www.nygma.gr - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (Χαβαλές)

Καζαμίας 2006 5/1/2006

Ιανουάριος

Πρώτος μήνας μετά τις Χριστουγεννιάτικες αγορές και κραιπάλες και η χορήγηση δανείων για την εξόφληση των γαλοπουλοδανείων και πλεϊμομπιλοδανείων του προηγούμενου μήνα συνεχίζεται αμείωτη. Βάσει των τελευταίων στοιχείων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, σημειώνεται νέο ρεκόρ δανείων καθώς κάθε Έλληνας φαίνεται να είναι χρεωμένος με 53.985.448,01 € κατά μέσο όρο. Η κατάσταση επιδεινώνεται αν ληφθεί υπ’ όψιν και το γεγονός ότι κατά μέσο όρο κάθε Έλληνας έχει 7 πιστωτικές εκ των οποίων οι 6 είναι ήδη χρεωμένες πάνω από το όριο και για την έβδομη εκκρεμούν έξι μεταφορές υπολοίπου. Στις «Αποδείξεις» ο Ν. Ευαγγελάτος ξεσκεπάζει τη μαφία των κουλουράδων της Ομόνοιας όταν με κρυφή κάμερα ξεμπροστιάζει τους ασυνείδητους μικροπωλητές να ρίχνουν το σουσάμι στα κουλούρια χωρίς γάντια. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου επιστρέφει στον Παναθηναϊκό δηλώνοντας «ήμουν, είμαι και θα είμαι βάζελος, τους κορόιδεψα στον Ολυμπιακό, χαχαχα». Μετά την ανακοίνωση σημειώνονται επεισόδια από αγανακτισμένους Παναθηναϊκούς που έχασαν το μόνο λόγο φέτος να κοροϊδεύουν τους αντιπάλους τους. Ο δείκτης του ΧΑΑ σημειώνει νέο υψηλό 3.899 μονάδων.

Φεβρουάριος

Κουτσοφλέβαρος, ο μήνας της Αποκριάς, ο καλύτερος μήνας για ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Με μια αιφνιδιαστική κίνηση (αφού προηγουμένως είχε ενημερώσει όλα τα κανάλια) ο πρωθυπουργός ξηλώνει τους Αλογοσκούφη, Παυλόπουλο, Σιούφα, Σουφλιά και Βουλγαράκη και τοποθετεί τους Πολύζο, Μαντούβαλο, Τσιτουρίδη, Ρεγκούζα και Βασίλη Τσιτσιρίγκο. Ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος αποκαλύπτει σκάνδαλο στον τομέα της Παιδείας: κύκλωμα νυμφομανών γυμναστριών εκμεταλλευόταν ανυποψίαστους μαθητές Β & Γ Λυκείου για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές ορέξεις τους. Η αποκάλυψη του κυκλώματος έγινε όταν 16χρονος μαθητής μετά από όργιο κατά το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, διακομίστηκε στο Λαϊκό με συμπτώματα πριαπισμού και υπερκόπωσης. Οι γυμνάστριες δήλωσαν ότι όλες οι πράξεις έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη των μαθητών και ότι μάλιστα αρνήθηκαν αίτημα των τελευταίων να μαγνητοσκοπηθούν τα όργια (πάντως το ΝΥΓΜΑ έχει στη διάθεσή του την κασέτα). Τα μηχανάκια πήραν φωτιά, όταν προβλήθηκαν στην εκπομπή του Μάκη εικόνες από κρυφή κάμερα συνεργάτη της εκπομπής, ο οποίος μεταμφιεσμένος σε μαθητή λυκείου συμμετείχε σε ένα από τα όργια. Ο συνεργάτης δέχεται προτάσεις από το Playboy και το Maxim. Το ΧΑΑ κλείνει στις 4.199 μονάδες.

Μάρτιος

Οι φορολογούμενοι έλληνες πολίτες λαμβάνουν από το μηχανογραφικό κέντρο του Υπ. Οικονομικών προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις για τη διευκόλυνσή τους. Όμως, χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ και του ΙΚΑ καλούνται να πληρώσουν φόρους κατά μέσο όρο 69.069,69€. Δημιουργείται πανδαιμόνιο στις κατά τόπους εφορίες και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αυτοπυρπολούνται 3 παππούδες και μια γιαγιά στα προπύλαια. Ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει: «Εμείς χάος παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση και προσπαθούμε να συμμαζέψουμε την κατάσταση».
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εφαρμόζονται και οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Αυξάνονται κατά 238,6% στις περιοχές Λιοσίων, Περάματος, Κυψέλης, Ταμπουρίων, Καλυβίων, Κερατέας, Λιόπεσι και Νταού Πεντέλης. Αντίθετα μειώνονται κατά 20%, θεωρούμενες ως υπερβολικές οι αντικειμενικές αξίες στις περιοχές Φιλοθέης, Παλαιού και Νέου Ψυχικού, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Κηφισιάς, Εκάλης και του τετραγώνου Da Capo-Μηλιώνη-Caprice-Perfect Ten-Everest. Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου γίνεται μπροστά από το Εμπορικό Κέντρο The Mall υπό τη χορηγία της Pepsi και της Always Ultra, όπου και παρουσιάζεται η νέα collection των Ειδικών Δυνάμεων δια χειρός Βασίλειου Κωστέτσου. Το militaire look που «τονίζει τις γραμμές των ανδρών, ιδιαίτερα στους ώμους και στα μπράτσα και μεταμορφώνει τον κομμάντο σε ένα πλάσμα όπως όλοι το ονειρευόμαστε», αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις στους επίσημους προσκεκλημένους, οι οποίοι λόγω του fashion week που διοργανώνεται στο Ζάππειο για ακόμα μια χρονιά, είναι διάσημοι μόδιστροι της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Η άνθιση του ΧΑΑ συνεχίζεται κι ο γενικός δείκτης κλείνει στις 4.444 μονάδες.

Απρίλιος

Οι Τράπεζες διαφημίζουν σουβλοδάνεια και λαμπαδοδάνεια, όμως οι καταναλωτές δεν έχουν ευρώ ούτε για ταξί. Οι εγγεγραμμένοι στο σύστημα «Τειρεσίας» φτάνουν τα 9.900.501 και πλέον οι τράπεζες αναγκάζονται να δεχτούν αιτήσεις δανείων χωρίς προσημείωση, χωρίς δικαιολογητικά, χωρίς εγγυήσεις και αδιαφορώντας για την πιστοληπτική ικανότητα των πελατών τους. Σε μια κρίση καταναλωτικής υστερίας, και λόγω της νόσου των πτηνών και των αιγοπροβάτων, όλοι σπεύδουν να σουβλίσουν ταράνδους και αγριογούρουνα που οι τιμές τους αγγίζουν τα 30€ το κιλό, ενώ στα ΒΠ και στα ΝΠ προτιμώνται τα σπάνια και πανάκριβα πάντα και κοάλα (150€ το κιλό) για το πασχαλινό τραπέζι. Ο πρόεδρος της ΤτΕ εκλιπαρεί για την αναστολή της διάθεσης δανείων, αλλά η ένωση ελληνικών τραπεζών τον αγνοεί. Το ΧΑΑ ξεσκίζεται και φτάνει τις 6.001 μονάδες.

Μάιος

Ολοκληρώνεται το Champions League, το οποίο και κατακτά ξανά η Λίβερπουλ κερδίζοντας την Μπάρτσα με 4-3. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα παθαίνει 4 εγκεφαλικά και 2 εμφράγματα, ενώ ο Μένιος Σακελλαρόπουλος διασχίζει το γήπεδο γυμνός, φορώντας μόνο ένα κασκώλ με τα χρώματα της Λίβερπουλ. Το ελληνικό πρωτάθλημα κατακτά η Ξάνθη με δεύτερη τη Λάρισα. Στο UEFA βγαίνουν Ιωνικός, Ατρόμητος, Αιγάλεω και Ηρακλής, ενώ Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και ΑΕΚ μόλις που γλυτώνουν τον υποβιβασμό. Ο διαγωνισμός της Eurovision διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Την παρουσίαση του διαγωνισμού αναλαμβάνουν τελικά ο Περικλής Στεργιανούδης και η Καλομοίρα, ενώ τη χώρα μας εκπροσωπεί η Βέρα Λάμπρου με το τραγούδι «Το νινί σέρνει καράβι». Κερδίζουμε και πάλι το πρώτο βραβείο (λόγω αδυναμίας των ξένων δημοσιογράφων να αντιληφθούν τους στίχους του τραγουδιού και αντιλαμβανόμενοι μόνο το συναίσθημα) και η εισήγηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για μόνιμη τέλεση του διαγωνισμού της Eurovision στη χώρα μας γίνεται αποδεκτή. Νέα κεφάλαια ξένων εισρέουν στη χώρα μας και ο δείκτης του ΧΑΑ κλείνει στις 7.654 μονάδες.

Ιούνιος

Ο μήνας του Mundial. Η Ακτή Ελεφαντοστού του Γιάγια Τουρέ κερδίζει το κύπελλο νικώντας τη Βραζιλία στον τελικό με 4-0. Ο Τουρέ δέχεται πρόταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης όμως λόγω λάθους των νομικών του Ολυμπιακού τελικά μετεγγράφεται η γιαγιά του. Ο Θέμος και ο Μάκης τσακώνονται, το «Θέμα» κλείνει και εκδίδουν νέες εφημερίδες, τη «ΘεΑνάσταση» και τα «ΜαΤριάντα». Στα πρωτοσέλιδα των πρώτων φύλλων τους αποκαλύπτονται όργια του Θέμου με τις κοπέλες του ΟΛΑ (τους έτρωγε το κολατσιό στα διαλείμματα) και οι διακοπές του Μάκη το Πάσχα στο κότερο του Φυντανίδη και της Βιργινίας Βεντουράκη. Η Αθήνα γνωρίζει νωρίς καύσωνα με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 45 βαθμούς. Η Δέσποινα Βανδή είναι και πάλι έγγυος, ενώ ο Ντέμης πουλάει την ΑΕΚ στους Γιάννη Βούρο και Πασχάλη Τσαρούχα και αγοράζει τον Ατρόμητο Περιστερίου δηλώνοντας: «Περιστέρι ήθελα τατουάζ στο μπράτσο και κατά λάθος βγήκε δικέφαλος». Το ΧΑΑ σπάει όλα τα ρεκόρ κλείνοντας στις 8.765 μονάδες

Ιούλιος

Ο μήνας των διαζυγίων. Μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την προβολή 42 αγώνων, 3890 λεπτών ποδοσφαίρου, 137 γκολ, 874 off-side, 677 φάουλ, 890 κόρνερ, 789 πλαγίων και 144 πέναλτι οι δικηγόροι κάνουν χρυσές δουλειές λόγω των αυξημένων αιτήσεων διαζυγίων. Ως αποτέλεσμα τα νησιά που κατέκλυζαν κάθε καλοκαίρι τα ζευγαράκια της Αγίας Παρασκευής (Φολέγανδρος, Κίμωλος, Μήλος, Κεφαλλονιά, Σαντορίνη, κλπ) μένουν άδεια. Αντιθέτως κατακλύζονται η Πάρος, η Ίος, η Μύκονος από ορδές χωρισμένων συζύγων και αλαλαζόντων ποδοσφαιρόφιλων. Ο Στέφανος Μάνος και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος ιδρύουν κόμμα με όνομα «ΣΤΕΦ.ΑΝ.» και έμβλημα το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ. Πιένες στο ΧΑΑ με το δείκτη στις 9.998 μονάδες και κάτι ψιλά.

Αύγουστος

Ο παραδοσιακός μήνας των διακοπών. Λόγω οικονομικών προβλημάτων οι κλασικοί προορισμοί των διακοπών αλλάζουν και πλέον όλοι κάνουν τα μπάνια τους στη Λούτσα, στα Καμένα Βούρλα, στη Χαλκίδα, στο Κιάτο, στη Σαλαμίνα και στο Σχιστό. Δύο χρόνια συμπληρώνονται από την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και η Γιάννα διοργανώνει μια λαμπρή τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο με guest djs τον Tiesto, τον Paul Oakenfold, τον Dave Seaman, τους G-Pal & AMX, τον Nick Warren, τον John Digweed και τον Sasha. Η γιορτή εξελίσσεται σε ένα τρελό πάρτυ μέχρι πρωίας με πολύ αλκοόλ και πολλά χάπια. Σε έφοδο της δίωξης συλλαμβάνεται η Γιάννα ως διοργανώτρια της εκδήλωσης, η Ντόρα ως δήμαρχος Αθηναίων και ιδιοκτήτρια του Παναθηναϊκού Σταδίου και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ ως επίτιμος καλεσμένος. Ο δείκτης του ΧΑΑ ξεπερνάει τον Dow Jones κλείνοντας στις 12.345 μονάδες.

Σεπτέμβριος

Ο μήνας που ανοίγουν τα σχολεία και πάνε οι gay Ιταλοί διακοπές στη Μύκονο και στη Σαντορίνη. Εγκαινιάζεται δύο χρόνια νωρίτερα το νέο γήπεδο το Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, καθώς οι εργασίες γίνονταν βράδυ που δεν έχει πολλή κίνηση στην περιοχή. Το υπερσύγχρονο γήπεδο έχει χωρητικότητα 85.000 καθήμενων, 48.000 ορθίων και 1.000 ατόμων με ειδικές ανάγκες, ο οποίος θα διατίθεται στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας. Η μετακόμιση του ΠΑΟ συνδυάζεται με ηχηρές μετεγγραφές καθώς αποκτούνται οι Χατζημυζήθρας και Τυρογαλάς από τον Απόλλωνα Κρυονερίου και οι ομογενείς Τζόνι Γουόκερ και Κάτι Σαρκ από τη Θύελλα Εδιμβούργου. Στον Alpha συνεχίζονται οι μετεγγραφές δημοσιογράφων από άλλα κανάλια. Έτσι έρχονται και οι Όλγα Τρέμη, Έλλη Στάη, Μαίρη Χούκλη, Παύλος Τσίμας, Μπήλιω Τσουκαλά, Τέρενς Κουίκ και Χρήστος Φερεντίνος. Ο Alpha κατακτά έυκολα και φέτος την 1η θέση στην τηλεθέαση, μιας και είναι το μοναδικό κανάλι που εκπέμπει πλέον. Το πάρτι στο ΧΑΑ συνεχίζεται με το δείκτη να χτυπά τρελές αποδόσεις κλείνοντας στις 59.189 μονάδες.

Οκτώβριος

Το ΝΥΓΜΑ αποκτά για ένα κομμάτι ψωμί τις συχνότητες των Mega, Alter, Star και της ΕΤ-1 και ξεκινά το πρόγραμμά του με το Big GrandFather. Στο παιχνίδι συμμετέχουν παππούδες και γιαγιάδες με τελικό νικητή όποιον επιβιώσει για 4 μήνες σε ένα σπίτι με σύνταξη ΙΚΑ. Νέος ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σε μια πρωτοποριακή κίνηση μηδενικής ανοχής στη διαφθορά ανασχηματίζει τον εαυτό του και τοποθετεί Πρωθυπουργό το Γιωργάκη Παπανδρέου. Σε δημοσκόπηση των επόμενων ημερών αναδεικνύεται καλύτερος Πρωθυπουργός ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ στην ερώτηση «Μήπως τελικά μας δουλεύουν όλοι», «ΝΑΙ» απάντησαν το 99,5% των ερωτηθέντων, «ΟΧΙ» κανένας και «δεν άκουσα, έχει πολύ θόρυβο εδώ μέσα» μία μπαργούμαν. Στο ΧΑΑ χάθηκε και η μπάλα και η γυάλα (οεο) και ο δείκτης κλείνει στις 189.189 μονάδες.

Νοέμβριος

Ο μήνας των διαδηλώσεων. Κατά τη διάρκεια της πατροπαράδοτης πορείας της 17Ν καίγονται 389 παρκαρισμένα και 18 διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, 6 περίπτερα, 2 Everest, 1 Haagen-Dazs, 2 Starbucks, 3 Γρηγόρης Μικρογεύματα, 1 Subway, 17 McDonald’s και 3 περιπλανώμενοι σουβλατζήδες. Παράλληλα οργανώνονται σειρά διαδηλώσεων από χριστιανικές οργανώσεις λόγω της νομοθετικής ρύθμισης της Βουλής που επιτρέπει και στη χώρα μας το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου παντρεύονται ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με τον Αλέξη Κούγια (μετά το εσπευσμένο διαζύγιο του δεύτερου) οι οποίοι υιοθετούν τον Κλούβιο και τη Σουβλίτσα. Σε δηλώσεις τους για το παλιό συμβάν του ξυλοδαρμού αναφέρουν ότι επρόκειτο για μια απλή σκηνή ζηλοτυπίας, όπως συμβαίνει σε τόσα άλλα ζευγάρια, η οποία μεγεθύνθηκε από τα σκανδαλοθηρικά ΜΜΕ. Ο δείκτης του ΧΑΑ τρελάθηκε και σκαρφάλωσε στις 698.698 μονάδες!

Δεκέμβριος

Ο μήνας των εορτών, των δανείων και των πιστωτικών καρτών. Επανεμφανίζεται μετά από έναν χρόνο η νόσος των πτηνών και οι πτηνοτρόφοι δεν αντέχουν για δεύτερη χρονιά το ίδιο πλήγμα, αφού κανείς πλέον δεν αγοράζει γαλοπούλα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αφήνουν ελεύθερες χιλιάδες γαλοπούλες στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίες φωλιάζουν στο καρουσέλ της πλατείας Συντάγματος, καθιστώντας την περιοχή αδιάβατη. Οι οικολογικές οργανώσεις σπεύδουν να ανακηρύξουν την περιοχή ως «σπάνιο βιότοπο», ενώ οι κυνηγοί κρυμμένοι στις πολυκατοικίες, τις ταράτσες και τα γραφεία πέριξ της πλατείας επιδίδονται σε ένα άνευ προηγουμένου κυνήγι. Στη Σοφοκλέους όλοι είναι μεθυσμένοι και οι ΜΟΕΤ ανοίγουν η μία μετά την άλλη καθώς ο δείκτης εκτοξεύθηκε στις 1.101.101,10 μονάδες! Το βράδυ της παραμονής πρωτοχρονιάς, ωστόσο, κατά την ετήσια συντήρηση των υπολογιστών του ΧΑΑ ανακαλύπτεται πως το πλήκτρο «μείον» του κεντρικού server ήταν χαλασμένο... Όλες οι συναλλαγές του 2006 επανααξιολογούνται και ο -σωστός- δείκτης είναι στις 3.499 μονάδες από όπου ξεκίνησε. Γνωστή εταιρεία πληροφορικής που είχε αναλάβει τη συντήρηση των μηχανημάτων εκδίδει ανακοίνωση: «Όλα είναι ψέμματα. Το πλήκτρο λειοτυργούσε μια χαρά, απλά δεν το πατούσαν με δύναμη»...

Καλή Χρονιά σε όλους!

Γιώργος Μπενέκος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλ. Μηχ.& Μηχ. Υπολ. ΕΜΠ)
Τάσος Τάσκαρης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Διονύσης Φραγκούλης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (IT Consultant)

Το άρθρο αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο στην Πύλη www.nygma.gr
στη διεύθυνση http://www.nygma.gr/mag/articles/Article.asp?ar_id=722&ac_id=2