ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Editorials
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2002 4/1/2002

Το ΝΥΓΜΑ σας προσφέρει χωρίς κουπόνια, άτοκες δόσεις και πιστωτική κάρτα τον Καζαμία του νέου έτους. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι τελείως συμπτωματική.

Ιανουάριος
Η είσοδος του Ευρώ στη ζωή των Ευρωπαίων είναι γεγονός. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που κάνει ανάληψη Ευρώ από ΑΤΜ σε παγκόσμια διαπλανητική ζωντανή σύνδεση, όμως το ΑΤΜ του κρατά την κάρτα λόγω παλιών απλήρωτων δόσεων του Filmnet. Ο Τσάκας του Big Brother δηλώνει αποφασισμένος να διεκδικήσει το έπαθλο και στο Big Brother ΙΙ που θα ξεκινήσει την Άνοιξη. «Πιστεύω πως με καλή προετοιμασία, μπορώ να επαναλάβω την επιτυχία μου», δήλωσε στο CNN, ενώ διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να ξεκινά δικό του τηλεπαιχνίδι με τίτλο «Big Koymparobrother». Στις μεταγραφές του Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός αποκτά τους Ζινεντίν Ζιντάν, Λουίς Φίγκο, Ριβάλντο, Τιερί Ανρί, ενώ επιστρέφει στην ενεργό δράση και ο Στράτος Αποστολάκης. Στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) σημειώνεται ελπιδοφόρος άνοδος 0,04%.

Φεβρουάριος
Τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» συνεχίζονται σε όλη τη χώρα. Στο Νευροκόπι η θερμοκρασία έφτασε στο απόλυτο μηδέν (-273οC), ενώ αποκλεισμένες για περισσότερες από δέκα μέρες παραμένουν οι περιοχές του Συντάγματος, του κόμβου Χαμοστέρνας και της Πλατείας Μαβίλη. Συνεχίζονται οι ρίψεις τροφίμων και φαρμάκων με ελικόπτερα Super Adidas σε αποκλεισμένους εκδρομείς στου Φιλοπάππου, ενώ η ΕΜΥ προβλέπει περαιτέρω επιδείνωση του καιρού. Οι Δήμοι Ραφήνας και Πειραιά διοργανώνουν παγοδρομίες στα λιμάνια, ενώ στα Βόρεια Προάστια της Αττικής θα διεξαχθούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, ύστερα από τη σχετική παραίτηση του Salt Lake City. Στο ΧΑΑ το ράλι συνεχίζεται με άνοδο 0,02%.

Μάρτιος
Ο Πάσσαρης εκμεταλλευόμενος τις Απόκριες δραπετεύει στις αρχές του μήνα από τις φυλακές του Βουκουρεστίου μεταμφιεσμένος σε κολομπίνα κατά τη μεταφορά του από διμοιρία ειδικά εκπαιδευμένων Ελλήνων αστυνομικών στο περίπτερο για να πάρει τσιγάρα. Τις αμέσως επόμενες ημέρες ληστεύει τρία κοσμηματοπωλεία και πέντε τράπεζες στη Βουκουρεστίου μεταμφιεσμένος σε πιερότο και τελικά συλλαμβάνεται κατά την απόπειρα να κλέψει τη σύνταξη μίας γριούλας μετά από συντονισμένες κινήσεις της αστυνομίας της Μάλτας. Η κακοκαιρία συνεχίζεται με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις να περιοριστούν στο ελάχιστο και να παρατηρείται σοβαρή έλλειψη σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ποτά, αναψυκτικά, καύσιμα, τσιγάρα, προφυλακτικά, εφημερίδες, περιοδικά, εσώρουχα, κινητά, αναπτήρες, video, CD, αυτοκίνητα, μηχανές, ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια, φούρνους μικροκυμάτων, παραμάνες και φουρκέτες). Το ΧΑΑ περνά περίοδο κρίσης με πτώση 49,9%.

Απρίλιος
Ο μήνας ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις για όλους, καθώς η κυβέρνηση ανακοινώνει φοροαπαλλαγές σε όλες τις τάξεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων, μείωση των τεκμηρίων, των τελών κυκλοφορίας, της τιμής των καυσίμων και των ασφαλιστικών εισφορών, αύξηση των συντάξεων, των επιδομάτων, των επιδοτήσεων και των επιχορηγήσεων. Την επόμενη μέρα όμως τα παίρνει πίσω, γεγονός που προκαλεί ομαδικές αυτοκτονίες. Νέο εμπορικό deal συνταράζει την Ελλάδα! Είναι η συγχώνευση MEGA Channel, Antenna και ΑΒ Βασιλόπουλος. Το νέο κανάλι θα ονομάζεται «Alpha Beta Gama Tous», θα έχει Διευθύνουσα Σύμβουλο την κ. Μενεγάκη και Εκτελεστικό Πρόεδρο τον κ. Χατζηνικολάου, ενώ αναμένεται η απάντηση από το σχήμα Alpha Digital, Hellas Spar Βερόπουλος και Ένωσης Φωτομοντέλων Τραχανοπλαγιάς. Η είδηση φέρνει νέα κεφάλαια στο Χρηματιστήριο, το οποίο ανακάμπτει με άνοδο 0,01%.

Μάιος
Όλοι σπεύδουν να προϋπαντήσουν το μήνα στην εξοχή με αρνιά, κατσίκια και κοκορέτσια, όμως λόγω της έκτακτης Κοινοτικής οδηγίας, σημειώνονται αθρόες συλλήψεις εκδρομέων που απολάμβαναν εντόσθια σε κοκορέτσια, σπληνάντερα, γαρδούμπες και λοιπά εδέσματα. Δημιουργείται οργανωμένο μέτωπο αντιστασιακών υπό την ονομασία Κίνημα Ελεύθερων Προϋπαντητών και έμβλημα το συκώτι. Το κίνημα τίθεται εκτός νόμου. Το νέο τηλεπαιχνίδι «Bar» φτάνει στο τέλος του και νικήτρια είναι η νεαρή Σούλα Τάραμα, κόρη του γνωστού τζογαδόρου Νικ Τάραμας, η οποία ύστερα από παραμονή 114 ημερών, τρεις κουμπαριές, πέντε βαφτίσεις, επτά εκτρώσεις, τέσσερις γάμους και μία κηδεία, κέρδισε το έπαθλο των 150.000 Ευρώ. Κατά την έξοδό της από το Bar δήλωσε: «Εν χέλω να κχαναώ χφηνάκι χτη ζωή μου *χικ*». Στο Champions League ο Παναθηναϊκός κατακτά το τρόπαιο κερδίζοντας σε έναν συναρπαστικό τελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης με 4-3 (το αθλητικό ρεπορτάζ του Καζαμία επιμελήθηκε η Σούλα Τάραμα). Το Χρηματιστήριο παραμένει στάσιμο.

Ιούνιος
Ο Ολυμπιακός κατακτά το 6ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής με διαφορά 32 βαθμών από τη δεύτερη ΑΕΚ και 67 βαθμών από τον τρίτο Πανιώνιο, ο οποίος και κερδίζει για πρώτη φορά στην ιστορία του την έξοδο στο Champions League της επόμενης περιόδου. Κυπελλούχος αναδεικνύεται η ομάδα της Τερψιθέας Γλυφάδας. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φεύγει από τον ΠΑΟΚ και αναλαμβάνει τον Ακράτητο, ενώ η δημοφιλής ομάδα της Τούμπας αποφασίζει να αφαιρέσει το ‘Ο’ από τα αρχικά της μετονομαζόμενη σε ΠΑΚ (Πιο Αδύναμος Κρίκος). Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ αναβάλλονται επ’ αόριστον λόγω της απεργίας των δακτυλογράφων του Υπουργείου Παιδείας και αδυναμίας εισαγωγής των βαθμολογιών στο ηλεκτρονικό σύστημα. Το Χρηματιστήριο μια ανεβαίνει τρεις κατεβαίνει και τελικά κλείνει με πτώση 69%.

Ιούλιος
Τα ολυμπιακά έργα συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς σύμφωνα με τις επιταγές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, έχει περατωθεί σε ποσοστό 95% το κλείσιμο της λακούβας στη λεωφόρο Κηφισίας καθώς ανεβαίνουμε απέναντι από τον ΟΤΕ δίπλα στα Goody’s, σε ποσοστό 69% το λίφτινγκ του πεζοδρομίου στη Μαρίνα Αλίμου, σε ποσοστό 45% το λίφτινγκ της Μαρίνας Τσιντικίδου, ενώ προχωρούν οι απαλλοτριώσεις στις οδούς Πανεπιστημίου, Σταδίου και Βασ. Όλγας για την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν το κανόε-καγιάκ, την ιστιοπλοϊα και το wind-surfing. Οι ανησυχίες που είχαν εκφραστεί για ορισμένα έργα αποδεικνύονται άδικες, αφού όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. Παρόλα αυτά ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Βενιζέλος παραιτείται δηλώνοντας «είμαι κατηγορηματικά αντίθετος με το λίφτινγκ της Τσιντικίδου» και τη θέση του παίρνει ο Ολυμπιονίκης Ιωάννης. Πρώτο μέλημα του νέου Υπουργού είναι η καθιέρωση του τριπλού άλματος με διπλή πιρουέτα ως επίσημη είσοδο των αθλητών για όλες τις διοργανώσεις σε όλα τα στάδια της χώρας. Στο Χρηματιστήριο το σύστημα συναλλαγών καταρρέει για όγδοη φορά φέτος και δεν σημειώνονται πράξεις.

Αύγουστος
Θύελλα ξεσπά εν μέσω των θερινών διακοπών στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής παραιτείται και τη θέση του Προέδρου αναλαμβάνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δηλώνει: «Η συνεπής πορεία μου παραμένει οδηγός και στη νέα μου αυτή θέση». Προς τα τέλη του μήνα, ο κ. Αβραμόπουλος παραιτείται για να αναλάβει Πρόεδρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς δηλώνοντας: «Η συνεπής πορεία μου παραμένει οδηγός και στη νέα μου αυτή θέση». Ο καύσωνας ταλαιπωρεί τους κατοίκους όλης της χώρας. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώνονται στη Λάρισα (152ο) και στην Πατησίων & Αλεξάνδρας (145ο). Το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί τις συγκυρίες και να επιλύσει το ασφαλιστικό, συγκεντρώνει τους ηλικιωμένους σε κλειστά γυμναστήρια, τα οποία σφραγίζονται και αφαιρούνται τα κλιματιστικά. Σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός αναφέρει ότι αυτή είναι η Ελλάδα της μιζέριας, η Ελλάδα του σήμερα και προτρέπει να τη βελτιώσουμε. Οι εξελίξεις επηρεάζουν το Χρηματιστήριο που σημειώνει νέα πτώση 33,3%.

Σεπτέμβριος
Ένα χρόνο μετά την καταστροφή των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη και την ημέρα πένθους και οδυρμού για την Αμερική ξαναχτυπά ο Μπιν Λάντεν. Αυτή τη φορά ρίχνει από ένα αεροπλάνο στο Λευκό Οίκο, στο Χόλυγουντ, στο Empire State Building, στο Grand Canyon, στους καταρράκτες του Νιαγάρα, στις γέφυρες του San Fransisco και του Brooklyn, στο Πεντάγωνο, στο Boston Arena, στο Silicon Valley και στο κτίριο του CNN. Ο George Bush Junior παθαίνει εγκεφαλικό και διακομίζεται στο νοσοκομείο Memorial, όπου ο Μπιν Λάντεν ρίχνει ένα ελικόπτερο και δύο ανεμοπλάνα τίγκα στο ΤΝΤ. Ο Κώστας Κεντέρης αποφασίζει να αποσυρθεί από τους στίβους ύστερα από την τεράστια ζήτησή του για να εγκαινιάζει εκθέσεις, να ονομάζει πλοία και να πρωταγωνιστεί σε διαφημίσεις τηλεπικοινωνιακών οργανισμών και γυμναστηρίων. Μέσα στο μήνα γυρίζει τρία video clip, δύο κινηματογραφικές ταινίες και οκτώ διαφημίσεις για το ζαμπονάκι Πάριζα. Η νέα τηλεοπτική περίοδος αρχίζει και την παράσταση κλέβει το διαδραστικό (interactive) παιχνίδι του Κωνσταντίνου Πλεύρη με τίτλο «Το Καταφύγιο», στο οποίο κλείνονται σε ένα σκοτεινό και ανήλιαγο υπόγειο 12 Χρυσαυγίτες και 6 Κνίτες. Νικητής είναι εκείνος που θα καταφέρει να επιβιώσει για 328 μέρες και το έπαθλο, σύμφωνα με τα αρχαιοελληνικά ιδεώδη, είναι ένα δάφνινο στεφάνι. Το Χρηματιστήριο ανακάμπτει για τα καλά σημειώνοντας κέρδη 1%.

Οκτώβριος
Νέες αποκαλύψεις για τροφοδότες λογαριασμούς από τον Υπουργό κ. Λαλιώτη. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ο κ. Μητσοτάκης είχε εισπράξει οκτώμιση δισεκατομμύρια δρχ. (24.944.974,32 ευρώ) από ανώνυμο θαυμαστή του από τη Ζυρίχη, πενήντα εκατομμύρια δρχ. (146.735,14 ευρώ) από νικητή τηλεπαιχνιδιού με κρυφές κάμερες, άλλα πενήντα εκατομμύρια δρχ. (146.735,14 ευρώ) από νικητή τηλεπαιχνιδιού με μαξιλαράκια, ένα αυτοκίνητο 1200 κυβικών με αερόσακο και ABS, ένα σετ σερβίτσιο φαγητού και γλυκού, δύο ζευγάρια παντόφλες, την πλήρη σειρά βιντεοταινιών του Στάθη Ψάλτη, δέκα CD κλασσικής μουσικής, μία συνδρομή στο Alpha Digital, ένα τετραήμερο στη Νέα Υόρκη με ημιδιατροφή, ένα σετ μακιγιάζ και 10 μασάζ σιάτσου. Σε απάντησή του ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι η λάσπη του κυρίου Λαλιώτη είναι γνωστή και πως δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο. Διέρρευσαν όμως πληροφορίες στον Τύπο για ανάμειξη του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Σε ανταπάντησή του ο κύριος Λαλιώτης δήλωσε ότι θα φέρει στο φως της δημοσιότητας αδιάσειστα στοιχεία ότι ο επίτιμος ήταν εκείνος που άνοιξε την κερκόπορτα της Κωνσταντινούπολης κατά την Άλωση. Οι τελευταίες εξελίξεις δεν ευνοούν το κλίμα στο Χρηματιστήριο, όπου έχει χαλάσει και ο κλιματισμός, και οι μετοχές χάνουν το 99% της αξίας τους.

Νοέμβριος
Κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου ομάδα αναρχικών καταλαμβάνει την Αμερικάνικη Πρεσβεία, όπου και σημειώνονται εκτεταμένα επεισόδια με πετροπόλεμο, ανταρτοπόλεμο, χιονοπόλεμο και κυνηγητό στους γύρω δρόμους. Μετά την έφοδο της αστυνομίας συλλαμβάνονται ο Πάσσαρης, ο λήσταρχος Νταβέλης, ο Μπιν Λάντεν, ο μουλάς Ομάρ, ο Αλ Καπόνε, οι Μπόνι και Κλάιντ και ο θυρωρός της πολυκατοικίας απέναντι. Μετά την ανάκριση όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψαν εις βάρος τους στοιχεία, εκτός από τον θυρωρό, ο οποίος προσήχθη στα γραφεία της Ασφάλειας Αθηνών όπου και ανακρίνεται ακόμα. Το Χρηματιστήριο δεν πτοείται από τα επεισόδια και ο δείκτης ανεβαίνει κατά 1 μονάδα.

Δεκέμβριος
Ο γνωστός Ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγκο Καλατράβα ανέλαβε τη σχεδίαση και διακόσμηση του σπιτιού του Big Brother MMIV (2004), το οποίο θα διοργανωθεί από το γνωστό νεανικό portal NYGMA.GR Το έπαθλο για το νικητή ύστερα από 16 εβδομάδες συνεχούς παραμονής στα chat rooms θα είναι 16 εβδομάδες επιπλέον παραμονής σε ένα σπίτι με μοναδική συντροφιά τη Laetitia Casta (για τους άντρες), τον Brad Pitt (για τις γυναίκες) ή το Μαύρο Πητ (για το Διονύση). Λόγω τεχνικής βλάβης στο τηλεοπτικό δίκτυο, αναβάλλεται η παραμονή της Πρωτοχρονιάς για μια εβδομάδα, προκειμένου να δουν σε ζωντανή σύνδεση οι τηλεθεατές την αποχώρηση του νικητή από το γνωστό σπίτι. Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου κλείνει στις 166 μονάδες, όσο και το τηλεφωνικό νούμερο που καλούν όλοι οι μικροεπενδυτές.

Και του χρόνου!

Γιώργος Μπενέκος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλ. Μηχ.& Μηχ. Υπολ. ΕΜΠ)
Άλλα άρθρα του
Τάσος Τάσκαρης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 6 σχόλια )

skotro: Ρε παιδιά τι θα γίνει με την περίπτωσή σας. Σε όλα μέσα πέσατε, εδώ διαβάζω τον Ιανουάριο και βλέπω ότι ορισμένα από αυτά που έχετε γράψει έχουν αρχίσει να συμβαίνουν.
Πάντα τέτοιο κέφι και έμπνευση. (12/1/2002)
VASILIKI: .... να ήταν η ευφορία από τις νιφάδες του χιονιού που έφεραν τον οίστρο σας στο απόγειο;
Πάντως ότι και να ήταν εάν γινόταν διαγωνισμός πιο πρωτότυπου ΚΑΖΑΜΙΑ, ο δικός σας θα έπαιρνε το 1ο βραβείο!! :-))) (8/1/2002)
eleni: Φοβερές οι προβλέψεις δεν λέω, αλλά δεν διάβασα τίποτα για την εξέλιξη των εργασιών του γηπέδου bandmington (κατεβάζουμε εθνική ομάδα, τα μάθατε) και θα ανησυχήσω.......... (7/1/2002)
[εισαγωγή σχολίου] [περισσότερα σχόλια...]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099