www.nygma.gr - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (Κοινωνία)

Η επέλαση της Δεξιάς!!! 22/9/2004

Λυπάμαι πραγματικά όταν μία εφημερίδα όπως το Βήμα, η οποία είχε κάποτε τη φήμη έγκυρης και αντικειμενικής εφημερίδας... λειτουργεί στη λογική κομματικού φυλλαδίου που διανέμεται στις τοπικές οργανώσεις του Πασόκ!!

Δεν εξηγείται διαφορετικά, όσο καλοπροαίρετος κι αν είσαι, πως ως ''καταδότης'' στην πρώτη σελίδα παρουσιάζεις ως σημαντικότερο πρώτο θέμα - πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας - ή της παγκόσμιας (γιατί πολλά σημαντικότερα συμβαίνουν στις μέρες μας), το ότι μια χούφτα ανθρώπων που ήταν βολεμένοι δυο δεκαετίες τώρα σε κάποιες θέσεις του δημοσίου (από τις οποίες βεβαίως και κάποιοι τις χρησιμοποίησαν προς ίδιον όφελος - είναι κοινό μυστικό και όλοι έχουμε παραδείγματα), μετακινήθηκαν οι καημένοι , δεν απολύθηκαν... και πήραν τις θέσεις τους κάποιοι που προφανώς ανήκουν στο άλλο κόμμα (αν είναι ικανοί ή όχι θα φανεί στο μέλλον...) για να ασκήσουν, καλύτερα προφανώς από τους προκατόχους τους, (το προφανώς αναφέρεται στα σύμπνοια ιδεών και πολιτικής πρακτικής), την πολιτική του κόμματος που πρεσβεύουν. Η λογική της χαρτογράφησης όπως γράφει το ''Βήμα'' της ΄΄επέλασης της δεξιάς΄΄ με ονόματα, σαν να είμαστε όλοι σε κάποια ΄΄τεφτέρια΄΄, φακελωμένοι ένας νέος Αρτέμης Μάτσας καταδίνει τους ΄΄κακούς δεξιούς΄΄ (σαν τους κομμουνιστές της νέας εποχής) προς δημόσιο λιθοβολισμό και παρουσιάζοντας το ως μείζον ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας, θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές όπως τον γνωστό σε όλους μας ΄΄αυριανισμό΄΄ ή και ακόμα λογικές και νοοτροπίες που ευτυχώς έχουν ξεπεραστεί από τους έλληνες του σήμερα, και που κάποιοι φαίνεται θέλουν να τις συντηρούν. Στα 28 μου χρόνια δεν έχω ζήσει ακόμα την ΄΄κακιά΄΄ δεξιά και το γνωστό κράτος της, που τόσο κακό φαίνεται να έχει κάνει στους 6 μήνες που είναι κυβέρνηση, και δε με ενδιαφέρει αν άλλαξαν καρέκλες μια χούφτα κομματικοί υπάλληλοι του δημοσίου, που τους υπομένω κάθε φορά που συναλλάσσομαι με το κράτος. Και δεν ενδιαφέρει το 99 τοις 100 των ελλήνων, παρά μόνο όσους θίγονται τα συμφέροντά τους (όποια και αν είναι αυτά μικρά και μεγάλα) ή βλέπουν ότι μειώνεται η πελατειακή τους βάση (γιατί έτσι λειτουργούσαν πάντα) .

Αντίθετα έχω βιώσει το σύστημα Πασοκ σε όλο του το φάσμα και εύρος... από την (δωρεάν) παιδεία-παπαγαλία (το ποιο ΄΄κουλό΄΄ σύστημα εισαγωγής - μηχανογραφικό που περνάς σε μια σχολή την οποία δεν είχες σκεφτεί ποτέ ότι υπάρχει, εγγράφεσαι γιατί η κοινωνία σε σπρώχνει να έχεις ένα χαρτί βρε παιδί μου και ας μη σ αρέσει, οι γονείς πληρώνουν κάνοντας δυο δουλειές (ας είναι καλά η μαύρη οικονομία), και μετά το στρατό (δίκαιη ελληνική κοινωνία άλλοι κάνουν τη θητεία στο Καστελόριζο και άλλοι ξυρίζουν το κεφάλι τους και την κάνουν στο σκυλάδικο που τραγουδάνε-γαβγίζουν...) όταν ψάχνεις δουλειά στη επαρχία όπως τη λέει η ανώτερη φυλή των αθηναίων του Περικλή, (με τα προβατάκια, κατσικάκια και τέτοια..!!) και δεν βρίσκεις, πας στο περίπτερο να διαβάσεις μια φυλλάδα (αφού δε βρίσκεις δουλειά, διαβάζεις εφημερίδες..) και σε ζαλίζουν για το πως κάποιοι κομματοβελεμένοι λιμοκοντόροι οσφοιοκάμπτες που θα παίρνουν το μηνιάτικο τους μέχρι τα βαθιά τους γεράματα (λόγω έλλειψης άγχους...) άλλαξαν καρέκλα με κάποιους της ίδιας κατηγορίας αργόσχολους, λιγότερο βολεμένους τα τελευταία 20 χρόνια στη αναμονή (ή κατάψυξη στη νέα ελληνική..) και αυτό είναι κάτι που απασχολεί όλη την Ελλάδα!!! Υποτιμάτε τη νοημοσύνη του κόσμου! Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, ούτε ποδοσφαιρική ομάδα, είμαι και θα είμαι φίλαθλος, εθελοντής-κορόιδο όπως λένε οι κακαουνάκιδες και θα υποστηρίζω την εθνική Ελλάδος, αλλά και την Αλβανία όταν όλοι οι κομπλεξικοί κατηγορούν μια φτωχή και μικρή χώρα που ΄΄τολμάει΄΄ να ''σηκώσει κεφάλι΄΄ και θέλει να νικήσει τη αυτού μεγαλειοτάτη πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάς. Μήπως και εμείς δεν είμαστε η μικρή ελλαδίτσα που έφτανε πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό κύπελλο και θέλαμε να κερδίσουμε τη παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία? Αλλά θα μου πείτε άλλο το ένα και άλλο. Καθόλου διαφορετικά δεν είναι τα πράγματα, απλά αλλάζει η οπτική γωνία. Το τραγικό είναι ότι κάποιοι συντηρούν για λόγους γνωστούς μια εθνικοπατριωτική και διχαστική χειραφέτηση που κατευθύνεται από τα μέσα και σ' αυτούς που τα διοικούν.

Όταν η έντυπη και ηλεκτρονική ειδησεογραφία οδηγείται από συμφέροντα πάσχει και η κοινωνία. Αν δεν υπάρχει αξιοκρατία( λέξη ανέκδοτο στη νεοελληνική γλώσσα) σε μια κοινωνία και παιδεία δεν υπάρχει και μέλλον. Και κουμάντο κάνουν κάποιοι μεγαλοεκδότες με μπετονιέρες, χριστόδουλοι με λάβαρα και τάματα, κάποιοι παπανδρέου με συμμετοχικές δημοκρατίες... και κάποιοι ψωμιάδιδες-μιάσματα!!!

με εκτίμηση,
Ματθαιάκης Μάνθος (χωρίς προστασία προσωπικών δεδομένων!!)

Μάνθος Ματθαιάκης

Το άρθρο αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο στην Πύλη www.nygma.gr
στη διεύθυνση http://www.nygma.gr/mag/articles/Article.asp?ar_id=706&ac_id=12