www.nygma.gr - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (Ακαδημαϊκά)

Communications Applied in the Modern World 27/2/2002

Το BEST (Board of European Students of Technology) είναι ένας πανευρωπαικός φοιτητικός οργανισμός,μη κερδοσκοπικός και μη πολιτικός, ο οποίος συνίσταται από 57 πανεπιστήμια-μέλη, τεχνολογικής κατεύθυνσης, σε 21 ευρωπαικές χώρες. Στόχοι του BEST είναι η πρoώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας, η συνεργασία και η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων μεταξύ των ευρωπαίων φοιτητών, καθώς και η ενημέρωσή τους σε θέματα τεχνολογικής αιχμής. Οι παραπάνω στόχοι επιτυγχάνονται με τη διοργάνωση δραστηριοτήτων (ακαδημαικά σεμινάρια, ημερίδες, πολιτιστικές ανταλλαγές, αθλητικές δραστηριότητες, κτλ) από τις τοπικές ομάδες του BEST. Στις παραπάνω δραστηριότητες έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι φοιτητές των πανεπιστημίων-μελών του BEST.

Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης και επικοινωνίας των ευρωπαίων φοιτητών, η τοπική ομάδα του BEST Αθήνας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με τη συμπαράσταση και υποστήριξη του ΕΜΠ, έχει διοργανώσει πλήθος δραστηριοτήτων. Την εβδομάδα 16-23 Μαρτίου, διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο «Communications Applied in the Modern World», υπό την ακαδημαϊκή εποπτεία του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν Ευρωπαίοι, ξένοι και Έλληνες, προ-πτυχιακοί και μετά-πτυχιακοί φοιτητές μηχανικοί των Πανεπιστημίων-μελών. Επίσημη γλώσσα του σεμιναρίου είναι η Αγγλική.

Στις μέρες μας, η επικοινωνία εμφανίζεται στην καθημερινή μας ζωή με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Τα τηλέφωνα ,τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες, το διαδίκτυο αποτελούν τις πλέον διαδεδομένες μορφές της. Στην πιο θεμελιώδη της έκφραση, η επικοινωνία περιλαμβάνει τη μετάδοση πληροφορίας μέσω μιας ακολουθίας διαδικασιών που άλλοτε εμπλέκουν άμεσα και άλλοτε έμμεσα τον ανθρώπινο παράγοντα. Στο εν λόγω σεμινάριο, έμφαση θα δοθεί κατά κύριο λόγο στις τηλεπικοινωνίες, στο ρόλο που η εξέλιξη της τεχνολογίας διαδραματίζει στις επικοινωνίες σήμερα , και στα τεχνολογικά μέσα με τα οποία ο τηλεπικοινωνιακός μηχανικός βελτιώνει την ποιότητα της ανταλλαγής πληροφοριών.

Κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των νέων μηχανικών σχετικά με τα συστήματα επικοινωνιώνκαι τις εφαρμογές τους στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα αναπτυχθούν οι βασικές αρχές Δικτύων Επικοινωνιών και Υπολογιστών, θα γίνει μια περιεκτική εισαγωγή στις Δορυφορικές και Κινητές Επικοινωνίες, καθώς και μια ενδιαφέρουσα αναφορά στο ραγδαία εξελισσόμενο χώρο της Τηλεïατρικής. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλαπλές εφαρμογές των παραπάνω τεχνολογιών.

Στο σεμινάριο θα διδάξουν τα παρακάτω μέλη του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού του Τμήματος:
κ. Αναγνώστου Μιλτιάδης, Καθηγητής
κ. Βενιέρης Ιάκωβος, Επίκουρος Καθηγητής
κ. Θεολόγου Μιχαήλ, Αναπληρ. Καθηγητής
κ. Καψάλης Χρήστος, Καθηγητής
κ. Κουτσούρης Διονύσιος-Δημήτριος, Καθηγητής
κ. Κωνσταντίνου Φίλιππας, Καθηγητής
κ. Μάγκλαρης Βασίλειος, Καθηγητής
κ. Πρωτονοτάριος Εμμανουήλ, Καθηγητής
κ. Συκάς Ευστάθιος, Καθηγητής

Το BEST Athens ευχαριστεί τα παραπάνω εξέχοντα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας για την συμμετοχή τους και την συμβολή τους στο έργο μας.

Για δηλώσεις συμμετοχής καθώς και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το BEST Athens και τις δραστηριότητες του επικοινωνήστε:
BEST Athens – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Ηρώων Πολυτεχνείου 9, 15780, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, Αθήνα
Τηλέφωνο: 010 772 2331
Fax: 010 772 1188
e-mail: athens@best.eu.org
URL: http://www.BEST.eu.org/athens

Ρούλη Πλέλλη-Τσαλτάκη

Το άρθρο αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο στην Πύλη www.nygma.gr
στη διεύθυνση http://www.nygma.gr/mag/articles/Article.asp?ar_id=531&ac_id=13