ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια για το άρθρο με τίτλο Το τέλος της Μεταπολίτευσης της 29/8/2007.
Δράστης: Τάσος Τάσκαρης (άλλα άρθρα του)
[εισαγωγή σχολίου] [επιστροφή στο άρθρο]

Σπίτι
Περιοδικό
  Editorials
  Sex
  Αθλητισμός
  Ακαδημαϊκά
  Αποκρυφισμός
  Αυτοκίνητο 2001
  Βία
  Γλώσσα
  Δραστηριότητες
  Εδώ Πολυτεχνείο (;)
  Εθνικά Θέματα
  Εικόνες
  Εκπαίδευση
  ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
  Ενημερωτικά
  Επιστημ. φαντασία
  Έρευνα στο ΕΜΠ
  Ιστορίες
  Καθημερινότητα
  Κοινωνία
  Μ.Μ.Ε.
  Μόδα
  Παιδεία
  Ποιήματα
  Πολιτική
  Προσωπικά
  Σκέψεις
  Σκίτσα
  Τέλος εντύπου
  Τέχνες
  Τεχνολογία-Επιστήμες
  Φοιτ. Εκλογές `96
  Φοιτ. Εκλογές '95
  Χαβαλές
  Χαβαλές '96
  Χριστούγεννα '96
  Ψυχαγωγία


skotro: Πάντως στην Ιταλία ή και την Αλβανία, που μορφολογικά δε διαφέρουν πολύ από την Ελλάδα, δεν είχαν ούτε τον αριθμό των νεκρών που είχαμε εδώ, ούτε τον αριθμό των κατεστραμμένων δασών και σπιτιών. Επιπλέον πέραν της σύγκρισης με τις άλλες χώρες χρήσιμη είναι και η σύκριση με άλλες χρονιές των ίδιων χωρών για να δει κανείς τα κλιματολογικά.

Όλα καταδεικνύουν στο ότι το διαλυμένο μας κράτος επέτρεψε μια συνήθης κατάσταση για τα θερμά καλοκαίρια, να εξελιχθεί σε εθνική τραγωδία. (26/9/2007)
Thomas S:



Στα πάντα αιχμηρά σχόλια του Τάσου, στα οποία εν μέρει συμφωνώ εν μέρει όχι, τώρα που καταλάγιασε ο θόρυβος της "εθνικής οδύνης", παραθέτω απλά την παραπάνω εικόνα.

Προέρχεται από το Γεωγραφικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Maryland και καταγράφει τις εκδηλωθείσες πυρκαγιές εντός του 2007. Η αποτύπωση αποδεικνύει κατηγορηματικά, ότι η φετινή χρονιά ήταν από τις πιο καταστροφικές σε πυρκαγιές στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη και δη στα Βαλκάνια και την Κεντρική και Νότια Ιταλία. Θεωρώ επομένως, ότι η "ασύμμετρη απειλή" δεν είναι τοπική, ή εθνική. Είναι πολύ απλά, στα μάτια μου και στο μυαλό μου, απτή - πιο απτή δεν γίνεται - απόδειξη του φαινόμενου της κλιματικής αλλαγής. Δεν γίναμε στόχος, δεν μας βομβάρδισαν ή μας έβαλαν εξωγήινοι στο μάτι. Η πολιτική αξιολόγηση της αντίδρασης ημών και του κράτους, είναι άλλο κεφάλαιο στο ίδιο θέμα, ελπίζω να αναφερθώ εκτενέστερα αλλού. Η υπερβολή μας όμως και η αδυναμία μας να δούμε παραέξω και - ακόμη περισσότερο - να προβούμε σε συγκρίσεις είναι κουσούρι, εθνικό, διαχρονικό και δυστυχώς, καταπώς φαίνεται, ανυπέρβλητο.

Θωμάς. (10/9/2007)
DeNnNiS: Δυστυχώς... συφμώνω σε όλα όσα λες... Πρώτοι και κύριοι υπεύθυνοι για ότι κακό μας συμβαίνει είμαστε εμείς και κανείς άλλος. (29/8/2007)


Για να εισάγετε 'επώνυμο' σχόλιο σε υπάρχον άρθρο, θα πρέπει να είστε ήδη μέλος. Εάν όχι, επισκεφθείτε τη σελίδα εγγραφής.

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
Περιοδικό
Σπίτι

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099