ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια για το άρθρο με τίτλο Ρητορικός Όμιλος Πανεπιστημίου Αθηνών της 7/12/2005.
Δράστης: Ηλίας Ραφτόπουλος (άλλα άρθρα)
[εισαγωγή σχολίου] [επιστροφή στο άρθρο]

Σπίτι
Περιοδικό
  Editorials
  Sex
  Αθλητισμός
  Ακαδημαϊκά
  Αποκρυφισμός
  Αυτοκίνητο 2001
  Βία
  Γλώσσα
  Δραστηριότητες
  Εδώ Πολυτεχνείο (;)
  Εθνικά Θέματα
  Εικόνες
  Εκπαίδευση
  ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
  Ενημερωτικά
  Επιστημ. φαντασία
  Έρευνα στο ΕΜΠ
  Ιστορίες
  Καθημερινότητα
  Κοινωνία
  Μ.Μ.Ε.
  Μόδα
  Παιδεία
  Ποιήματα
  Πολιτική
  Προσωπικά
  Σκέψεις
  Σκίτσα
  Τέλος εντύπου
  Τέχνες
  Τεχνολογία-Επιστήμες
  Φοιτ. Εκλογές `96
  Φοιτ. Εκλογές '95
  Χαβαλές
  Χαβαλές '96
  Χριστούγεννα '96
  Ψυχαγωγία


ktiniatros: Η εκπομπή Λογομαχίες άλλαξε ώρα μετάδοσης και εφεξής θα προβάλλεται

κάθε Σάββατο στις 22.00 από την ΕΤ-1 (13/1/2006)
ktiniatros: Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου ο Όμιλος ξεκινάει κ πάλι τη δράση του.Σας περιμένουμε όλες όλους στο γνωστό σημείο,τη γνωστή ώρα!CU there! (7/1/2006)
idiori8mos: paidia...iparxei ritoriki omada...stin ASOE any info?

kali xronia:)

chris
(5/1/2006)
ktiniatros: Είδε κανείς το Σάββατο στην ΕΤ1 τις Λογομαχίες;Επιτέλους εκπομπή με κανονικό debate στην ελληνική τηλεόραση!Όσοι δεν το είδαν ας μην ανησυχούν.Έχουν ετοιμαστεί 12 επεισόδια κ όταν ξεκινήσει κανονικά η προβολή τους θα ενημερώσω.Η σαββατιάτικη προβολή ήταν περισσότερο δοκιμαστική.Μετά τις γιορτές θα υπάρξει συνέχεια.Ας έχουν το νου τους όσοι θέλουν να πάρουν μια γεύση... (24/12/2005)
ktiniatros: Είδε κανείς το Σάββατο στην ΕΤ1 τις Λογομαχίες;Επιτέλους εκπομπή με κανονικό debate στην ελληνική τηλεόραση!Όσοι δεν το είδαν ας μην ανησυχούν.Έχουν ετοιμαστεί 12 επεισόδια κ όταν ξεκινήσει κανονικά η προβολή τους θα ενημερώσω.Η σαββατιάτικη προβολή ήταν περισσότερο δοκιμαστική.Μετά τις γιορτές θα υπάρξει συνέχεια.Ας έχουν το νου τους όσοι θέλουν να πάρουν μια γεύση... (24/12/2005)
fargf: Ναι αγαπητέ anemele, με κάλυψες ως προς τα βασικά σημεία και σ΄ευχαριστώ που απάντησες..Αν και δεν κατάφερα να παραβρεθώ η ίδια στους αγώνες έστειλα 2 φίλους και οι εντυπώσεις τους ήταν πολύ θετικές.
Ωστόσο αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί να προσπαθείς να υπερθεματίσεις για απόψεις με τις οποίες διαφωνείς..δεν είναι ευνόητο οτι δεν θα τις υποστηρίξεις σθεναρά? Απο την άλλη όπως λες και εσύ ισως με αυτό τον τρόπο "δοκιμάζεται (καλύτερα) η ρητορική δεινότητα των υποψηφίων.."
Επίσης και κάτι αλλό..Μήπως υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται οι αγώνες και παρασκευή δεδομένου οτι την δευτέρα είναι μέρα δύσκολή για τους περισσότερους απο μας?
(14/12/2005)
anemelos: Mια ηλεκτρονική εκδοση ειναι μια επισης καλη και ενδιαφερουσα ιδέα!
Το e-mail μου ειναι ajaxretsinas@yahoo.gr Αν θελεις στειλε μου λεπτομερειες για το πως το φανταζεσαι , για να το συζητησουμε!
Παρεπιπτόντως, κατι που παραλειψαμε... > Ευχαριστουμε πολυ το nygma.gr για τη φιλοξενια και τη βοηθεια που μας δινει μ' αυτον τον τροπο για τη διαδοση του Ρητορικού Ομιλου! (12/12/2005)
skotro: Όντως πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα! Τι θα λέγατε για μια ηλεκτρονική της έκδοση στο nygma.gr? (11/12/2005)
anemelos: Περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τους κανονες κλπ μπορεις να βρεις στην ιστοσελιδα του Ρητορικου ομιλου της ΑΣΟΕΕ:
http://aueb.debating.net

(Ευελπιστουμε οτι συντομα θα αποκτησει κι ο ΡΟΠΑ ιστοσελιδα...!) (10/12/2005)
anemelos: Καλησπερα!
Λοιπον!
Ο αγωνας γινεται περιπου ως εξης:
Υπαρχουν 2 ομάδες , τριμελεις συνηθως , και ενα θεμα. Το θεμα ειναι του τυπου :
"Πρεπει να καταργηθει η θανατκή ποινη"
ή " Τα μαλακα ναρκωτικα πρεπει να νομιμοποιηθουν" ή
"Η χωρα πρεπει να εχει εθνικο αερομεταφορεα"
και αλλα, σε σχεση με ηθικα, πολιτικα,κοινωνικα, οικονομικα κλπ ζητηματα.

Οχι, οι παικτες δεν διαλεγουν το θεμα πανω στο οποιο θα γινει ο αγωνας. Αυτο το διαλεγει καποιος τριτος.

Ακομα, οι ομαδες δεν μπορουν να επιλεξουν ποια αποψη θα υποστηριξουν. Και αυτο ειναι μια πτυχη του αγωνα , στην οποια δοκιμαζεται η ρητορικη δεινοτητα των παικτων και η ... "ετοιμολογια" τους. Δηλ. οι παικτες μπορει να κληθουν να υποστηριξουν - στο πλαισιο του παιχνιδιου- αποψεις με τις οποιες διαφωνουν.

Το θεμα ανακοινωνεται στους παικτες 20 λεπτα πριν αρχισει ο αγωνας. Καθε ομαδα δηλ εχει στην διαθεση της αυτο το χρονικο διαστημα για να προετοιμασει καπως τα επιχειρηματα της και τη στρατηγικη της.

Καθε ομιλια διαρκει 6 λεπτα. Οι ομιλητες μιλουν εναλλαξ: Πρωτα ο ο ομιλητης της ομαδας που υποστηριζει την θεση πχ "Η μονιμοτητα στο δημοσιο πρεπει να καταργηθει" αμεσως μετα μιλαει παικτης απο την ομαδα που υποστηριζει το αντιθετο , παικτης της πρωτης ομαδας παλι κλπ

Σκοπος καθε ομαδας ειναι να εκθεσει πειστικη - στην ουσια και στην εκφορα - επιχειρηματολογια καθως και να αντικρουσει τα επιχειρηματα των αντιπαλων.

Ελπιζω να απαντησα ... πειστικα :) στις αποριες σου αγαπητε fargf!

Σε περιμενουμε στον Ομιλο!

Αίας Ρετσίνας
μελος του ΡΟΠΑ (10/12/2005)
fargf: Μπράβοο παιδιά!! Πολύ καλή ιδέα!! Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι αν θα υπάρχει ένα προκαθορισμένο θέμα η η συζήτηση θα προσαρμόζεεται στα ενδιαφέροντα των περευρισκομένων.. Θα περάσω πάντως απο την 'εδρα'σας γιατι όπως λέει και η διαφήμιση, μια δοκιμή θα σας πείσει. (8/12/2005)


Για να εισάγετε 'επώνυμο' σχόλιο σε υπάρχον άρθρο, θα πρέπει να είστε ήδη μέλος. Εάν όχι, επισκεφθείτε τη σελίδα εγγραφής.

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
Περιοδικό
Σπίτι

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099