ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Χαβαλές
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Να ποιοι είμαστε, να τι προτείνουμε! 24/1/2001

Στα πλαίσια της εκστρατείας αναμόρφωσης της ΝΥΓΜΑ.SA (βλ σχετική ιστορία) και της μετατροπής της από συνοικιακό site, χαμηλής έως μέτριας επισκεψιμότητας σε αδιαμφισβήτητο ΚΟΛΟΣΣΟ, παγκοσμίου βεληνεκούς στο χώρο των portals αποφασίσαμε (εγώ η Μαρ δηλαδή ), την επιβολή των παρακάτω μέτρων. Ορισμένα από αυτά σχετίζονται με θέματα οικονομικής φύσεως. Μη βιαστείτε ορισμένοι να καγχάσετε «τι να τα κάνετε τα χρήματα εσείς οι βαθύπλουτοι» , γιατί και 'μεις με τη σειρά μας θα σας απαντήσωμε - αλά Μητσοτάκης θα γραφεί και το υπόλοιπο κομμάτι - το εξής, βάζοντας σας μια και καλή στη θέση σας: ΝΑΙ, και το αναγκαίο οικονομικό εκτόπισμα διαθέτωμε και δυσθεώρητου ύψους καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες έχωμε και όσα χάσατε στο χρηματιστήριο εμείς τα 'χωμε τσεπώκει. Το θέμα όμως είναι αλλού: όταν εμείς αναλαμβάνωμε το management μιας εταιρείας, πρωταρχικό μέλημά μας είναι να προσδώσουμε τον προσωπικό μας χαρακτήρα στην εν λόγω εταιρεία, αυτόν που θα τη σφραγίσει για πάντα. Με αυτό κατά νου, προχωράμε στις εξής διαρθρωτικές αλλαγές:

1. Απολύεται όλο το τμήμα μηχανογράφησης της ΝΥΓΜΑ SA και προσλαμβάνεται νέο, όλες οι προσλήψεις επαφίενται στην απόλυτη δικαιοδοσία μας. Δε λέμε, τα παιδιά του ΝΥΓΜΑΤΟΣ και τα bold τους είχαν μάθει να βάζουν και τα italics τους, άντε και κάνα bannerάκι μετά κόπων και βασάνων. Δεν είναι όμως αυτά εφόδια για να προχωρήσωμε και να κατακτήσωμε την κορυφή, όχι σε καμία περίπτωση. Στη θέση τους προσλαμβάνεται ειδικευμένο προσωπικό, άρτι αφιχθέν εκ Μπανγκλαντές-τη μεγάλη softwareομάνα.

Εδώ πλέον μιλάμε για επαγγελματίες, άριστους γνώστες XML, SGML, DHTML, PHP καθώς ΚΑΙ RTVP ( το ξέρω ότι αυτό είναι άσχετο, και μην αρχίσωμε ορισμένοι να στέλνωμε βλακώδη mail, είπα εν γνώσει μου το γράφω). Το εν λόγω προσωπικό, που ναυλώσαμε ειδικό jet για να το φέρουμε από τη μακρινή πατρίδα του και έχωμε αναλάβει εξ ολοκλήρου το σύνολο των εξόδων του, μέχρι να αρχίσει να στενογραφεί κώδικα, έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας άλλο εξίσου σημαντικό project. Το έχουμε διασπείρει σε όλη την Αθήνα, σε φανάρια νευραλγικής σημασίας - κυρίως προς και από την Πολυτ/πολη.

Και ιδού με τι έχουν επιφορτιστεί οι άνθρωποί μας: τους εκπαιδεύσαμε να εκτελούν με ακρίβεια χειρούργου την κάτωθι performance μόλις το φανάρι γίνει κόκκινο. Κατά κύματα χύνονται προς τα σταματημένα αυτοκίνητα, πλησιάζουν όσο πιο κοντά μπορούν το τζάμι του οδηγού και πασχίζουν να προσελκύσουν την προσοχή του. Μόλις το βλέμμα του οδηγού στυλωθεί επάνω τους, χωρίς να χάσουν δευτερόλεπτο και με μια ανάσα λένε 50 φορές τη μαγική φρασούλα που τους διδάξαμε: N-Y-Γ-Μ-Α-G-R, εφόσον ολοκληρωθούν οι 50 επαναλήψεις προχωράμε στον επόμενο οδηγό κοκ, για όσο χρόνο μας επιτρέπει το φανάρι. Χωρίς να θέλουμε να περιαυτολογήσουμε η αποτελεσματικότητα της μεθόδου είναι αυταπόδεικτη. Όταν η εκστρατεία αποδώσει τα δέοντα, το προσωπικό μας θα αρχίσει εκ νέου το development του site, ενώ ειδικά σκαμνάκια θα έχουν τοποθετηθεί στο πλάι των experts για την ομάδα του ΝΥΓΜΑΤΟΣ, ώστε αυτοί να παρακολουθούν και να μαθαίνουν από τους επαγγελματίες.

2. Δεύτερο μέτρο οικονομικής φύσεως είναι η επιβεβλημένη χρέωση των chat. Με ειδικούς μηχανισμούς που θα υλοποιήσουν οι guru της πληροφορικής μας - και για τους οποίους μηχανισμούς μας έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν ο ΟΤΕ με σχετικά σημειώματα - μόλις ο χρήστης μπαίνει στο chat ανοίγει κλήση με το εξωτικό Μπανγκλαντές. Το όφελος είναι διπλό: αφενός απαλλασσόμεθα από κάτι τύπους που είχαμε σιχαθεί να βλέπουμε στο chat, οι εν λόγω κύριοι θέτουν αυτομάτως εαυτούς εκτός chat και εντός Κορυδαλλού λόγω χρεών. Το δεύτερο κέρδος είναι ότι διατηρούμε ικανοποιημένο το ειδικό προσωπικό μας, αφού οι σεμνοί, ακούραστοι επαγγελματίες μας ανταλλάσσουν νέα με προσφιλείς συμπατριώτες τους.

3. Όπως σοφά διατύπωσαν άλλοι φτασμένοι μαρκετίστες πολύ πριν από μας, το κοινό αποζητά δυο τινά: άρτον και θεάματα. Είμαστε αποφασισμένοι να του τα προσφέρουμε αμφότερα με την κατάλληλη δοσολογία.

Ξεκινώντας με το θέαμα προς το παρόν, πρεμιέρα κάνουμε με ένα υπερθέαμα που βασίστηκε στην ιδέα του Μεγάλου αδελφού και έχει σαρώσει όπου προβλήθηκε. Πήραμε τα ιδρυτικά μέλη του ΝΥΓΜΑΤΟΣ, τα καλωδιώσαμε, τα δικτυώσαμε και τα παραδίδουμε σε σας, τους αδηφάγους οπαδούς μας. Μένοντας on line συνεχώς θα έχετε εν ευθέτω χρόνω την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά τα κάτωθι συγκλονιστικά: το dennis να σιγοψιθυρίζει αγαπημένα τραγούδια της Καιτούλας κάνοντας βουντού σε κέρινο ομοίωμα του Σχοινά, το gpanotop να προβάρει δεκάδες φορές στον καθρέφτη του την πρόταση γάμου που θα μου κάνει μόλις πατήσει το πόδι του στα πάτρια εδάφη, τον ttaska να ενδίδει στο επίμονο φλερτ μπάρμαν στο Κολωνάκι - αυτό μου το 'πε ο ser, ουδεμία ευθύνη φέρω -, το gbenec να γρονθοκοπά ανυποψίαστους αμερικανούς τουρίστες στην Ακρόπολη - ο αντιαμερικανισμός αυτού του παιδιού δεν θα του βγει σε καλό. Ακόμα, τον xirouhator - τώρα αυτός δεν ξέρω καν αν υπάρχει ή είναι το alter ego κάποιου από τους παραπάνω - να περιμένει ώρες και μέρες στο chat room RPG έναν άνθρωπο να του μιλήσει κι ο άνθρωπος να μην εμφανίζεται, το yvotsi να επιχειρεί να γοητεύσει την πλαστική κούκλα που του 'φερε τελικά ο Αϊ-Βασίλης, να πούμε δε ότι όσοι εστιάσουν την προσοχή τους στο ser, θα χάσουν το χρόνο τους, διότι ο συγκεκριμένος ούτε σε γελοιότητες συμμετέχει, καθότι σοβαρότατο άτομο, ούτε κρυφά βίτσια του καταφέραμε να φέρουμε στο φως της δημοσιότητας..

4. Όλα για το φοιτητή, αυτό είναι πλέον το μότο μας. Και σπεύδουμε να το αποδείξουμε με την αναβαθμισμένη πλέον υπηρεσία μας που έρχεται να συμπληρώσει τυχόν αδυναμίες της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης θεμάτων.

Καλά τα θέματα, καλά και τα σκονάκια, αλλά κανένα τους δεν αποτελεί ριζική απάντηση στο αιώνιο πρόβλημα του ανεπρόκοπου φοιτητή (ή κατά άλλους στο πρόβλημα του αιώνια ανεπρόκοπου φοιτητή). Με ένα τηλεφώνημά σας στην ανοιχτή γραμμή του ΝΥΓΜΑΤΟΣ και με χρέωση μόνο μιας αστικής μονάδας μας δίνετε τα στοιχεία σας, τη σχολή που πασχίζετε να βγάλετε, το μάθημα που ευελπιστείτε να περάσετε, ώρα και τόπο εξέτασης. Αναλαμβάνουμε την καθορισμένη μέρα και ώρα να στείλουμε επιτόπου και χωρίς καθυστέρηση τον άνθρωπο που θα σας ξελασπώσει μια και καλή, το φυτό που αρίστευσε στο συγκεκριμένο μάθημα και έχει επιφορτιστεί με το ιερό καθήκον να παραδώσει την αλάνθαστη κόλλα του με το ονοματάκι σας φαρδύ πλατύ στο επάνω της μέρος. Όλα αυτά έναντι ενός μηδαμινού αντιτίμου που κυμαίνεται ανάλογα με τη δυσκολία του μαθήματος, τη συχνότητα αριστούχων πρόθυμων για συνεργασία και τη χιλιομετρική απόσταση της σχολής σας από την έδρα της εταιρείας μας - Ηρώων Πολυτεχνείου 4. Η εχεμύθεια μας είναι αυτονόητη, πελάτης μας ποτέ δεν θα εκτεθεί, ξαναλέμε, είμαστε επαγγελματίαι. Για τους πιο τολμηρούς και διαβασμένους συνάμα, που όμως δεν θέλουν να εναποθέσουν όλες τους τις ελπίδες στη θεά Τύχη, προτείνουμε δυο πρωτοποριακά πακέτα, το "reserved" και τον «αντιπερισπασμό».

Πολλές φορές, πολλοί από μας, αν και άρτια προετοιμασμένοι και εξοπλισμένοι για τη μεγάλη δοκιμασία - και τα σκονάκια μας διαθέταμε και τις σμικρύνσεις μας, και τα βιβλία μας παραμάσχαλα και τους Γκαρουτσοκροκοσουμπάσηδες μας -, εντούτοις δεν καταφέραμε να μεγαλουργήσουμε λόγω αστάθμητων παραγόντων. Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες? Ας τους αναλύσουμε διεξοδικά. Βρίσκεστε σε λάθος έδρανο, κάτω από τη μύτη του καθηγητή, αγκαλιά με το βοηθό - αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό κατ' εμέ -, είναι λογικό να μην αποδώσετε τα δέοντα. Χρειαζόσαστε μια καλύτερη θέση για να ξεδιπλώσετε το ταλέντο σας, αυτήν τη θέση θα την εξασφαλίσετε μέσω της υπηρεσία μας «reserved». Πείτε μας πότε και πού και οι πλέον προνομιακές θέσεις έχουν κρατηθεί για σας και την παρέα σας. Το προσωπικό μας βρίσκεται εντός του αμφιθεάτρου δυο εικοσιτετράωρα πριν την εξέταση, έτοιμο να παλέψει σώμα με σώμα με τους επίδοξους διεκδικητές των θέσεων, να σκίσει στο γόνατο αυτές τις αχαρακτήριστες λευκές κόλλες που ορισμένοι τοποθετούν . Κατά την προσέλευσή σας στην αίθουσα, ο άνθρωπός μας, ως άλλος μετρ, θα σας περιμένει στην πόρτα με την κόλλα διπλωμένη στο μπράτσο του για να σας συνοδεύσει στη θέση σας. Μόνο προνοήστε εγκαίρως, λίγες θέσεις πολλοί πελάτες, κρατάμε αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Aλλη δοκιμασμένη μέθοδος και εξίσου αποτελεσματική είναι η εφαρμογή της τεχνικής του αντιπερισπασμού. Σε κάποια θέση στο αμφιθέατρο, οπoυδήποτε εσείς υποδείξετε - ακόμα και στα γόνατα σας - έρχεται και κάθεται μια αιθέρια υπερβόρεια ύπαρξη, εφόσον έχετε άρρενα καθηγητή ή ο Ρουβάς αν πρόκειται για καθηγήτρια. Η αμφίεση του υποκειμένου μπορεί να χαρακτηριστεί από αποκαλυπτική - αν είστε καλοπροαίρετοι - έως ανύπαρκτη - αν είστε ρεαλιστές. Στόχος της ρωσίδας κονσοματζούς είναι φυσικά η προσέλκυση της απόλυτης προσοχής του επιβλέποντα και των τσιρακίων αυτού, ώστε εσείς να αφοσιωθείτε απερίσπαστοι στο θεόπνευστο έργο σας. Σε περίπτωση που κάποιος από τους υπευθύνους καμώνεται τάχα μου τον αδιάφορο, ένα νεύμα σας προς την υπάλληλό μας της δίνει το σύνθημα για να ξεκινήσει ένα αργό αισθησιακό στριπτήζ. Εάν ο καθηγητής δεν υποκύψει ούτε τότε, μάλλον δεν τον είχατε ψυχολογήσει σωστά και ο Ρουβάς ήταν η ενδεδειγμένη γι' αυτόν λύση. Βασική προϋπόθεση για να στεφθεί από επιτυχία το συγκεκριμένο σχέδιο είναι να παραμείνετε στη θέση σας και να (αντι)γράφετε μανιωδώς όσο τα μάτια των υπολοίπων έχουν πεταχτεί έξω με τη ρωσίδα κι όχι να βρεθείτε στα γόνατα μπροστά της ασθμαίνοντας «δώστα όλα, μάνα μου».

Αυτές είναι οι πρώτες αλλαγές που προωθούνται, για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε πάραυτα, είτε με N-SMS, είτε με mail, είτε αν είστε πιο πολύ της φαντασμαγορίας θα το μάθετε δια στόματος Αβραμόπουλου. Επαγρυπνείτε!

Μαριλένα Κοιλανιώτη
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Άλλα άρθρα της

Σχολιασμός Άρθρου
( πατήστε εδώ για καταχώρηση σχολίου )

 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Χαβαλές
Προηγούμενο Επόμενο
Αναφορές

Το Νυγμα αλλάζει χέρια

Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Χαβαλές
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099