαρδιστικό αυτό ανέκδοτο με την ομήγυρη. Ό,τι αρχίζει ωραία τελειώνει με πόνο όμως και νάτος σήμερα μετά από πληθώρα συνεντεύξεων να γυρνάει από εργοτάξιο σε εργοτάξιο και να καταδυναστεύει την εργατιά. Πόσα φλερτ έληξαν άδοξα μ’ αυτό το ανέκδοτο, πόσες σχέσεις έφτασαν στο σκαλί της εκκκλησίας και το μετάνιωσαν τελευταία στιγμή, πόσες κλωτσιές έχει φάει κάτω από το τραπέζι προκειμένου να μη διανοηθεί να το πει ...αδίκως.

Ο Διονύσης όπως τον έχουν δει λίγοι (και πλέον όλοι):
(εδώ περιμένω ματαίως να στείλει οικειοθελώς τη φωτογραφία που ξέρει, ειδαλλιώς κι εγώ δεν ξέρω τι θα γίνει-το πολύ πολύ να την περιγράψω).

ΑΥΤΟ να το διαβάσουν μόνο ηλεκτρολόγοι που έχουν παρακολουθήσει Ουζούνογλου, διότι μόνο αυτοί θα το εκτιμήσουν. Πρώτη καταγράφω το παρακάτω ανέκδοτο για να περάσει στην ιστορία και να πάψει να είναι μέρος της προφορικής λαϊκής παράδοσης της σχολής. Δεν παρατίθεται επακριβώς όπως ελέχθη, διότι ο DeNnNis και η λοιπή ομάδα σύνταξης τέλειωσε τη σχολή ενώ ακόμα αυτή λεγόταν «και Μηχανολόγων», μιλάμε για εποχή χίππηδες και Μάταλα, ενώ εγώ πέρσι αποφοίτησα. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς ότι πρόκειται για διαχρονικό, πολυθρύλητο αστείο που εδώ και τώρα αποδίδεται στον πραγματικό γεννήτορά του. Έλεγε ο διδάσκων κάτι o «κυματοδηγός» και δώστου «κυματοδηγός»-τι άλλο έλεγε δεν ξέρω καθότι μη τακτική στις παραδόσεις-και λέει ο Ντενις «Σσσσσςςς κοιμάτ’ ο οδηγός!» Κατά άλλους την επαναστατική αυτή ατάκα ακολούθησε πυξ λαξ αποβολή του Δ από το αμφιθέατρο από τα τσιράκια των Μικροκυμάτων, άλλοι λένε ότι ο Δ αποχώρησε σαν κύριος, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο το αμφιθέατρο εξεράθη στα γέλια και ο Δ πέρασε στο πάνθεο των ηρώων του έτους.

Αυτός είναι ο Διονύσης, γυμνός στα μάτια σου, αδηφάγο κοινό, έρμαιο στις άνομες ορέξεις σου. Τα πέντε πρώτα σχόλια θηλυκής προέλευσης θα έχουν την ευκαιρία να δεξιωθούν το Ντενισάκι σε πολυτελές εστιατόριο της επιλογής τους, στη δε πλησιέστερη στις αναλογίες 90-60-90 τυλίγουμε το Ντενισάκι σε πακέτο και της το χαρίζουμε για το σπίτι.

Μαριλένα Κοιλανιώτη
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Το άρθρο αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο στην Πύλη www.nygma.gr
στη διεύθυνση http://www.nygma.gr/mag/articles/Article.asp?ar_id=507&ac_id=2