ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια για το άρθρο με τίτλο Δεν έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας της 28/1/2005.
Δράστης: Ροδιά Μαρίνου (άλλα άρθρα της)
[εισαγωγή σχολίου] [επιστροφή στο άρθρο]

Σπίτι
Περιοδικό
  Editorials
  Sex
  Αθλητισμός
  Ακαδημαϊκά
  Αποκρυφισμός
  Αυτοκίνητο 2001
  Βία
  Γλώσσα
  Δραστηριότητες
  Εδώ Πολυτεχνείο (;)
  Εθνικά Θέματα
  Εικόνες
  Εκπαίδευση
  ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
  Ενημερωτικά
  Επιστημ. φαντασία
  Έρευνα στο ΕΜΠ
  Ιστορίες
  Καθημερινότητα
  Κοινωνία
  Μ.Μ.Ε.
  Μόδα
  Παιδεία
  Ποιήματα
  Πολιτική
  Προσωπικά
  Σκέψεις
  Σκίτσα
  Τέλος εντύπου
  Τέχνες
  Τεχνολογία-Επιστήμες
  Φοιτ. Εκλογές `96
  Φοιτ. Εκλογές '95
  Χαβαλές
  Χαβαλές '96
  Χριστούγεννα '96
  Ψυχαγωγία


anaflexis: Ετσι κι αλλιώς παιδιά, τις δικές μας εικόνες -αυτές που έχουμε μέσα μας- προβάλουμε σε όλες μας τις σχέσεις..
Οπότε, τι αλλάζει στο διαδίκτυο..? Η απουσία υλικής εικόνας μάλλον..
Αρα.. οι δικές μας εικόνες είναι περισσότερο ελεύθερες να αναπτυχθούν..! Πιο ισχυρές..! Ετσι δεν είναι..?
Ο άϋλος αυτός χώρος μοιάζει περισσότερο με το άϋλό μας κομμάτι: την ψυχούλα μας. Δεν υπάρχει το εμπόδιο της "οπτικής" χημείας στο να επικοινωνήσουν οι ψυχές/πνεύματα, κλπ.. Κάνω πάλι λάθος..? γμτ!

Αλήθεια, συμφωνώ με αυτό που ανέφερε ο Θ. Πρίντζης. Επειδή βλέπω το διαδίκτυο -και αυτό τον τρόπο επικοινωνίας- σαν ένα παιχνίδι. Απλό!
..και.. πιστεύω ότι επικοινωνούμε πιο ξεκάθαρα.. όχι απλώς "προσπαθούμε".. (4/2/2005)
VASILIKI: Εισερχόμενα=0.
Μην μου πείτε ότι δεν το έχετε αντικρύσει. Και ακόμα μην μου πείτε ότι μια μικρο-απογοήτευση δεν την νοιώσατε. Ο νέος τρόπος γνωριμίας και επικοινωνίας είναι γεγονός. Η ανάγκη επικοινωνίας είναι ίσως μεγαλύτερη από ποτέ. Το mailbox μας είναι ίσως σαν την πόρτα του σπιτιού μας που στο χτύπημα της περιμένουμε να δούμε έναν γνωστό μας να μας επισκέπτεται… Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με τον επίλογο του σχολίου του Νυγμα-φίλου Θεόδωρου. (Με την ευκαιρία Θεόδωρε πιστεύεις ότι πράγματι οι διαδικτυακές φιλίες έχουν κάτι από την παιδικότητα των πρώτων χρόνων της ζωής μας; ) (31/1/2005)
TPPRJ: Δεν έχετε μύνημα στο υπολογιστή σας; Έχετε όμως σχόλιο στο κείμενό σας. :) :) :)
Λοιπόν είναι κι αυτό ένα κριτίριο για να δούμε πόσο απαραίτητο είναι το ίντερνετ για τη ζωή μας. Δηλαδή το πόσο συχνά ανοίγουμε τα μέιλ μας αποδεικνύει ότι ένα κομμάτι της ζωής μας ανήκει για πάντα σ' αυτή τη καινούρια "γειτονιά".
Η φιλία που αναπτύσεται στο διαδίκτυο εχει άλλα χαρακτηριστικά γιατί εχει να κάνει με πράγματα που χτίζονται στην άγνοια για το πραγματικό πρόσωπο του άλλου. Δεν ξέρω αν λειτουργεί το ένστικτο ή η αυξημένη ποσότητα μοναξιάς που μεσολαβεί αναμεσά μας , αλλά νομίζω ότι οι διαδικτυακές φιλίες έχουν κάτι απο την παιδικότητα των πρώτων χρόνων της ζωής μας.
Επανέρχομαι όμως στο αρθρο για να πω ότι το παράδοξο στο διαδίκτυο είναι ότι μπορεί κάποιος να "εξαφανιστεί" για καιρό και να μη τον αναζητήσουν οι φίλοι του . Το μέιλ μποξ του να παραμένει άδειο για καιρό σαν να μη μίλησε ποτέ με κανένα, σαν να μη υπήρξε ποτέ η φωνή του , οι φράσεις που έγραψε οι απόψεις που υποστήριξε να έχουν παραμεριστεί σε παλαιότερες σελίδες και ίσως και να εχουν διαγραφεί για να μη "βαραίνουν" το σέρβερ.
...κατα τα άλλα είμαστε εδώ και προσπαθούμε πάντα να επικοινωνήσουμε.
Θ. Πρίντζης (31/1/2005)


Για να εισάγετε 'επώνυμο' σχόλιο σε υπάρχον άρθρο, θα πρέπει να είστε ήδη μέλος. Εάν όχι, επισκεφθείτε τη σελίδα εγγραφής.

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
Περιοδικό
Σπίτι

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099