ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Σκέψεις
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Το flipper της 17ης Νοέμβρη 1/8/2002

(... κάναμε αγώνα για να μη θεωρηθεί το παρακάτω κείμενο προκήρυξη)

Μιλώντας για την «οργάνωση-θρύλο» αυτές τις μέρες και χωρίς να τη συνδυάζω με τον Ολυμπιακό, ούτε να θέλω να σηματοδοτήσω κάτι με τη σύμπτωση: η πρώτη σύλληψη να γίνεται εντός έδρας του «Θρύλου», θα ήθελα να πω ότι η οργάνωση με ανάγκασε να δώσω πολλούς χαρακτηρισμούς πριν καταλήξω σ' αυτόν του φλίπερ.

Κατ' αρχάς πίστεψα ότι η 17 Ν ήταν σε μικρογραφία η εικόνα του κόμματος που τώρα κυβερνά.

Ξεκινώντας τότε με: ένα ζιβάγκο, «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ...», φιλίες με τον Καντάφι, κατέληξε με: πολλές γραβάτες, «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» και «Ποιος Καντάφι; Μήπως είναι μπραντ–νέιμ μπαχαρικών με φρανσάιζ;»

Μετά κατάλαβα ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να θεωρηθεί «εταιρεία δολοφόνων», μέχρι που ο Πρωθυπουργός είπε ότι εδώ τελειώνει ένα κεφάλαιο της μεταπολίτευσης (Εκτός αν εννοούσε τη μορφή των ποινικών αδικημάτων της μεταπολίτευσης ).

Κάπου εδώ έχουμε τη δύσκολη θέση της Αριστεράς όπου η 17Ν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί κάτι σαν «Μικρή κυβέρνηση του βουνού στη πόλη».

Φθάνοντας τελικά στο δύσκολο ρόλο της Ν.Δ. απέναντι στις δημοσκοπήσεις και στην επιτυχία του ΠΑΣΟΚ, κατέληξα να δώσω το χαρακτηρισμό φλίπερ. Όπου καθένας θέλει - αγγίζοντας ελάχιστα τη 17Ν χωρίς να λερώσει τα χέρια του - να κατευθύνει έτσι το μπαλάκι του φλίπερ, ώστε να κερδίζει περισσότερους πόντους για τον εαυτό του.

Δεν θα μιλήσω για μυστικές υπηρεσίες αφού το έχω ήδη κάνει ανακατεύοντας στον πρόλογό μου την οργάνωση με το «Θρύλο» (Αν συνδυαζόταν θα μιλούσα και για το ΞΥΣΤΟ).

Δεν θα τελειώσω όμως εδώ χωρίς να μιλήσω για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εγώ προσωπικά, για τα μάτια της Κυρίας Γιάννας και μόνο – για να μπορέσει να κάνει τους καλύτερους και τους ασφαλέστερους Ολυμπιακούς όλων των εποχών – θα μπορούσα να εξαρθρώσω όχι μόνο τη 17Ν, αλλά και τον Ε.Λ.Α. και την ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ και οποιαδήποτε άλλη Ελληνική οργάνωση και θα έφθανα και στους «γκρίζους λύκους» και όπου αλλού νομίζετε.

Τελειώνοντας – για να μαθαίνουν οι νέοι και να μη ξεχνάνε οι μεγάλοι – θα σας θυμίσω παλιά και νέα γραφικά συνθήματα ενός ζωντανού ακόμα τμήματος του πληθυσμού που δεν το βάζει με τίποτε κάτω.
1. «Παρακαλούνται εις το εξής οι κνίτες να κυκλοφορούν με τσαρούχια και φουστανέλες ενάντια στον αμερικάνικο τρόπο ζωής»
2. «Φάτε τους πλούσιους» (με αρακά)
3. «Δουλέψτε κορόιδα. Η Μύκονος έχει έξοδα»

...και φυσικά ποτέ μη ξεχνάτε ότι «σεξ με λιγότερα από πέντε άτομα συγχρόνως θεωρείται αίσθημα»

THEODOROS PRITZIS
ΙΑΤΡΙΚΗ
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 1 σχόλια )

TPPRJ: Άρεσε η έννοια του fliper και τώρα θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο και με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Πορεία κατά της τρομοκρατίας είπε ο υπουργός. Ερώτημα: Η πορεία θα κατευθυνθεί προς το Κορυδαλλό; Και σε ποιόν θα παραδώσουν το ψήφισμα κατά της τρομοκρατίας. Και αν εκείνος δεν το δεχτεί; Υπάρχουν όμως και χειρότερα : Μία τέτοια πορεία ενδέχεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα μιάς επικείμενης δίκης... και είναι πολύ σημαντικό η Δικαιοσύνη να παραμένει ανεπηρέαστη στις αποφάσεις της. Τέλος με τους Αμερικανούς τι θα γίνει; Πάντα ο χρόνος θα τους δικαιώνει; Ίσως είναι μία καλή στιγμή να παλαίψουμε - εδώ στη χώρα μας- και για τα δικαιώματα του Αμερικανικού λαού που στενάζει κάτω απο τους κραδασμούς της Wall street. (7/10/2002)
[εισαγωγή σχολίου]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Σκέψεις
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Σκέψεις
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099