ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Χαβαλές
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Ν.Υ.Γ.Μ.Α. 10/2/2001

Ώρα 11.30 κάπου στον ελληνικό εναέριο χώρο
Μαρ, Ντιμίτρι και dennis πετούν προς Σκωτία. Το κλίμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ, αφού κάτι ανεξήγητο φαίνεται να ενοχλεί τη Μαρ. Ο Ντιμίτρι ως πιο έμπειρος κάθεται σιωπηλός δίπλα της, ρίχνοντάς της λοξές ματιές και περιμένοντας στωικά το αναπόφευκτο ξέσπασμα. Ο dennis, αντίθετα, ανίκανος να φανταστεί την ένταση που συνοδεύει την έκρηξη του θυμού της Μαρ-πρώτη φορά γαρ που συνοδεύει το αφεντικό σε επαγγελματικό ταξίδι -κάθεται πίσω από το ζεύγος αμέριμνα και ακούει στα γουόκμαν-τι άλλο?-Καιτούλα.

Λίγο η ένταση της μουσικής, η οποία δεν είναι η ενδεδειγμένη για τα γούστα της Μαρ, λίγο το ότι ο dennis ακολουθεί το ρυθμό κλοτσώντας ελαφρά το κάθισμα της Μαρ, που είναι ακριβώς μπροστά του, τα νεύρα του αφεντικού έχουν χτυπήσει κόκκινο. Ο Ντιμίτρι έχει λουφάξει στο κάθισμά του και παρατηρεί, όσο πιο καλυμμένα μπορεί, την ξανθιά αεροσυνοδό που πηγαινοέρχεται στο διάδρομο. Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να μην υποπέσει στην αντίληψη της Μαρ; Για άλλη μια φορά οι περιστάσεις την αναγκάζουν να γίνει κακιά. Την επόμενη φορά που η λικνιζόμενη αεροσυνοδός περνάει, το πόδι της Μαρ με τη 10 πόντων γόβα στιλέτο έχει τοποθετηθεί επιδέξια σε σημείο όπου με μαθηματική ακρίβεια θα διασταυρωθεί με το ομόλογό του της αεροσυνοδού. Κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα η σεμνή ξανθιά ατενίζει το πάτωμα από την λιγότερη δυνατή απόσταση, αυτές οι μικρές χαρές είναι που κάνουν τη ζωή υποφερτή.


Η Μαρ αισθάνεται κάπως καλύτερα, βολεύεται στο κάθισμά της και απλώνει το χέρι της να πιάσει την «Καθημερινή». Καθώς τραβάει την εφημερίδα, ένα πολύχρωμο έντυπο πέφτει από μέσα, η Μαρ το σηκώνει και αηδιασμένη διαβάζει: «Ο Ματάκιας-όλα όσα βλέπουμε από την κλειδαρότρυπα των celebrities».

«Μα είναι δυνατόν», αναρωτιέται μεγαλόφωνα, «ποιος διαβάζει αυτήν την πατσαβούρα?» το μισό αεροπλάνο διακόπτει την εμβριθή ανάγνωση του εν λόγω περιοδικού, για να της ρίξει μια επιτιμητική, θιγμένη ματιά και συνεχίζει απρόσκοπτα τη μελέτη. Dennis και Ντιμίτρι αφήνουν αδιάφορα στο πλάι το περιοδικό πλήρως αποστασιοποιημένοι.. Αρκεί. Η Μαρ έχει βρει τη λύση σ’ αυτό που την απασχολούσε. Διπλώνει το «Ματάκια» και την «Καθημερινή» και τα βάζει στην τσάντα της. « Πάρτε όλοι από ένα αντίτυπο της Καθημερ. κι ένα του Ματάκια. Απόψε μας περιμένει μια βραδιά εντατικής μελέτης», τους ανακοινώνει.

Μεσάνυχτα, σε ένα μεσαιωνικό πύργο της Σκωτίας Το δείπνο έχει τελειώσει εδώ και πολλή ώρα, όλοι οι υπόλοιποι καλεσμένοι της Γιάννας Α-Δ έχουν αποσυρθεί στους κοιτώνες τους, ενώ Μαρ, Ντιμίτρι και dennis έχουν ζητήσει να μείνουν στο καπνιστήριο για λίγη ακόμα ώρα. Η Γιάννα αισθάνεται λίγο περίεργα, αναρωτιέται αν κάτι δεν πάει καλά και η σύμβουλος Μαρ αναγκάζεται να ξενυχτήσει.

- Γιάννα μου, πήγαινε για ύπνο, το δείπνο ήταν τέλειο και όλα είναι υπό έλεγχο, με τα παιδιά θέλουμε λίγο να συζητήσουμε, το συνηθίζουμε πριν παμε για ύπνο ένα mini διαστάσεων meeting, την καθησυχάζει η Μαρ, η αιώνια businesswoman.

Μένουν οι τρεις, καθισμένοι πάνω στα αρκουδοτόμαρα μπροστά στο τζάκι που καίει. Μπροστά στα πόδια τους είναι ανοιγμένες φύλλο και φτερό οι δυο εφημερίδες που ανήκουν σε έκαστο. Η Μαρ ξεκινάει:

- ΄Οπως γνωρίζετε, από τις αλλεπάλληλες συζητήσεις που είχαμε, το πρόβλημα του ΝΥΓΜΑΤΟΣ στην παρούσα φάση είναι η έλλειψη δημοσιότητας. Ναι μεν έχουμε εισχωρήσει στις απαιτητικές ακαδημαϊκές κοινότητες. Σίγουρα λόγω των γνωριμιών σας και των project από το ΕΜΠ οι Βρυξέλλες καθημερινά ενημερώνονται από μας, χάρη στη δική μου προσωπικότητα και καταξίωση η γνωστή εταιρεία του ομίλου Vodafone στηρίζει όλη της τη διαφημιστική καμπάνια στο ΝΥΓΜΑ, αλλά το ζητούμενο είναι άλλο. Δεν έχουμε καταφέρει να προσεγγίσουμε τον απλό, μέσο πολίτη αυτής της χώρας, το θεατή της Ρούλας, τον αναγνώστη του Ματάκια, το θιασώτη του Ρέμου και της Ζούγκλας. Γι αυτό το λόγο σας ζήτησα για απόψε το εξής: διαβάστε εξονυχιστικά το Ματάκια, έχοντας παραμάσχαλα και την Καθημερινή. Βρείτε το πρόσωπο που καταφέρνει να είναι πρώτη είδηση και στα δυο και έχουμε βρει τον άνθρωπο που θα στηρίξει την εκστρατεία προώθησης του ΝΥΓΜΑΤΟΣ, τον άνθρωπο που θα μας κάνει προσιτούς και απαραίτητους στο μέσο Έλληνα. Τον βρήκατε? Ποιά είναι η ετυμηγορία σας?

Ντιμίτρι και dennis απαντούν με ένα στόμα:
-Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Ώρα 10.30πμ στο διάδρομο των κοιτώνων

Μαρ, Ντιμίτρι και dennis έχουν μόλις βγει από τα υπνοδωμάτιά τους και στέκονται στην κορυφή της μαρμάρινης σκάλας ατενίζοντας αγέρωχα την τραπεζαρία όπου οι Φιλιππινέζες στρώνουν το μπουφέ του πρωινού για τους τρεις αργοπορημένους επισκέπτες.

-Πριν κατέβουμε για πρωινό, θέλω να σας ανακοινώσω το πρόγραμμα μας μέχρι το μεσημέρι, λέει η Μαρ. Όπως ξέρετε ουσιαστικά ο λόγος του ταξιδιού μας είναι καθαρά ψυχαγωγικός, δυστυχώς όμως για μένα προέκυψε μια πολύ σημαντική συνάντηση για το βράδυ, στην οποία πρέπει να προωθήσω με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντά μας. Δεν υφίσταται όμως κανένας λόγος να χαλάσω τις δικές σας διακοπές, γι’ αυτό έχω κανονίσει για σας τα εξής: ο dennis επίσης έχει μια ιδιαίτερης σημασίας συνάντηση το βράδυ, άλλης φύσεως όμως, γι΄αυτό θα αφεθούμε στην περιποίηση των μασέζ, ώστε αμφότεροι να εξωτερικεύσουμε τη βαθιά κρυμμένη ακτινοβολία που κρύβουμε μέσα μας.
-Γιατί να μην έρθω και ‘γω για μασάζ, να δω και τις μασέζ?, αναρωτιέται ο Ντιμίτρι.
-Έλα μην ακούω αηδίες, λιμπίστηκες τώρα τις Φιλιππινέζες, τον μαλώνει αυστηρά η Μαρ, ταιριάζουν αυτά στο προφίλ του σοβαρού επιχειρηματία που προσπαθώ να σου χτίσω? Εξάλλου εσένα σου έχω μια έκπληξη που είμαι σίγουρη ότι θα ευχαριστηθείς περισσότερο. Μπορείς να περάσεις όλη σου τη μέρα στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο για need for speed.
-Όλη μου τη μέρα?Το λες αλήθεια?
-Μα φυσικά, πάμε όμως μην κάνουμε τη Γιάννα να περιμένει

Ώρα 12.00 στο spa του πύργου

Μαρ και dennis είναι ξαπλωμένοι στα κρεβάτια της αίθουσας μασάζ. Ο δίδυμος αδερφός του Ρίκυ Μάρτιν αλείφει με λάδι το θεσπέσιο κορμί της Μαρ, ενώ ο dennis έχει χαλαρώσει στα έμπειρα χέρια μιας Ταϋλανδέζας καλλονής.

-Λοιπόν dennis, ευχαριστημένος από το δώρο της θείας Μαρ?
-Δε λέω καλή είναι η κοπέλα, αλλά θα προτιμούσα κάτι πιο κοντά στο στυλ της αγαπημένης μου Καιτούλας.
-Αχ dennis, αυτός είναι και ο λόγος που ήρθες μαζί μας σ’ αυτό το ταξίδι, φιλοδοξώ να σε θεραπεύσω από αυτήν τη μονομανία σου, που μόνο έλλειψη καλού γούστου υποδηλώνει. Απόψε θα σου γνωρίσω μια κοπέλα που μπορούμε να πούμε ότι κινείται σε παρεμφερή επαγγελματικό χώρο με την Καιτούλα, αν δεχτούμε την υπόθεση ότι η Καιτούλα τραγουδάει. Επιπλέον η συγκεκριμένη διαθέτει ό,τι λείπει από το αντικείμενο του πόθου σου. Σκηνική παρουσία, στήθος, φωνή. Απόψε dennis ευελπιστώ να σε γνωρίσω με τη Britney. Αποσκοπώ σε διπλό όφελος, η θεραπεία σου είναι το πρώτο σκέλος και ένα εξώφυλλο στο «Ματάκια», του οποίου ο φωτορεπόρτερ θα καλύψει το χορό, το δεύτερο.

Ώρα 23.45, στην αίθουσα χορού
Οι απαραίτητες συστάσεις έχουν γίνει, ο dennis χορεύει με τη britney και ο αβραμό κρέμεται κυριολεκτικά από τα χείλη της Μαρ, η οποία σαν αράχνη υφαίνει σιγά σιγά το δίχτυ της τυλίγοντας το ανυποψίαστο θύμα της.

-Δημητράκη, μου επιτρέπεις να σε λέω Δημητράκη έτσι δεν είναι;
-Μα φυσικά, απαντά κολακευμένο από την οικειότητα το αβραμόπουλο.
-Λοιπόν Δημητράκη θησαυρέ μου, προς το πρόσωπο σου τρέφω μια ιδιαίτερη συμπάθεια, αφενός γιατί έχεις το όνομα του λατρευτού μου σωφέρ, που δεν τον βλέπεις εδώ διότι τυγχάνει βυθισμένος στη Θεωρία Παιγνίων, αφετέρου διότι ανήκεις στο κινέζικο ζώδιο του φιδιού, ερπετό του οποίου η βιοθεωρία με εκφράζει απόλυτα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σου κάνω μια πολύ συμφέρουσα πρόταση, μη με διακόψεις μέχρι να ολοκληρώσω, είναι κάτι που με εκνευρίζει υπερβολικά. Θα ανακεφαλαιώσω όσο πιο σύντομα μπορώ την ισχύουσα κατάσταση. Έχεις ένα κόμμα χωρίς όνομα, χωρίς οπαδούς, δηλωμένους τουλάχιστον.

Ο αβραμό επιχειρεί δειλά να διαμαρτυρηθεί, αλλά ένα θανατηφόρο βλέμμα της Μαρ τον αναγκάζει να αρκεστεί σ ένα πνιχτό χμμμ.

- Λοιπόν, εδώ ξεκινάει ο δικός μου ρόλος. Σου προσφέρω ένα έτοιμο κόμμα, μια ευρεία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι προτιμούν να πεθάνουν παρά να παρακούσουν τις εντολές μου. Πρόσεξε αυτά που θα σου πω. Μιλάμε για περίπου 1500 μέλη εγγεγραμμένα στην οργάνωση, της οποίας το όνομα θα σου αποκαλύψω εντός ολίγου και περίπου άλλες 200.000-2.000.000 άλλους που επηρεάζονται σαφώς από τις ιδέες μας, απλώς δεν τις έχουν ασπαστεί επίσημα ακόμα. Τα 1500 «εγγεγραμμένα» μέλη που προανέφερα, είναι δεμένα με όρκο πίστης σ΄εμένα, φέρουν στο δεξί μπράτσο τατουάζ με το συνθηματικό, -ας πούμε username-που χρησιμοποιούν για να έρθουν σε επαφή με την οργάνωση, ενώ σε άλλο απόκρυφο σημείο τους με πυρωμένο σίδερο έχει γραφεί το password γραμμένο ανάποδα, έτσι ώστε να διαβάζεται από τον καθρέφτη (αυτό αποτελεί και πρόταση προς το webmaster και προτείνω να αρχίσει να το εφαρμόζει για όποιον έχει ξεχάσει δεύτερη φορά τα στοιχεία του). Πάνω τους τα μέλη φέρουν φιαλίδιο εμπεριέχον βιτριόλη με την οποία θα περιχύσουν την επίμαχη περιοχή που φέρει το password αν πέσουν στα χέρια των αλλοφύλων, ενώ ο δεξιός τους κυνόδοντας είναι τιγκαρισμένος με υδροκυάνιο για την έκτακτη περίπτωση που μόλις περιέγραψα. Φαντάσου αυτόν τον κόσμο ταγμένο σε ένα και μόνο σκοπό, σε ένα και μόνο ιδανικό, να σε καμαρώσουμε πρωθυπουργό. Εφόσον συμφωνήσουμε στέλνω φύλλο πορείας στα εν λόγω μέλη, που ήδη είναι με μια βαλίτσα στο χέρι πανέτοιμα να οργώσουν την ελληνική επαρχία σε μια εκστρατεία προσηλυτισμού νέων μελών. Να μη μιλήσω για το πανίσχυρο ελληνοαμερικάνικο λόμπυ που επίσης πρόσκειται φιλικά στην οργάνωση και ανεβοκατεβάζει προέδρους. Τελευταίο χαρτί, το όνομα της στοάς μας, όνομα προορισμένο για να σε φέρει δημητράκη στον πρωθυπουργικό θώκο : N.Y.Γ.Μ.Α, Νέοι Υπέρ Γενναίου Μοναδικού Αβραμόπουλου. Λοιπόν?

- Τι να πω Μαρ, η πρόταση είναι άκρως δελεαστική, με βγάζει από ένα φοβερό αδιέξοδο, αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα τι θα αποκομίσεις εσύ.
- Δημητράκη, αυτήν την ερώτηση να τη θυμηθείς όταν γίνεις πρωθυπουργός. Προς το παρόν μου αρκεί που θα μοιραστούμε τον κόσμο μας, οι Νυγματίες είναι και δικοί σου, οι αβραμοπουλικοί ανήκουν και σ’ εμένα. Σύμφωνοι?
- Σύμφωνοι.
- Α, και η ΝΥΓΜΑ ΠΥΛΗ επίσημο portal του κόμματος, λίγο μέσα από το κείμενο ημέρας, λίγο με το editorial αρχίζουμε να περνάμε τη γραμμή μας.


Πτήση επιστροφής στην Αθήνα
Ο dennis σιγοσφυρίζει το “Stronger” συνοδεύοντας κατά την προσφιλή του συνήθεια με χέρια και πόδια. Τα μάτια του Ντιμίτρι γυρνάνε σαν τρελά μέσα στις κόγχες τους ενώ με τα χέρια περιστρέφει με μανία ένα φανταστικό τιμόνι. Η Μαρ είναι ατάραχη, άλλη μια αποστολή εστέφθη με επιτυχία, ο Ματάκιας που κρατάει έχει εξώφυλλο το dennis και τη Britney ενώ στο σαλόνι του αναφέρεται στη συνάντηση Μαρ-Αβραμό.

Μαρ, μπορείς πλέον να ξεκουραστείς, κλείσε φιλικά το μάτι στην αεροσυνοδό που περνάει τρέμοντας δίπλα σου, ξάπλωσε πίσω αναπαυτικά και χαλάρωσε, άλλωστε σε περιμένει πολλή δουλειά στη συνέντευξη τύπου για το Ν.Υ.Γ.Μ.Α.

Μαριλένα Κοιλανιώτη
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Άλλα άρθρα της

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 5 σχόλια )

Μαριλένα: προς dennis: λάθος dennis, έχεις γεννηθεί πρωταγωνιστής :-) (15/2/2001)
DeNnNiS: Τι να πω και εγώ που με έχει μετατρέψει σε υπερ-πρωταγωνιστή! Μαριλένα είσαι καταλικτική! (14/2/2001)
marnik: αυτό το άρθρο θα μπορούσε να έχει γραφτεί μόνο από γυναίκα!αμαν αυτή η πολυλογία!έλεος
:-)
(σημ. ναι,είμαι πολυτεχνίτης) (13/2/2001)
[εισαγωγή σχολίου] [περισσότερα σχόλια...]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Χαβαλές
Προηγούμενο Επόμενο
Αναφορές

Το Νύγμα αλλάζει χέρια

Να ποιοι είμαστε, να τι προτείνουμε

Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Χαβαλές
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099