ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  
Ανάλογα με την κατηγοριοποίηση που θα επιλέξετε, διαφοροποιείται και η δομή με την οποία παρουσιάζεται η ύλη του περιοδικού. Η κατανομή σε κατηγορίες αντικατοπτριζεται στο περιεχόμενο αυτής της σελίδας, όπως φαίνεται ακολούθως. Επιλέξτε την κατηγοριοποίηση που σας ταιριάζει και απολαύστε το πλούσιο και συνεχώς ανανεούμενο περιεχόμενο του πρώτου φοιτητικού / νεανικού περιοδικού στο διαδίκτυο!
Κατά Είδος
Κατά Θέμα
Αφιερώματα
 
Αθλητισμός

Θα παίρνατε αναβολικά για να βελτιώσετε τις επιδόσεις στη δουλειά σας; Ας πούμε αν είσαστε αρχιτέκτονας και βρίσκατε «το φάρμακο» για να σχεδιάζατε καλύτερα κτίρια , θα το χρησιμοποιούσατε; Αν εργάζεστε σε γραφείο , σε σχολείο , σε δημόσια θέση θα δοκιμάζατε κάποιο αναβολικό για να βελτιώσετε την απόδοσή σας; [κι άλλο]

Ακαδημαϊκά

ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ISIC
INTERNATIONAL STUDENT IDENTITY CARD

Η ISIC (International Student Identity Card) είναι η Διεθνής Φοιτητική Ταυτότητα με την οποία οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες εκπτώσεις και προνόμια στην Ελλάδα, στην πόλη που ζουν και σε όλο τον κόσμο όταν ταξιδεύουν.

INTERNATIONAL STUDENT IDENTITY CARD

Δικαιούνται να προμηθευτούν την ISIC όλοι οι Φοιτητές και Σπουδαστές πλήρους φοίτησης (Full Time) στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Η ISIC ισχύει για 16 μήνες από την αρχή του Ακαδημαϊκού έτους έως 31 Δεκεμβρίου του επομένου.

Το κόστος της είναι 12,50 ΕΥΡΩ και για την έκδοσή της απαιτούνται:


  • Φοιτητική Ταυτότητα ή Βεβαίωση Σπουδών

  • Αστυνομική Ταυτότητα

  • 1 Φωτογραφία


Είναι η μοναδική ΔΙΕΘΝΗΣ κάρτα Πιστοποίησης της Φοιτητικής Ιδιότητας Παγκοσμίως, ισχύει στην Ελλάδα και σε 133 Χώρες σε όλο τον κόσμο, και είναι αναγνωρισμένη από την UNESCO, από Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς, Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι εκπτώσεις που επωφελούνται οι Φοιτητές στην καθημερινή τους ζωή είναι σε:

Ταξίδια, Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια, Youth Hostels, Καταστήματα, Εστιατόρια, Διασκέδαση, Μουσεία, Θεάματα, κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες στο www.isicgreece.gr με δυνατότητα έκδοσης ONLINE [κι άλλο]

Επιστημ. φαντασία

Το ΝΥΓΜΑ (www.nygma.gr) για μια ακόμα φορά πρωτοπορεί και σας αποκαλύπτει αποκλειστικά το επόμενο κυβερνητικό σχήμα! Οι ανταποκριτές μας έψαξαν, υπερπήδησαν κάθε εμπόδιο, πέρασαν στίβο μάχης, ξενύχτησαν, αλλά τελικά κατάφεραν να ανακαλύψουν το απίθανο σενάριο πως οι δύο μονομάχοι της 7ης Μαρτίου έχουν ήδη καταλήξει σε Κυβέρνηση κοινής αποδοχής ανεξάρτητα του ποιος κερδίσει τις εκλογές!!. Με περηφάνια, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου όπως την έχουν σκεφθεί ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας. [κι άλλο]

Καθημερινότητα

Το Νύγμα εισέβαλε στους διαδρόμους του Μαξίμου και σας μεταδίδει κατ' αποκλειστικότητα τα ονόματα που αυτή τη στιγμή εξετάζονται να προταθούν για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Έχουμε και λέμε: [κι άλλο]

Κοινωνία

Την ιδέα μου την έδωσε η φίλη μου η Μαρία, μια ολόφρεσκη μανούλα, που, όπως συμβαίνει “και στις καλύτερες οικογένειες”, δεν έχει βρει ακόμα τους ρυθμούς της και δεν έχει λύσει πρακτικά προβλήματα που εμφανίζονται μαζί με ένα νεογέννητο. [κι άλλο]

Πολιτική

Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία έχουμε ως πολίτες ζήσει έναν κορεσμό από ενοχλητικές ειδήσεις. Μαθαίνουμε διαρκώς για πολιτικά σκάνδαλα. Προβάλλονται αυτοί των οποίων η ατομική απληστία είναι πάνω από το εθνικό συμφέρον. Στην οικονομία ακούμε για λίστες από φοροφυγάδες, αρτιμελείς που εισπράττουν συντάξεις αναπηρίας, διορισμένους από το παράθυρο, golden boys που προστατεύονται από οριζόντιες περικοπές και διάφορες άλλες προκλητικές αδικίες. Και φυσικά ζούμε τη λαίλαπα της μη έκδοσης αποδείξεων, χωρίς κανένα δισταγμό ή τύψεις. [κι άλλο]

Προσωπικά

Με τις παλάμες μου έκλεισα τα μάτια. Ήταν μια ύστατη (θα μπορούσα να πω ευγενικά), για να μην την αποκαλέσω απεγνωσμένη (κυριολεκτικά) προσπάθεια να με πάρει ο ύπνος. Αν και μια τέτοια σκοτεινή νύχτα, το μόνο περιθώριο που σου αφήνει είναι να την κάνεις ακόμα πιο σκοτεινή. Έμεινα κι εγώ λοιπόν εκεί στο σκοτάδι μη μπορώντας να κοιμηθώ προσπαθώντας να θυμηθώ την ρότα που διέγραφε κάπου-κάποτε το κουνιστό μου κρεβατάκι 30 χρόνια πριν. Τότε που όλα ήταν ροζ και ακούγονταν μόνο η γλυκιά φωνή της μητέρας μου, άντε και οι «ξινοί» θόρυβοι των ξεχαρβαλωμένων ξύλων που πήγαιναν πέρα-δώθε.
Και τώρα πάλι ροζ είναι όλα. Μόνο που βουίζουν περισσότερο.
Οπουδήποτε, ασταμάτητα, μέσα στο κεφάλι μου, στα διπλανά δωμάτια, στον έξω κόσμο. [κι άλλο]

Τέχνες

Το ΝΥΓΜΑ παραβρέθηκε στην πρώτη μουσική παράσταση "Κυριακή Κλασικά για Καφέ...;" και πέρασε καλά!

Αποφασίσαμε λοιπόν να στηρίξουμε τα δύο ταλαντούχα κορίτσια και να προβάλουμε και ως χορηγοί επικοινωνίας (chic!) την επανάληψη της επιτυχημένης παράστασης στις 8 Απριλίου 2012, 16.00.
[κι άλλο]

Τεχνολογία-Επιστήμες

"Hellenic Quest " λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμαθήσεως της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ "Apple", της οποίας ο Πρόεδρος Τζον Σκάλι είπε σχετικώς: "Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν` αναπτύξει τη δημιουργικότητά της να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ` όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει". [κι άλλο]

Ψυχαγωγία

Παίξε «πόρτες» στο IPhone ή στο IPad σου με ένα πραγματικό Ελληνάρα που παρακολουθεί το παιχνίδι και σχολιάζει!

Μπες στη σελίδα στο Facebook για να πάρεις μια ιδέα (και κάνε και κανά Like άμα σου αρέσει)...
... ή δες την ιστοσελίδα του παιχνιδιού για περισσότερες πληροφορίες...
Και αν σου αρέσει, μπες στο App Store να το αγοράσεις...

Καλές ζαριές! [κι άλλο]

ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Προτείνουμε να ξεκινήσετε τη βόλτα διαβάζοντας τα νέα κείμενα που γράψαμε ή μας έστειλαν τον τελευταίο καιρό. Ανά κατηγορία υπάρχουν τα παρακάτω νέα κείμενα:

Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις τις τελευταίες 15 ημέρες...

Παλιό θεωρείται ένα κείμενο μετά από 15 ημέρες. Οι κατηγοριοποιήσεις και οι κατηγορίες διευκολύνουν την ανάκτηση της πληροφορίας. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και την ευθεία αναζήτηση στο αρχείο της πύλης.

   Αθλητισμός

   Ακαδημαϊκά

   Επιστημ. φαντασία

   Καθημερινότητα

   Κοινωνία

   Πολιτική

   Προσωπικά

   Τέχνες

   Τεχνολογία-Επιστήμες

   Ψυχαγωγία

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ, σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099

 

fun fun fun! φύγαμε! (μη μας ψάχνετε) join the FORUMs και πανεπιστήμια κε καρείδυα του παραδείσου