www.nygma.gr - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (Ενημερωτικά)

Η Δράση στο ψηφοδέλτιο της δημιουργίας, ξανά! 21/5/2012

Η χθεσινή απόφαση είναι σαφές ότι αποτελεί κίνηση υψηλού ρίσκου από πλευράς δημιουργίας, ξανά! Είναι ενδεχόμενο τα άμεσα εκλογικά οφέλη να είναι μικρότερα από τις απώλειες. Είναι απόφαση που πάρθηκε μετά από εισήγηση του Προέδρου και ψηφοφορία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ωστόσο είναι μια κίνηση με ισχυρό το συμβολισμό της δημιουργικής συνεργασίας προς το κοινό εθνικό όφελος. Ως τέτοια πρέπει να εκληφθεί καθώς η δημιουργία, ξανά είναι μια κεντρώα πολιτική κίνηση χωρίς τα ταμπού των παλαιών πολιτικών αντιλήψεων.

Από τώρα ξεκαθαρίζω ότι δεν έχουμε να απολογηθούμε για ενδεχόμενες ατυχείς τοποθετήσεις του κου Μάνου ή στελεχών του. Εμείς μένουμε προσηλωμένοι στις αρχές της δημιουργίας, ξανά! Η χθεσινή απόφαση είναι στην ουσία ένας βελούδινος τρόπος ο κος Μάνος να παραδεχθεί έμπρακτα ότι η κίνησή μας είναι το σημαντικό πολιτικό φαινόμενο, στην οποία συντάσσεται, δεχόμενος με τον πιο διπλωματικό τρόπο που θα μπορούσε να την υποστηρίξει, μένοντας λίγο πιο πίσω από ότι συνήθιζε. Προφανώς δε θα του ζητούσαμε να υπογράψει και δήλωση μετάνοιας όπως ζητούσε ο κος Τσίπρας στο κο Σαμαρά και το κο Βενιζέλο.

Σε αυτή τη φάση το ζητούμενο είναι η συναίνεση στα ελάχιστα αναγκαία για να πάμε μπροστά, δίχως φόβο – τον απόλυτο εχθρό της δημιουργίας και ουσιαστικό αντίπαλό μας στις ερχόμενες εκλογές – αλλά με πολύ πάθος, για να φέρουμε τις μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης και να ξεκινήσει το χτίσιμο της χώρας σε πιο στέρεες βάσεις. Αυτός είναι ο στόχος μας και όλα τα άλλα ενδιάμεσοι σταθμοί.

Θα κριθούμε στο κατά πόσο αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί.

Σεραφείμ Κοτρώτσος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλεκτρολόγος Μηχ.& Μηχ Η/Υ)

Το άρθρο αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο στην Πύλη www.nygma.gr
στη διεύθυνση http://www.nygma.gr/mag/articles/Article.asp?ar_id=782&ac_id=3