ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Αθλητισμός
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Η αληθινή Τελετή Έναρξης των Αγώνων 6/8/2004

Το ΝΥΓΜΑ πρωτοπορεί μία ακόμα φορά και σας αποκαλύπτει την ΑΛΗΘΙΝΗ τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων (και όχι την παπαριά που δήθεν έβγαλαν στο φως της δημοσιότητας τα εγγλέζικα κλεφτρόνια...)

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Καταρχήν η τελετή θα γίνει στο Παναθηναϊκό και όχι στο Ολυμπιακό Στάδιο, μιας και ο Καραμανλής είναι βάζελος. Το Στάδιο θα πλημμυρίσει από κόκα-κόλα που είναι και σπόνσορας και όχι με νερό που είναι της ΟΥΛΕΝ, με απώτερο στόχο την πλέον θεαματική τελετή έναρξης που έγινε ποτέ. Βέβαια, θα πρέπει να χτίσουν την πλευρά του Σταδίου προς την Βασιλέως Κωνσταντίνου (το πιασες μεγάλε;) για να μην πνιγούν στο Φάληρο από κόκα-κόλα... Σημειώνουμε πως ο εγγονός του θα παραβρίσκεται στην τελετή με εισιτήριο των 950 €...

Εκατοντάδες χορευτές και πυροτεχνήματα, θα πλαισιώσουν το σκηνικό της λίμνης που θα γεμίσει τον αγωνιστικό χώρο. Η διάρκεια της τελετής έναρξης θα αγγίξει τις δώδεκα ώρες, δωδεκάμιση με το διάλειμμα, εεεεεεεεεε μια ταινίαααααα πολύ μεγάλου μήκους!

Στη συνέχεια, θα κάνει την εμφάνισή του ένας "κομήτης" που θα σχηματίσει με φωτιά όχι τους Ολυμπιακούς κύκλους αλλά τους Παναθηναϊκούς τετράγωνους πάνω στη λίμνη. Τότε λοιπόν, ένα άγαλμα, ύψους 11 μέτρων θα αναδυθεί από τη λίμνη και έπειτα θα εκραγεί, ενώ θα εμφανιστούν σκάφη και σύκα που θα μεταφέρουν μορφές όχι της ελληνικής μυθολογίας αλλά της ελληνικής τηλεόρασης. Συγκεκριμένα, θα εμφανιστούν (με αλφαβητική σειρά) οι Στάθης Ψάλτης, Σταμάτης Γαρδέλης (με κιθάρα come with me gia na thn vreis), Πάνος Μιχαλόπουλος (με εντούρο), Στηβ Ντούζος (έχει κάνει δίαιτα, είναι μόλις 234 κιλά) και ο Απόστολος Σουγκλάκος ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Μαύρο Πάνθηρα σε έναν θρυλικό αγώνα 12 γύρων (και μία ποικιλία, δυο φέτες και τρεις πατάτες).

H τελετή θα αρχίσει το βράδυ της 13ης Αυγούστου, όχι με 400 τυμπανιστές που θα χτυπούν στους ρυθμούς της καρδιάς, αλλά με 1000 μπουζουκτσήδες που θα παίζουν το "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου" (από πάνω θυμάστε που καίγεται ο κομήτης, έτσι;). Τον Χορό θα αποτελούν σαράντα λουλουδούδες που θα ραίνουν με γαρδένιες το πλήθος και θα ανοίγουν σαμπάνιες. Παράλληλα σε βιντεογουόλ θα προβάλλεται αντίστροφη μέτρηση από τα 60 δευτερόλεπτα (στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι ακριβώς).

Στο "μηδέν", δεν θα γίνει έκρηξη λευκού φωτός, αλλά θα γίνει της πουτάνας. Βάσει του αρχικού σχεδίου ο κομήτης θα χτυπούσε τη λίμνη και θα εμφανιζόταν ένα χάρτινο καράβι, με ένα μικρό παιδάκι, που θα γλιστρούσε πάνω σε μια εξέδρα. Το πραγματικό σενάριο όμως προβλέπει πως ο φλεγόμενος κομήτης θα χτυπήσει πάνω στη στέγη Καλατράβα, μετά θα σκάσει δίπλα στο Καλατραβάκι (Ποδηλατοδρόμιο), θα κάνει βουτιά με βαθμό δυσκολίας 3,4 διπλό τόλουπ με 2 περιστροφές και σπιράλ του θανάτου, μετά θα ανέβει ψηλά, πολύ ψηλά, και γα-μπιπ τα ψηλά, και πέφτοντας θα σκάσει πάνω στους επιτετραμμένους της βρετανικής αποστολής. Οι φλεγόμενοι Βρετανοί θα κάνουν σάλτο στη λίμνη με την κόκα-κόλα δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα ενώ πυροτεχνήματα θα γεμίσουν τον αττικό ουρανό.

Στη συνέχεια, βάσει του αρχικού σχεδίου, ένας Κένταυρος θα έριχνε ένα ακόντιο στο κέντρο της λίμνης, και θα αναδυόταν η κεφαλή ενός μυθολογικού προσώπου, ύψους 11 μέτρων, το οποίο θα εκρήγνυτο και θα αποκαλύπτονταν κάνα δύο άλλες παράξενες μορφές. Στην πραγματικότητα όμως ο Κένταυρος που θα την έχει 11 μέτρα θα ρίξει έναν στα γρήγορα στη Ζήνα που θα έχει έρθει εν τω μεταξύ με ταξί, ενώ θα εμφανιστούν και δυο άλλες παράξενες μορφές, ο Χοντρός και ο Λιγνός. Την ίδια στιγμή χιλιάδες σάτυροι θα κατακλύσουν τον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου και φωνάζοντας «ούρα ούρα ούρα» θα ορμήσουν στις κατάμεστες κερκίδες όπου και θα επιδοθούν σε ομαδικά όργια (μόνο όμως με τους τυχερούς των εισιτηρίων των 950 €), δίνοντας έτσι έναν φολκλορικό τόνο στην interactive τελετή. Κατά τη διάρκεια των οργίων, οι υπόλοιποι θεατές επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφικές τους μηχανές, τις κάμερες, τα κινητά με κάμερα, μπλουζάκια με ανταγωνιστές των επίσημων χορηγών, κάρτες που δεν είναι VISA, να πιουν pepsi και να σηκώσουν τη σημαία της Παλαιστίνης.

Φτάνουμε στο κεντρικό σημείο του σόου, όπου σύμφωνα με τα ψευδή δημοσιεύματα μία εγκυμονούσα γυναίκα θα έμπαινε στο νερό ξεκινώντας μία λάμψη πολλών μικρών φώτων και μια τεράστια προβολή της αλυσίδας του DNA και θα κατέληγε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ θα ακουγόταν ο Εθνικός ύμνος. Το αληθινό σχέδιο κάνει λόγο για την περσινή νικήτρια των ΠΡΙΝ-ΜΕΤΑ των BodyLine (η οποία ξαναγύρισε στο ΠΡΙΝ) και η οποία θα φάει όλα τα πολλά μικρά φώτα, θα καταπιεί την τεράστια αλυσίδα του DNA, θα τσιμπήσει και τους γύρους με τις φέτες, θα φάει τον Καραμανλή, το Βενιζέλο και τον Πάγκαλο, θα πιει όλη την λίμνη της κόκα-κόλα για χωνευτικό, θα αμολήσει ρεψίδα που θα ακουστεί στα πέρατα της Οικουμένης διατυμπανίζοντας το μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη, θα ανάψει μπάφο με την ολυμπιακή φλόγα, μία συμβολική κίνηση με οικολογικό περιεχόμενο και θα καταλήξει σε μία εγκυμονούσα παρθένα ιέρεια όπου και θα ανταλλάξει όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης, ενώ θα ακούγεται το Shake It (Olympic Games version).

Τότε, λοιπόν, ανά οκτάδες, θα μπουν στο γήπεδο οι αθλητές των 202 χωρών και ο Παλαιστίνιος καμικάζι, οι οποίοι μέσω μιας στριφογυριστής τσίγκινης σκάλας υπηρεσίας θα μαζευτούν όχι στους πρόποδες ενός τεχνητού βουνού που θα έχει αναδυθεί από τη λίμνη, αλλά στον ακάλυπτο του Σταδίου δίπλα στο φωταγωγό, ο οποίος στην κορυφή θα φέρει όχι κλαδί ελιάς αλλά μπουκάλι Johnnie Blue Label.

Η είσοδος των χωρών, θα διαρκέσει περίπου τρεισήμισι ώρες τεσσεράμιση με τις διαφημίσεις και τα έκτακτα δελτία για την κλήρωση του τζόκερ και του Super3 και στη συνέχεια θα εμφανιστούν φιγούρες (Βαλές, Ντάμα, Ρήγας) που θα αντιπροσωπεύουν τους 36 σταθμούς της ολυμπιακής φλόγας ανά τον κόσμο και θα πετάξουν στον αέρα κρατώντας αναμμένες λαμπάδες, ντισκομπάλες, προβολείς ομίχλης, zippo, πυροφάνια και ρέγγες φλαμπέ (στην εφημερίδα). Ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος δεν θα ανάψει το βωμό με τη λαμπάδα που θα πάρει από τις φιγούρες, αλλά απλά θα κλείσει την πόρτα.

Όπως θα καταλάβατε, το ΝΥΓΜΑ προβαίνει και σε μία ακόμα τρομακτική αποκάλυψη: η στέγη Καλατράβα τη νύχτα της 12ης Αυγούστου θα μεταφερθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο!

Τάσος Τάσκαρης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Άλλα άρθρα του
Γιώργος Μπενέκος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλ. Μηχ.& Μηχ. Υπολ. ΕΜΠ)
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 1 σχόλια )

VASILIKI: αυτή είναι Τελετή Εναρξης!!!!!! :-))))κανένα εισιτήριο από που θα προμηθευτούμε βρε παιδιά? δεν πιστεύω να εξαντλήθηκαν κιόλας ε?!! δώστε μια προτεραιτότητα pleaseeee στα μέλη του Νύγματος!! :-))))) (8/8/2004)
[εισαγωγή σχολίου]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Αθλητισμός
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Αθλητισμός
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099