ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Αθλητισμός
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Ανεπανάληπτο Έτος 30/12/2002

Είναι βέβαιο ότι το 2002 θα μείνει ανεπανάληπτο για τον καθένα μας. Αυτή είναι άλλωστε η ιδιομορφία του χρόνου, να μην ξαναγυρνά, με καμιά επιστημονικώς αποδεδειγμένη τεχνική τουλάχιστον. Κάτι μεταξύ «τα πάντα ρει» και «όλα γύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν».

Παρόλα αυτά, το 2002 δε θα είναι ανεπανάληπτο μόνο εξ’ ορισμού. Υπάρχουν σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέσα σε αυτό, τα οποία ήδη έχουν κερδίσει τη δική τους σελίδα στην ιστορία. Μπορεί κανείς να μνημονεύσει την οριστική απόφαση για ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., τη σύλληψη των βασικών μελών της 17Ν, την αποκάλυψη της εικόνας του κόσμου μετά την 11η Σεπτεμβρίου ’01 και πόσα άλλα.

Ανεπανάληπτο όμως θα είναι το έτος 2002 για κάτι ακόμα που ίσως δεν τονίστηκε όσο θα έπρεπε. Ανεπανάληπτο θα είναι για τη ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, η οποία κατάφερε το μυθικό επίτευγμα να φθάσει σε 4 τελικούς και να κατακτήσει ισάριθμα τρόπαια εντός του 2002. Μετά από το πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδος, κατέκτησε το Πρωταθλητριών Ευρώπης καθώς και τον τίτλο του Υπερπρωταθλητή Ευρώπης. Μια ομάδα, σε άθλημα που αρκετά σπάνια τραβάει τα φώτα της δημοσιότητας και τα χρήματα των χορηγών σε σχέση με άλλα αθλήματα, κατάφερε να πετύχει έναν άθλο που κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει ανεπανάληπτος για όλα τα ομαδικά αθλήματα.

Κι εδώ είναι ευκαιρία να θυμηθούμε ότι το άθλημα της υδατοσφαίρισης, βασιζόμενο σε έλληνες αθλητές και με περιορισμένους πόρους, είναι το άθλημα με τη μεγαλύτερη διάρκεια σε επιτυχίες και σταθερότητα στις κορυφαίες θέσεις του κόσμου για τα ελληνικά χρώματα. Είναι το άθλημα που δίδει το παρόν στα τελικά σχεδόν κάθε διεθνούς διοργάνωσης τόσο σε επίπεδο συλλογικό όσο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Είναι το άθλημα που διαρκώς τιμά τα εθνικά μας χρώματα, τόσο για το ήθος τον αθλητών του όσο και την αποτελεσματικότητά του.

Κάποτε ανάλογη εικόνα είχε και η καλαθοσφαίριση στη χώρα, μέχρι που ο παραλογισμός των ακριβών και μη αποσβεσίμων συμβολαίων, αλλά και ο περιορισμός της δουλειάς υποδομής στους συλλόγους έκαναν ισχυρή την παρουσία τους. Βέβαια τελευταία λόγω της οικονομικής κρίσης εμφανίζονται κάποια σημάδια επανάκαμψης αλλά τα προβλήματα παραμένουν εμφανή.

Στο δε ποδόσφαιρο, ποτέ η Ελλάδα δεν είχε εικόνα που να αντέχει σε σύγκριση με αυτή της υδατοσφαίρισης. Περίτρανη απόδειξη οι μηδαμινές επιτυχίες σε επίπεδο εθνικής ομάδας ανδρών παρά το γεγονός ότι οι ομάδες νέων και εφήβων έχουν κατά καιρούς αποδείξει ότι δεν είναι το ταλέντο που λείπει.

Καλή Χρονιά, με υγεία και επιτυχίες για όλους και εύχομαι το πόλο να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για επιμονή, υπομονή και πείσμα στην σοβαρή δουλειά με σχέδιο, όραμα και συνέχεια. Είναι τα συστατικά που μας λείπουν σε πολλούς τομείς και τα έχουμε απόλυτη ανάγκη.

Σεραφείμ Κοτρώτσος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλεκτρολόγος Μηχ.& Μηχ Η/Υ)
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 1 σχόλια )

kostas: Μπραβο φιλε μου..Καλα τα λες για το πολο..Ειναι το πιο αδικημενο αθλημα..Φερνει καθε χρονο τις περισσοτερες επιτυχιεςστον ελληνικο αθλητισμο αλλα εχει τη μικροτερη απηχηση..Ολες οι ομαδες του πολο Ολυμπιακος ,Βουλιαγμενη ,Εθνικος,Εθνικη ομαδα κτλ σε ολα τα επιπεδα εχουν τιμησει τα ελληνικα χρωματα με αποκορυφωμα το φετινο Ολυμπιακο κ το Παγκοσμιο εφηβων το 2001 στη Κων/πολη οπου η εθνικη ομαδα πηρε τη πρωτη θεση (κ ειχα την τιμη κ την περηφανια να ειμαι μελος της). Καλη χρονια σε σενα κ σε ολους τους συντελεστες του Νυγματος... (3/1/2003)
[εισαγωγή σχολίου]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Αθλητισμός
Προηγούμενο Επόμενο
Αναφορές

Ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης

Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Αθλητισμός
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099