ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Φοιτ. Εκλογές '95
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Συνέντευξη με τον Στέλιο Καβαδία 1/4/1995

(Υπεύθυνο ΔΑΠ Ηλ. Μηχ. ΕΜΠ)


ΝΥΓΜΑ: Με ποιες προτάσεις κατεβαίνετε στις εκλογές και ποιες δραστηριότητες θα αναλάβετε μετά την εκλογή σας;

Καβαδίας: Προτάσεις υπάρχουν αρκετές. Η κύρια πρόταση με την οποία κατεβαίνουμε είναι η πρακτική άσκηση. Τι σημαίνει πρακτική άσκηση; Μετά το 6ο εξάμηνο (ή αργότερα) θα διαλέγει ο φοιτητής να ακολουθήσει ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, η οποία θα γίνεται είτε μέσα στο Πολυτεχνείο σε ερευνητικά προγράμματα (κι αυτό είναι το βασικότερο που θέλουμε να πετύχουμε, γιατί αυτή τη στιγμή τα ερευνητικά προγράμματα χρειάζονται φοιτητές) είτε σε κάποια εταιρία. Θα μπορούσε, αν ο ίδιος έχει ήδη κάποια δουλειά ή κάποιος συγγενής του έχει γραφείο, να πάει να δουλέψει και εκεί ακόμα. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού θα χρειαστούμε τη βοήθεια του Πολυτεχνείου. Η πρακτική άσκηση θα απαλλάσσει τον φοιτητή από 2 μαθήματα επιλογής. Θα ήταν δύσκολο να είναι υποχρεωτικά τα απαλλασσόμενα μαθήματα, γιατί δεν θα το δεχόταν το τμήμα. Η πρακτική άσκηση θα είναι αμειβόμενη, ώστε να μην τεθούν θέματα εκμετάλλευσης των φοιτητών. Νομίζω ότι ένα κατώτατο όριο, δηλαδη 150,000 θα ήτανε η καλύτερη λύση σ'αυτήν την περίπτωση και προς αυτήν την κατεύθυνση θέλουμε να κινηθούμε μέσα στο τμήμα. Έχουν γίνει και άλλες προτάσεις μεσα στο ΕΜΠ. Πολλές βασιστήκαν στο ερωτηματολόγιο που κυκλοφορήσαμε. Μερικές από αυτές είναι η οργάνωση των βιβλιοθηκών, η λειτουργία τους για περισσότερες ώρες, η παροχή κονδυλίων για περισσότερα συγγράμματα. Άλλωστε η ΔΑΠ κεντρικά έχει δώσει χρήματα για το σκοπό αυτό. Ζητάμε την παροχή άτοκων δανείων στους φοιτητές και περισσότερες υποτροφίες. Είναι απαράδεκτο αυτή την στιγμή να είμαστε σε ένα ίδρυμα στο οποίο υπάρχουν τόσοι φοιτητές που βγάζουν πάνω από 8, κάτι που δεν είναι εύκολο στο Πολυτεχνείο, και δεν παίρνουν λεφτά. Η προσπάθεια των ανθρώπων αυτών πρέπει να στηριχθεί, να τους δοθεί κάποια βοήθεια.

Ν: Υπάρχει κάποιο πολιτικό κόμμα που σας εκφράζει και ποια η σχέση σας μ'αυτό;

Κ: Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας είναι ταυτόσημη με τη δική μας. Βέβαια αυτό ισχύει για τις βασικές θέσεις. Δεν μπορούμε να πούμε ότι οποιαδήποτε δήλωση και αν κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ εμείς θα συνταχθούμε μαζί του. Εμείς απαιτούμε από κάποιον να έχει προτάσεις. Αν δεν τις έχει, έχουμε τον τρόπο εσωκομματικά να τις εκφράσουμε, κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν. Είχε γίνει με τον νόμο Σουφλιά, για τον οποίο εμείς είχαμε κάποιες διαφορετικές θέσεις, όπως για παράδειγμα οι δύο κύκλοι σπουδών. Εμείς θέλαμε τους δύο κύκλους σπουδών, αλλά ζητούσαμε μεγαλύτερο όριο μαθημάτων.

Ν: Θεωρείτε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει σχέση μεταξύ κομμάτων και φοιτητικών παρατάξεων;

Κ: Νομίζω ότι αναγκαίο δεν είναι, αλλά είναι απαραίτητο με τις σημερινές συνθήκες. Για να καταφέρεις να κάνεις κάποια πράγματα, να βγάλεις κάποια φυλλάδια, να ενημερώσεις τον κόσμο, να έχεις μια ιδεολογική βάση, "αναγκαστικά" θα πας με μία παράταξη.

Ν: Οι οικονομικοί σας πόροι ποιοι είναι;

Κ: Οι χοροί που κάνουμε, τα θέματα των εξετάσεων που βγάζουμε και κάποια χρήματα που μας δίνει το κόμμα.

Ν: Τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη σας απουσιάζει από το λεγόμενο φοιτητικό κίνημα;

Κ: Η ενασχόληση με τα κοινά. Υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι δηλώνουν: "Γιατί να πάω να ψηφίσω; Δεν έχει κανένα νόημα η ψηφοφορία". Βλέπεις το φοιτητή να απέχει από το φοιτητικό κίνημα. Όταν ο φοιτητής απέχει, όταν σε μία σχολή 2.000 ατόμων ψηφίζουν 600, τι άλλο να λείπει από το φοιτητικό κίνημα; Οι φοιτητές

Ν: Πιστεύετε ότι έχετε μερίδιο ευθύνης για το μεγάλο ποσοστό αδιαφορίας των φοιτητών στις εκλογές και στις γενικές συνελεύσεις;

Κ: Για τις εκλογές νομίζω ότι μπορούν να το κρίνουν καλύτερα οι άλλοι. Εγώ το βλέπω δύσκολο να δώσω ευθύνη στη ΔΑΠ επειδή κάποιοι αδιαφορούν για τις εκλογές. Επικρατεί η αντίληψη ότι "αυτός είναι προσκολλημένος σε κάποιο κόμμα, εγώ θέλω να είμαι ανεξάρτητος, δεν ψηφίζω κανέναν". Αυτό εγώ δεν μπορώ να το αλλάξω, δηλαδή να εμφανιστώ ως ανεξάρτητος. Ας εμφανιστούν κάποιοι άλλοι ως ανεξάρτητοι. Εγώ έχω την ιδεολογία μου, είμαι αυτός που είμαι και καλώ τον φοιτητή να με ψηφίσει για αυτά που κάνω, και νομίζω ότι είναι αρκετά.

Όσον αφορά τις γενικές συνελεύσεις, νομίζω ότι οι τελευταίοι που έχουμε ευθύνη είμαστε εμείς. Και το εννοώ αυτό.

Ν: Στην άποψη ότι αποφεύγετε τις Γενικές Συνελεύσεις και ότι, όταν αυτές γίνονται, προσπαθείτε να μην υπάρχει απαρτία τι έχετε να απαντήσετε;

Κ: Ότι εμείς κατεβαίνουμε στις περισσότερες Γενικές Συνελεύσεις, όταν έχουν τον χαρακτήρα Γενικής Συνέλευσης. Το να δηλώνω ότι κάνω Γενική Συνέλευση, να κατεβάζω τους "δικούς μου ανθρώπους", δηλαδή τους ανθρώπους που ξέρω τι ψηφίζουν, ξέρω που πρόσκεινται και κατεβαίνω ως ΔΑΠίτης να μιλήσω και από πάνω ακούω: χαφιέ, μπάτσε κλπ, αυτό δεν είναι Γενική Συνέλευση, αυτό είναι σύρραξη. Αν πρόκειται να λειτουργούμε σ' αυτή τη βάση, να κατεβάζουμε και εμείς τον κατάλληλο κόσμο.

Ν: Πόσες φορές έχει εισηγηθεί η ΔΑΠ τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης;

Κ: Τα δύο τελευταία χρόνια νομίζω μία ή δύο φορές. Πέρσι και πρόπερσι, που ήταν κάποιες συνελεύσεις εκλογών.

Ν: Δηλαδή μόνο τότε πιστεύετε ότι υπήρχε ανάγκη για Γενική Συνέλευση;

Κ: Ναι. Και μία για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Από εκεί και πέρα κάποια άλλα προβλήματα μπορούν να λυθούν και μέσω του Δ.Σ. Γι αυτό άλλωστε υπάρχει. Η συνέλευση συγκαλείται όταν το Δ.Σ. δεν μπορεί να αποδώσει.

Ν: Το Δ.Σ. πόσες φορές έχει συγκληθεί;

Κ: Καμία.

Ν: Από μία μερίδα φοιτητών κατηγορείστε ότι δίνετε μεγάλη σημασία στη διοργάνωση χορών και ότι παραμελείτε βασικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες των φοιτητικών παρατάξεων, όπως τη σύγκληση των οργάνων που θα πάρουν κάποιες αποφάσεις. Πιστεύετε ότι η μέχρι τώρα παρουσία σας δικαιολογεί αυτό το συμπέρασμα;

Κ: Όχι. Για να συγκαλέσεις μια Γενική Συνέλευση, μέσω της οποίας υπάρχει απευθείας επαφή με τον φοιτητή, πρέπει να έχεις κάποιο λόγο να το κάνεις. Να συγκαλέσω συνέλευση και να καταλήξω να μιλάω π.χ. για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, θέμα για το οποίο είμαι ο τελευταίος αρμόδιος που μπορεί να βρεί μία λύση; Ο καθένας έχει την ιδεολογία του, εφόσον μιλάμε για φοιτητικές -κομματικές παρατάξεις, και δεν πρόκειται να βρεθεί λύση. Το να έρθω στη Γενική Συνέλευση και να πω στους φοιτητές τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι ανώφελο. Άλλο το να συζητήσω για το θέμα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Για τέτοια θέματα συμφωνώ. Έγινε, όμως, Γενική Συνέλευση και τελικά κατέληξε σε μπάχαλο.

Ν: Είναι θεμιτό να μεταφέρεται αυτή η αντιπαράθεση των κομμάτων μέσα στο Πολυτεχνείο;

Κ: Δεν είναι σωστό, όχι απλώς δεν είναι θεμιτό. Αν μου δοθεί η ευκαιρία να κατέβω να μιλήσω, θα το κάνω. Όταν η συμπεριφορά των παριστάμενων και το θέμα της συζήτησης θα είναι κατάλληλα.

Ν: Είστε ενιαία οργάνωση και για τα ΑΕΙ και για τα ΤΕΙ;

Κ: Όχι.

Ν: Αυτό πώς συμβιβάζεται; Πώς γίνεται να συνυπάρχετε δύο διαφορετικές οργανώσεις μέσα στο ίδιο κόμμα;

Κ: Υπάρχει ο τρόπος να συναντιόμαστε και να ανταλλάσσουμε απόψεις. Η τελευταία θέση που βγήκε για ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι κεντρική. Εμείς έχουμε έρθει σε επαφή με τη ΔΑΠ-ΤΕΙ και βγάλαμε κοινές θέσεις. Βρήκαμε λύση στο πρόβλημα των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, άλλο αν κάποιοι δεν θέλουν να βρούν λύση με αυτόν τον τρόπο.

Ν: Αμφισβητείτε ως ΔΑΠ ότι στο ΕΜΠ γίνεται έρευνα προς όφελος συγκεκριμένων καθηγητών οι οποίοι χρησιμοποιούν τους φοιτητές;

Κ: Όχι.

Ν: Έχετε στοιχεία γι' αυτό και αν ναι από πού;

Κ: Ειλικρινά ψάχνουμε να βρούμε στοιχεία. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή για να βγεις να πεις ότι έχεις στοιχεία, πρέπει να κατεβούν φοιτητές που δουλεύουν σε καθηγητές και να δηλώσουν δημόσια ότι τους εκμεταλλεύονται. Θα το κάνει κανείς αυτό, όταν θα ξέρει ότι την άλλη μέρα θα χάσει τη θέση του στο ερευνητικό πρόγραμμα; Δεν νομίζω. Δεν είναι σωστό να κατηγορείς χωρίς στοιχεία και εγώ δεν έχω συγκεκριμένα στοιχεία. Υποψιάζομαι ότι γίνεται.

Ν: Υπάρχουν παρατάξεις που το έχουν πει ξεκάθαρα.

Κ: Έχουν στοιχεία; Δεν έχω πρόβλημα να τα δεχτώ ούτε και κανέναν λόγο να στηρίξω τους καθηγητές.

Ν: Αν υπήρχαν στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα από μία άλλη παράταξη, θα συνεργαζόσασταν μαζί της για να βρείτε κάποια λύση;

Κ: Αν η συγκεκριμένη παράταξη το ήθελε.

Ν: Μάλλον θα πρέπει να είστε αυτοδύναμοι σε μία σχολή για να είστε δραστήριοι, γιατί αν και πρώτοι φέτος δεν κάνατε και πολλά.

Κ: Δεν κάναμε πάρα πολλά σαν σύλλογος φοιτητών. Σαν ΔΑΠ νομίζω ότι κάναμε όσα μπορούσαμε περισσότερα. Σε τελική ανάλυση είμαστε φοιτητές και εκτός από το συνδικαλισμό υπάρχουν και κάποιες υποχρεώσεις.

Ν: Μπορείς να μου αναφέρεις κάποιες δραστηριότητες που κάνατε φέτος;

Κ: Οργανώσαμε κάποιες συζητήσεις, ανεξάρτητα αν σε μερικές πέσανε και καλαμπόκια.

Ν: Αυτές όμως συγκεντρώθηκαν στην προεκλογική περίοδο.

Κ: Είχε γίνει και εκδήλωση τον Νοέμβριο, νομίζω, καθώς και άλλη μια για την έρευνα πριν λίγο καιρό. Επίσης μοιράσαμε στους φοιτητές το ερωτηματολόγιο με θέματα σχετικά με το επίπεδο των σπουδών στο Πολυτεχνείο, που ήταν μια πολλή σημαντική ενέργεια.

Ν: Μερικές φοιτητικές παρατάξεις προτάσσουν ως κάποιες από τις προτεραιότητές τους την κατοχύρωση και τη βελτίωση των εργασιακών δικαιωμάτων των μηχανικών. Εσείς τι προτεραιότητα έχετε δώσει σ'αυτό το θέμα;

Κ: Δεν είναι πρώτη προτεραιότητα. Οι μηχανικοί έχουν συνδικαλιστικά όργανα για να το επιτύχουν. Εγώ σπουδάζω μηχανικός. Πρώτη προτεραιότητά μου είναι να καταφέρω μέσα στα πλαίσια ενός καλού επιπέδου σπουδών, που θα μου εξασφαλίζει κάποιες καλές συνθήκες, να τελειώσω τις σπουδές μου. Μετά θα προσπαθήσω να δω σαν μηχανικός πώς μπορώ να βελτιώσω τις συνθήκες εργασίας. Εδώ δεν ξέρουμε αν θα τελειώσουμε. Υπάρχουν άνθρωποι γραμμένοι στις καταστάσεις από το '74.

Ν: Υπάρχει τόσο μεγάλη απόσταση από τις άλλες φοιτητικές παρατάξεις που να εμποδίζει πιθανή συνεργασία μαζί τους;

Κ: Από την ΠΑΣΠ δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά. Εδώ δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από την πολιτική που ακολουθούν τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Από την ΑΡΠΑΤΗ νομίζω ότι είναι τεράστια η απόσταση. Βλέπω κάποιους ανθρώπους που είναι προσκολλημένοι στην ιδεολογία του '74 και έχουμε '95.

Ν: Από τους Νέους Ορίζοντες;

Κ: Οι Νέοι Ορίζοντες είναι ένα και το αυτό. Από εμάς έχουν προκύψει. Είναι δυνατόν άνθρωποι που μέχρι προχθές ήταν μέσα στη ΔΑΠ, επειδή δεν τους άρεσαν κάποιες καταστάσεις μέσα στο κόμμα, να φτιάξουν μια νέα παράταξη και να την ονομάζουν διαφορετικά; Αφού ίδια ιδεολογία έχουμε. Και, κακά τα ψέμματα, εμείς έχουμε ιδεολογία. Αυτοί έχουν;

Ν: Δηλαδή πιστεύεις ότι στις φοιτητικές παρατάξεις έγινε ό,τι συνέβει και στα κόμματα;

Κ: Ναι. Όταν κάποια παράταξη ακολουθεί τις βασικές ιδεολογίες του κόμματος, είναι φυσιολογικό να υπάρχει αντίκτυπος μιας ενέργειας του κόμματος στην φοιτητική παράταξη.

Ν: Ποια η άποψή σας για το άσυλο;

Κ: Επειδή έχει γίνει πολύς λόγος για το άσυλο, η δική μας άποψη είναι ότι αφορά μόνο την πανεπιστημιακή κοινότητα, δηλαδή τους φοιτητές και τους καθηγητές, καθώς και αυτούς οι οποίοι θέλουν να κάνουν ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα σ'αυτή. Δεν αφορά ούτε τους χούλιγκανς που μπαίνουν μέσα και τα σπάνε, όπως ειπώθηκε σε μια εκδήλωση από κάποιους καθηγητές, ούτε κάποιους οι οποίοι θέλουν να δηλώσουν καταλαμβάνοντας το Πολυτεχνείο κάτι άλλο. Το Πολυτεχνείο είναι "ναός πνεύματος" και αφορά την ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Εφόσον αυτό εξασφαλίζεται, το άσυλο αναφέρεται μόνο σ'αυτό. Είναι τραγελαφικά τα όσα έχουν συμβεί με το άσυλο. Από εκεί και πέρα αν πρέπει ή όχι η Αστυνομία να μπαίνει μέσα στο Πολυτεχνείο, που σε τελική ανάλυση αυτό είναι που ενδιαφέρει περισσότερο, η άποψή μας είναι ότι η Αστυνομία δεν πρέπει να μπαίνει. Τουλάχιστον ας βρεθεί κάποιος τρόπος, για παράδειγμα κάποια φοιτητική περιφρούρηση. Τα στοιχεία αυτά, τα οποία δεν ανήκουν στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, να απομακρύνονται από τους φοιτητές. Η ομάδα αυτή σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως π.χ. στις 17 Νοεμβρίου, θα αναλάμβανε να περιφρουρήσει το χώρο του Πολυτεχνείου. Αλλά ποιος φοιτητής θα τα βάλει με άτομα που είναι οπλισμένα με μαχαίρια και μολότωφ; Ακούστηκε ότι οι συνδικαλιστές θα πρέπει να προστατεύουν το Πολυτεχνείο, γιατί όμως εγώ να ρισκάρω τη ζωή μου;

Ν: Ποια η θέση σας για τα ΤΕΙ;

Κ: Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να καταργηθούν τα επικαλυπτόμενα και να γίνει ενσωμάτωση των εγκαταστάσεών τους στο Πολυτεχνείο. Τα ΤΕΙ που δεν επικαλύπτονται να αναβαθμιστούν. Αυτό σημαίνει ότι θα αποκτήσουν τετραετές ή πενταετές πρόγραμμα σπουδών και καθηγητές που θα έχουν διδακτορικό. Η εξαίρεση αυτή μπορεί να γίνει για μερικά ΤΕΙ που καλύπτουν ανάγκες της αγοράς και δεν υπάρχει αντίστοιχο ΑΕΙ. Αν χρειάζονται μεσαίας κατάρτισης στελέχη, ας δημιουργηθεί ένας άλλος φορέας, ας λέγεται μικρό Πολυτεχνείο πάλι, όπως λεγότανε παλιότερα και ας εφοδιάζει την αγορά με τέτοια στελέχη. Τα ΤΕΙ σήμερα δεν επιτελούν σήμερα αυτόν τον ρόλο. Οι απόφοιτοί τους έχουν κατάρτιση λίγο παραπάνω από το μέσο επίπεδο και χαμηλότερη από αυτή του Πολυτεχνείου. Για τους ήδη απόφοιτους των ΤΕΙ μπορούν να υπάρξουν κάποιες ειδικές συνθήκες. Πάντως τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα πάρουν, θα είναι τα δικαιώματα που τους αρμόζουν. Δεν μπορεί κάποιος που τελείωσε ένα ΤΕΙ να απαιτήσει να εξισωθεί με τον απόφοιτο των ΑΕΙ, επειδή έγινε η αναβάθμιση. Θα έχει τα επαγγελματικά δικαιώματα που είχε όταν βγήκε απο το ΤΕΙ. Σ' αυτό συμφώνησε και η ΔΑΠ ΤΕΙ, απ' όσο τουλάχιστον ξέρω.

Θα ήθελα να πω κάτι για το Σύλλογο. Επειδή έχει ακουστεί ότι, όταν ήμασταν αυτοδύναμοι πριν 2 χρόνια, κάναμε πολλά, ενώ τώρα δεν κάνουμε.

Ν: Κάνατε πολλά εν ονόματι του Συλλόγου και τελικά βάζατε το όνομα ΔΑΠ και όχι του Συλλόγου. Τι λετε για αυτό;

Κ: Δεν νομίζω. Η ημερίδα που είχαμε κάνει καθώς και κάποιες άλλες εκδηλώσεις και σεμινάρια δεν έγιναν ως ΔΑΠ, αλλά ως Σύλλογος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Αν φαινόταν ότι εμείς το κάναμε, επειδή εμείς είχαμε ορίσει υπεύθυνους, αυτό είναι φυσιολογικό, αφού εμείς τα διοργανώναμε στην ουσία. Αν τα διοργανώναμε ως Σύλλογος, το κάναμε γιατί οι πόροι που είχαμε ήτανε πόροι του Σύλλογου. Πήραμε κάποια λεφτά για να διοργανώσουμε την ημερίδα. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα λεφτά από το Πολυτεχνείο ως Σύλλογος και να πούμε ότι τελικά την εκδήλωση την κάνει η ΔΑΠ. Από εκεί και πέρα υπάρχει αυτή η διάσταση απόψεων μεταξύ των παρατάξεων και είναι δύσκολο να κάνουμε κάτι από κοινού, ως Σύλλογος. Η καλή διάθεση υπάρχει, αρκεί κάποιοι να παραδεχτούν ποιοι κάνουν κάτι για τη σχολή και ποιοι δεν κάνουν, να ξέρει και ο κόσμος ποιος δουλεύει σαν συνδικαλιστής. Θα μπορούσα και εγώ να πω ότι διοργανώνω μια εκδήλωση ως Σύλλογος φέτος, που δεν έχω την αυτοδυναμία, και να τη διοργανώσω μαζί με τους Νέους Ορίζοντες και την ΠΑΣΠ. Να τρέξω εγώ και να εμφανιστεί ο Σύλλογος για να πει ο κόσμος: "Μπράβο οι Συνδικαλιστές τρέχουν"; Ποιοι τρεχουν; Σκοπός είναι να αποδίδονται και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Ν: Δεν είναι εφικτή μια συνεργασία με άλλη παράταξη;

Κ: Έχουμε ήδη συνεργαστεί σε κάποια θέματα. Στην θέση των ΑΕΙ και στις συναντήσεις που είχαμε με τον Λιάσκα είμασταν μαζί με την ΠΑΣΠ και η ΠΑΣΠ συμφωνούσε με αυτά που εμείς προτείναμε. Είναι κοινή θέση πλέον ότι τα ΤΕΙ δεν πρέπει να αναβαθμιστούν. Τώρα σε συνελεύσεις τμήματος υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες συμφωνήσαμε με την ΠΑΣΠ ή η ΠΑΣΠ μαζί μας. Η καλή διάθεση υπάρχει. Το θέμα είναι να βρεθούν κάποια θέματα με κοινή προσπάθεια, όχι να τρέχει μονο μια παράταξη.


Τη συνέντευξη πήρε και επιμελήθηκε ο

Τάσος Τάσκαρης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Φοιτ. Εκλογές '95
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Φοιτ. Εκλογές '95
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099