ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια για το άρθρο με τίτλο Η απάντηση του έντεχνου τραγουδιού της 14/5/2004.
Δράστης: Πάνος Κατσιμίχας (άλλα άρθρα)
[εισαγωγή σχολίου] [επιστροφή στο άρθρο]

Σπίτι
Περιοδικό
  Editorials
  Sex
  Αθλητισμός
  Ακαδημαϊκά
  Αποκρυφισμός
  Αυτοκίνητο 2001
  Βία
  Γλώσσα
  Δραστηριότητες
  Εδώ Πολυτεχνείο (;)
  Εθνικά Θέματα
  Εικόνες
  Εκπαίδευση
  ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
  Ενημερωτικά
  Επιστημ. φαντασία
  Έρευνα στο ΕΜΠ
  Ιστορίες
  Καθημερινότητα
  Κοινωνία
  Μ.Μ.Ε.
  Μόδα
  Παιδεία
  Ποιήματα
  Πολιτική
  Προσωπικά
  Σκέψεις
  Σκίτσα
  Τέλος εντύπου
  Τέχνες
  Τεχνολογία-Επιστήμες
  Φοιτ. Εκλογές `96
  Φοιτ. Εκλογές '95
  Χαβαλές
  Χαβαλές '96
  Χριστούγεννα '96
  Ψυχαγωγία


Ζαγρέας: Συμφωνώ απόλυτα με τον ttsk: "Επιτέλους βρέθηκε και κάποιος να τα χώσει στο πρότυπο του επηρμένου και αλαζόνα νεολελληνα!". Και αυτός ο κάποιος δεν είναι τυχαίος. Όταν ένας απο τους πιο σεμνούς καλλιτέχνες της χώρας μας σε προσωπικό ήθος αλλά και τραγουδοποιός μεγάλης αξίας, με μελωδίες και στίχους που "κάτι έχουν να πουν", με ευαισθησία και προσωπική κατάθεση ψυχής φτάνει στο σημείο αυτό, ε τότε κάτι δεν πάει καλά. Τι μπορεί να πάει καλά βέβαια σε έναν τόπο όπου ο κάθε ανίδεος φτηνιάρης έχει το θράσος να κοκορεύεται για το τίποτα που εκφράζει η "καλλιτεχνική" του ύπαρξη επειδή τα παιδάκια χορεύουν στα πάρτι τα τραγούδια του και επειδή ακόμη και εγώ ίσως, με δυο ποτά παραπάνω, βρισκόμενος σε ένα κλαμπ μπορεί να τα σιγοψιθυρίσω ακολουθώντας το συρμό; Τα μαζικά μέσα φτιάχνουν τους κάθε λογής Μιχάληδες. Καλά κάνουν! Και η φράση "σκεπτόμενη ποπ" (!) καλώς ειπώνεται σε μια εποχή που σημασία δεν έχει το περιεχόμενο αλλά το περιτύλιγμα και συνεπώς ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι του κατέβει αρκεί να το πλασάρει έτσι που θα προκαλέσει έστω και βραχύβιο εντυπωσιασμό. Το να είναι κανείς "πτωχός τω πνεύματι" πιθανόν να δικαιολογείται, το να έχει θράσος όμως ανάμικτο με αγνωμοσύνη και έλλειψη σεβασμού είναι ασυγχώρητο. Η γενιά του Κατσιμίχα άνοιξε το δρόμο για τις συναυλίες για να τα κονομάει σήμερα το κάθε δημιούργημα των ΜΜΕ και των εταιρειών. Το λιγότερο που θα περίμενες απο αυτά τα παιδιά που εκφράζουν μόνο την πάρτη τους και την αρπαχτή, είναι τουλάχιστο η σεμνότητα. Άκομψο, φίλοι και φίλες, δεν είναι να μιλάς τη γλώσσα της αλήθειας όταν αναφέρεσαι στον οποιοδήποτε απίθανο που καβαλάει το καλάμι. Άκομψο είναι να πιστεύεις πως έχεις αρπάξει τον παπά να μην πω απο πού επειδή έχεις τραγουδήσει μερικά σουξεδάκια της πλάκας. Το φαινόμενο δεν ανήκει μόνο στο χώρο της μουσικής, αφορά κάθε επαγγελματικό χώρο και κάθε στρώμα. Αφορά όλους μας. Και μακάρι σε κάθε χώρο να υπήρχε ένας Κατσιμίχας για να βγει να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Αλλιώς θα γίνουμε όλοι μας μια ώρα αρχήτερα έρμαια των Τίποτα που κατακλύζουν με θρασύτητα την καθημερινότητά μας. (31/7/2005)
raindrop: Η Ελλάδα πρέπει να είναι η πρώτη (αλλά και η μοναδική) χώρα στον πλανήτη όπου τα μουσικά στυλ "βαφτίζονται" με βάση την όποια ποιότητα τους... Αλήθεια τι πάει να πει "έντεχνο" τραγούδι; Και από που και ως που άνθρωποι με ιστορία - τουλάχιστον στην σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή - όπως είναι ο Πάνος Κατσιμίχας, αποδέχονται αυτόν τον προσβλητικό για όλα τα άλλα είδη μουσικής όρο μάλλον με ευχαρίστηση; Ο κ. Χατζηγιάννης, μου είναι παντελώς αδιάφορος αλλά ο κ. Κατσιμίχας, μάλλον πρέπει να κατέβει ο ίδιος από το καλάμι του πριν κρίνει οποιονδήποτε άλλο... (29/4/2005)
gtsech: marilena sorry pou diafwnw me to sxolio sou. sumfwnoume pantws oti to kalami einai akomyo kai abolo. (3/6/2004)
gtsech: Proswpika de blepw kati uperboliko sto ar8ro auto. Makari na diabaza pio suxna tetoia ar8ra. Kai euxaristw to nygma pou to pare8ese, mias kai de mporw na diabazw ellhnika periodika/efhmerides edw pou eimai. (22/5/2004)
minaggizete: Λίγο απότομος μεν, σωστός δε! (19/5/2004)
Μαριλένα: Πάντως πολλή εμπάθεια ο αφός Κατσιμίχα, Τάσο, ειδικά αυτό με το καλάμι ό,τι πιο άκομψο. (14/5/2004)
ttask: Επιτέλους βρέθηκε και κάποιος να τα χώσει στο πρότυπο του επηρμένου και αλαζόνα νεοέλληνα! (14/5/2004)


Για να εισάγετε 'επώνυμο' σχόλιο σε υπάρχον άρθρο, θα πρέπει να είστε ήδη μέλος. Εάν όχι, επισκεφθείτε τη σελίδα εγγραφής.

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
Περιοδικό
Σπίτι

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099