www.nygma.gr - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (Ενημερωτικά)

Χρεοκρατία: ποιοτικό ντοκυμαντέρ θύμα λογοκρισίας; 9/4/2011

Για όσους δεν το έχετε ήδη δει, παρακολουήστε το ντοκυμαντέρ με τίτλο Χρεοκρατία ή αλλιώς DebtOcracy.

Βγήκε στον αέρα μόλις στις 06/04/11 και έχει ανάψει φωτιές. Για να καταλάβετε τι είναι διαβάζω από το αντίστοιχο site όταν ξεκίνησε:

''...Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες...''

Το τελικό ντοκυμαντέρ περιλαμβάνει ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς το ελληνικό χρέος χρησιμοποιείται για να ασκείται επικυριαρχία και κατά πόσο έχει νόημα η συζήτηση για διαγραφή τμήματός του. Διαβάστε περισσότερα στην επίσημη αναγγελία διάθεσής του.

Έχει από τις πρώτες ημέρες διάθεσής του στο διαδίκτυο ανέβει στην εκτίμηση του κόσμου. Μάλιστα σύμφωνα με καταχωρήσεις σε σχετικές ενότητες του twitter και του facebook, εμπνευσμένη κίνηση της διοίκησης του Ελληνικού κράτους ανεβάζει το ενδιαφέρον για το ντοκυμαντέρ. Συγκεκριμένα, αποκλείστηκε ως περιεχόμενο κατηγορίας “ADULT - Blocked Domain” από την πρόσβαση όλου του Εθνικού Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης (ονομάζεται και Σύζευξις), δηλαδή του διαδικτύου των κρατικών φορέων και δημόσιων οργανισμών! Κανονικά στην κατηγορία αυτή ανήκει το πορνογραφικό υλικό! Θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς ότι υπό κάποια έννοια είναι τέτοιο το ντοκυμαντέρ, αναλογιζόμενος τι μας έχουν κάνει οι εθνικές κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών τουλάχιστον.

Δεν ξέρω αν η απαγόρευση ισχύει ή παραμένει (ας το ελέγξει κάποιος χρήστης του ΕΔΔΔ και να μας ενημερώσει), αλλά και μόνο το ότι έγινε παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για να καταλαβαίνουμε πού ζούμε.

Άντε να δούμε πότε ο λαός θα πάρει την εξουσία στα χέρια του, όπως επιτάσσει το Σύνταγμά μας.

Σεραφείμ Κοτρώτσος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλεκτρολόγος Μηχ.& Μηχ Η/Υ)

Το άρθρο αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο στην Πύλη www.nygma.gr
στη διεύθυνση http://www.nygma.gr/mag/articles/Article.asp?ar_id=766&ac_id=3