www.nygma.gr - ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (Κοινωνία)

Αυτοτραυματισμός! 27/11/2013

«Έλληνες αυτομολύνονται με HIV, για να παίρνουν το επίδομα», δήλωσε ο Π.Ο.Υ.

Σώπα! Πού ήταν ο Π.Ο.Υ. όταν οι Έλληνες έβαζαν στη Βουλή τη ΧΑ, τη Μακρή, τη Ζωή, τον Πάντζα, τον Θανάση τον Μπούρα, τον Ταμήλο, τον Λαφαζάνη και τους άλλους αντιπροσώπους του Έθνους; Πού είναι ο Π.Ο.Υ. να μας μιλήσει για τους ψεκασμούς; Τι λέει για τους ψηφοφόρους που ο εγκέφαλός τους είναι Π.Ο.Ε. (Πέραν Οικονομικής Επισκευής), αλλά παρόλα αυτά ψηφίζουν στα πλαίσια των δημοκρατικών διαδικασιών που ορίζει το πολίτευμά μας; Το ένα τρίτο των Ελλήνων πιστεύει ότι μας ψεκάζουν, μεγάλο μέρος τους πιστεύει ότι θα μας σώσει το Ξανθό Γένος με τα δάνεια και τις επενδύσεις, άλλοι ότι θα μας δανείσουν οι Κινέζοι, άλλοι ζουν με θεωρίες συνωμοσίας των Νεφελίμ και των Ελλοχίμ κατά των Ελ και του Γένους των Ελλήνων, οι μισοί δεν ξέρουν τι θα πει ΑΕΠ, Εμπορικό Ισοζύγιο, Δημόσιες Δαπάνες ή Πρωτογενές Πλεόνασμα, άλλοι πιστεύουν ότι αν φορολογήσουμε όλους τους πλούσιους (με ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ δηλαδή) θα μπορούμε να τρώμε με χρυσά κουτάλια για μια ζωή. Κι ακόμα, υπάρχουν πρώην τρόφιμοι ψυχιατρείων, γριές με άνοια και γέροι με Αλτσχάιμερ με δικαίωμα ψήφου. Τουλάχιστον για αυτούς έχει βγει η ιατρική διάγνωση…

Φτάσαμε σε αυτό το σημείο διότι οι πολίτες δεν μπορούν να σκεφτούν, να κρίνουν, να διακρίνουν. Την Αλήθεια από το Ψέμα. Δεν μπορούν να κατανοήσουν τι θα πει Εθνικός Στόχος, χωρίς να κάνουν συνειρμούς περί Χρυσής Αυγής, Μεγάλης Ελλάδας ή Ταγματασφαλιτών και Γερμανοτσολιάδων. Καταντήσαμε να παρακαλάνε ο Υπουργός Παιδείας και οι Εισαγγελείς τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ να διακόψουν τις απεργίες τους, διότι δεν θέλουν να στείλουν τις κρατικές δυνάμεις καταστολής να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια για να διδάξουν οι καθηγητές και να διδαχθούν οι φοιτητές, φοβούμενοι εξέγερση από τη «δημοκρατική» και «προοδευτική» πτέρυγα των φοιτητών και των διδασκόντων. Το εκπαιδευτικό σύστημα, η βάση της Κοινωνίας (ποιος δεν έχει γράψει έκθεση με θέμα: «Το σχολείο, ο προθάλαμος της Κοινωνίας»), έχει τα χάλια του κι εμείς αντί να κοιτάμε πώς να το βελτιώσουμε, ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να μην αξιολογούνται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές (μην τυχόν και αδικηθεί κάποιος), να μη διαβάζουν πολύ οι μαθητές, να μην χάνουν τη χρονιά παρά τις ελλιπείς τους γνώσεις, να μην ανανεώνουμε τη διδακτέα ύλη με μαθήματα που σχετίζονται με τις νέες ανάγκες της εποχής μας.

Ζήτησε μέχρι και η Εκκλησία να έχει λόγο στην κατάρτιση και στη συγγραφή ή στην ύλη των σχολικών βιβλίων. Από τη μία η Ρεπούση κι από την άλλη το παπαδαριό, θα καταλήξουν να μαθαίνουν τα παιδιά ότι «στην προκυμαία της Σμύρνης οι συνωστισμένοι Έλληνες κατάφεραν να διασωθούν από ορισμένα πλοία του ελληνικού στόλου με τη βοήθεια της Παναγίας, του Χριστού και του Αϊ-Νικόλα». Όλα αυτά με την ανοχή μας ή ακόμα και με την έγκρισή μας. Υπάρχει ελπίδα σωτηρίας; Ίσως αν φτιάξουμε το διαστημικό σταθμό για εξυπηρέτηση του τουρισμού στην Καλαμάτα να βρεθεί κάποιος εκεί έξω να έρθει να μας σώσει.

Κι όπως θα έλεγε κι ο φιλόσοφος Νίκος Βαμβακούλας: «Αυτοκτονήσαμε μόνοι μας»!

Τάσος Τάσκαρης
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Το άρθρο αυτό βρίσκεται δημοσιευμένο στην Πύλη www.nygma.gr
στη διεύθυνση http://www.nygma.gr/mag/articles/Article.asp?ar_id=786&ac_id=12