ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Δραστηριότητες
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

ΝΥΓΜΑ LEAGUE 1996-97 - Κλήρωση & πρώτοι αγώνες 1/12/1996

Την Παρασκευή 18/10/96 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του 2ου Εσωτερικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ε.Μ.Π. Στην κληρωτίδα μπήκαν τελικά 27 ομάδες, αριθμός ρεκόρ που οφείλεται σαφώς και στην αθρόα εισροή κοινοτικών μετά την γνωστή τροπή της υπόθεσης Μπόσμαν. Ελπίζουμε μόνο αυτό να μην αποτελέσει πλήγμα για την «Εθνική» Πολυτεχνείου! Ο αριθμός των ομάδων, άλλωστε, θα μπορούσε εύκολα να είναι μεγαλύτερος μιας και πολλοί ήταν εκείνοι που δήλωσαν συμμετοχή την τελευταία στην κυριολεξία στιγμή, ενώ υπήρχαν και 4-5 οι οποίοι έκαναν κρούση για δήλωση συμμετοχής την επομένη ακριβώς της κλήρωσης. Επιβεβαίωση της πατροπαράδοτης ελληνικής συνήθειας του να μην κάνεις κάτι σήμερα αν είναι δυνατόν να το αφήσεις για αύριο...

Η κληρωτίδα λοιπόν έβγαλε τους παρακάτω έξι ομίλους, οι οποίοι θα αναδείξουν τους 16 επικρατέστερους που θα συνεχίσουν στη φάση των νοκ-άουτ. Φυσικά τα μάτια Ευρωπαίων, Αμερικανών, ακόμα και Ιαπώνων (από φέτος) μάνατζερ είναι συνεχώς καρφωμένα για να εντοπίσουν τα νέα ονόματα που θα αναδειχθούν από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, γι’αυτό συμβουλεύουμε τους αθλητές να μη βιαστούν να υπογράψουν συμβόλαιο, μια και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα.

1ος Όμιλος

2ος Όμιλος

3ος Όμιλος

Bianconeri

Wolves Cosmodata

Κόκκινοι Διάβολοι

Αδιάφοροι (Διάφοροι 2)

Ποδοσφαιρόνικα

Ηλεκτροπληξία (Παραλίες)

Ο.Π.Α.

"Ομάδα" Ηλεκτρολόγων

Metallica '96

2ο Ηλεκτρολόγων

3ο πολιτικών

Σιφουνιακός

Χαϊνηδες

Απελπισιακός

Σφίχτες (Αγαμοιθύται)

4ος Όμιλος

5ος Όμιλος

6ος Όμιλος

A.S.G.

Ρεμάλ

Power Rangers

Sorei (Διάφοροι)

NTUA dogs

Ballast Arrivals

Καφενύγμα

Παρτουζάν Λαμπαδαρίου

Ναυπηγοί '95

Metal Μutants

Cariocas (Nerazzuri)

Τσακάλια

Εντός παρενθέσεως αναφέρεται το προηγούμενο όνομα της κάθε ομάδας, όπου έχει γίνει κάποια αλλαγή.

Στην κλήρωση τέθηκαν ως επικεφαλής ομίλων οι ομάδες που στο προηγούμενο πρωτάθλημα είχαν επιτύχει την είσοδό τους στην οκτάδα. Όπως είναι φανερό υπάρχουν όμιλοι των 5 και των 4. Στην περίπτωση των πρώτων την πρόκριση εξασφαλίζουν οι πρώτοι 3, ενώ στους λοιπούς οι πρώτοι 2 και ο καλύτερος τρίτος. Μια επιπλέον φετινή καινοτομία είναι η ύπαρξη χορηγού στην ομάδα των Wolves Cosmodata, όπως λέγονται πλέον, ομάδα μάλιστα που ήταν φιναλίστ πέρυσι. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο χορός των εκατομμυρίων καλά κρατεί στο πολυτεχνειακό ποδόσφαιρο. Φημολογείται μάλιστα ότι επίκειται εξονυχιστικός έλεγχος από ειδικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών. Φαίνεται τελικά να επικρατεί σε ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια η άποψη ότι μια περαιτέρω φορολόγηση των Π.Π.Ε.Σ. (Πολυτεχνειακά Ποδοσφαιρικά Επώνυμα Σωματεία) αποτελεί τη λύση για το κλείσιμο της μαύρης τρύπα του φετινού προϋπολογισμού.

Οι αγώνες του πρωταθλήματος και φέτος γίνονται στο γήπεδο της Πολυτεχνειούπολης (Ζωγράφου) και, κατόπιν σχετικής συμφωνίας με τους χορηγούς, η παρακολούθηση των αγώνων είναι εντελώς δωρεάν!

Να αναφέρουμε εδώ την αμέριστη συμπαράσταση για τον προγραμματισμό και την παραχώρηση του γηπέδου από το αθλητικό τμήμα του Ε.Μ.Π. και ειδικά από πλευράς του κ. Μιχάλη Κυρίτση. Και μια και μιλάμε για προγραμματισμό σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα των αγώνων για τις προσεχείς δυο εβδομάδες:

Αγώνας

Ημ/νία

Ώρα

Διαιτητές

Ρεμάλ - NTUA dogs

9/11

1

Bianconeri

Παρτουζάν Λαμπαδαρίου - Cariocas

9/11

3

Κόκκινοι Διάβολοι

Power Rangers - Ballast Arrivals

10/11

10

Σφίχτες

Ναυπηγοί '95 - Τσακάλια

10/11

12

Σιφουνιακός

Αδιάφοροι - Χαϊνηδες

16/11

1

Τσακάλια

Bianconeri - 2o Ηλεκτρολόγων

16/11

3

Παρτουζάν Λαμπαδαρίου

3ο Πολιτικών - Ποδοσφαιρόνικα

17/11

10

Ballast Arrivals

Wolves Cosmodata - Απελπισιακός

17/11

12

Ο.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες το υπόλοιπο πρόγραμμα, στοιχεία για τις ομάδες, αποτελέσματα, βαθμολογίες και λεπτομέρειες για τους κανονισμούς μπορεί κανείς να επισκεφτεί τη σελίδα του ΝΥΓΜΑτος στο Internet ή να δει τις σχετικές ανακοινώσεις που υπάρχουν εντός του κυλικείου των Γενικών Εδρών, στα δύο γυμναστήρια του Ε.Μ.Π. (Ζωγράφου & Πατησίων) και έξω από το κυλικείο του Κτιρίου Γκίνη (καιρού επιτρέποντος).

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα αποτελέσματα από τους 4 πρώτους αγώνες, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 26 & 27/10 :

  • Bianconeri - Χαϊνηδες : 0 - 7

Οι περυσινοί τροπαιούχοι - κυρίως Πολιτικοί Μηχανικοί στο πτυχίο - δεν κατάφεραν να κατεβάσουν παρά μόνο 8 παίχτες. Ο αγώνας διεξήχθη, αλλά φυσικά οι Χαϊνηδες (3ο Μηχανολόγων) δεν συνάντησαν σοβαρή αντίσταση.

  • "Ομάδα" Ηλεκτρολόγων - Απελπισιακός : 1 - 4

Ο Απελπισιακός (1ο Μηχανολόγων) γέμισε ελπίδες τους οπαδούς του με την καταπληκτική του εμφάνιση και τα γκολ των Τζιλιάκου, Χαραλαμπόπουλου, Μιχαλακόπουλου και Σταυράκου. Η ‘’Ομάδα’’ Ηλεκτρολόγων αν και ξεκίνησε δυνατά με κάποιες ευκαιρίες έδειξε κάπως ασταθής και σίγουρα δίκαια υποχρεώθηκε σε ήττα. Να αναφέρουμε όμως ότι έχει αρκετά παράπονα από τη διαιτησία, η οποία μάλιστα δεν έγινε από την ομάδα A.S.G. που με βάση το πρόγραμμα είχε την ευθύνη αλλά από άλλον που βρέθηκε εκεί. Με εφαρμογή του κανονισμού από την A.S.G. αφαιρούνται δυο βαθμοί.

  • Κόκκινοι Διάβολοι - Metallica ‘96 : 2 - 2

Ντέρμπυ με τα όλα του αποδείχθηκε η πρεμιέρα του τρίτου ομίλου, που πρόσφερε πλούσιο θέαμα με το όμορφο ποδόσφαιρο και τις πολλές φάσεις που δημιούργησαν τόσο οι Χημικοί Κόκκινοι Διάβολοι (μέσα στην τετράδα πέρυσι), όσο ακόμη περισσότερο οι νεοεμφανιζόμενοι Μεταλλειολόγοι. Το τελικό σκορ κρίνεται δίκαιο και το ματς αναμφίβολα ήταν το καλύτερο της πρώτης αγωνιστικής.

  • Ο.Π.Α. - 2ο Ηλεκτρολόγων : 2 - 3

Πήραν το διπλό οι Ηλεκτρολόγοι του 2ου έτους ύστερα από ένα δύσκολο και αμφίρροπο παιχνίδι. Να σημειώσουμε ότι τόσο αυτοί όσο και οι Ο.Π.Α. (επίσης Ηλεκτρολόγοι αλλά του 3ου έτους) έδειξαν ότι έχουν ισχυρές και συγκροτημένες ομάδες, ικανές να δυσκολέψουν κάθε αντίπαλο.

Σεραφείμ Κοτρώτσος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλεκτρολόγος Μηχ.& Μηχ Η/Υ)
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Δραστηριότητες
Προηγούμενο Επόμενο
Αναφορές

Ημιτελικοί - Προημιτελικοί

Φάση των 16

Φάση Ομίλων Β'

Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Δραστηριότητες
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099