www.nygma.gr - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (Μ.Μ.Ε.)

Γράμμα προς την ΕΡΤ 14/9/2002

υπόψη Προέδρου & Γενικού Διευθυντή

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Γενικέ

με έκπληξη διάβασα στο site σας άρθρο με τίτλο
"Μειώνονται τα κρούσματα AIDS στην Ε.Ε."

Οι τελευταίες 2 παράγραφοι του άρθρου αναφέρουν τα εξής:

"Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες των κρουσμάτων ανάλογα με τον τρόπο μετάδοσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα μόνο το 3,8% των κρουσμάτων οφείλεται στην ενδοφλέβια χρήση των ναρκωτικών, ενώ το 56,5% σχετίζεται με ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Το 18,1% σχετίζεται με ετεροφυλοφιλικές σχέσεις.

Στις χώρες-μέλη της ΕΕ η πρώτη αιτία μετάδοσης του Έιτζ είναι η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών στην οποία αποδίδεται, κατά μέσο όρο το 39,4% των κρουσμάτων. Το 17,6% σχετίζεται με ετεροφυλοφιλικές σχέσεις, ενώ το 32,6% σχετίζεται με ομοφυλοφιλικές σχέσεις.
"

Παρά το γεγονός ότι από τα παραπάνω κανείς οδηγείται στο προφανές βάσει των στοιχείων συμπέρασμα ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων στην Ελλάδα προέρχονται από ομοφυλοφιλικές σχέσεις, το άρθρο σας φέρει τον απίστευτο υπότιτλο: "Ένοχες οι ετεροφυλοφιλικές σχέσεις στην Ελλάδα"

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει έντονες προσπάθειες στην Ελλάδα για να περάσει στην κοινή γνώμη από αποδεκτή και φυσιολογική έως και της μόδας η ομοφυλοφιλία. Σαν να μην φθάνει αυτό τώρα πάμε να ενοχοποιήσουμε και την ετεροφυλοφιλία; Επιτέλους το κρατικό κανάλι, που χρηματοδοτείται υποχρεωτικά μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και των φόρων, θα έπρεπε να αντιμετωπίζει το ρόλο του με περισσότερη σύνεση. Το συγκεκριμένο άρθρο παραποιεί την πραγματικότητα και περνά απαράδεκτο μήνυμα προς το κοινό.

ευχαριστώ για το χρόνο σας
με τιμή

Σεραφείμ Κοτρώτσος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλεκτρολόγος Μηχ.& Μηχ Η/Υ)

Το άρθρο αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο στην Πύλη www.nygma.gr
στη διεύθυνση http://www.nygma.gr/mag/articles/Article.asp?ar_id=586&ac_id=22