ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
ΝΑΤΟ: ανεύθυνοι ή νηφάλιοι; home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας skotro
Αποστολή 26/1/2001 10:56:46 πμ
Τίτλος Σωστό μεν, αλλά
Κείμενο Ναι, εντάξει ο Bush είναι μετρίας νοημοσύνης, όπως άλλωστε και ο Ρήγκαν πριν μερικές δεκαετίες, αλλά ποιος σας είπε ότι αυτοί κυβερνούν; Είστε με τα καλά σας;

Εντύπωσή μου είναι ότι στην Αμερική η Προεδρία και όλο αυτό το νταβαντούρι είναι για το show και το φιλοθεάμον κοινό. Η διακυβέρνηση της χώρας εξαρτάται απόλυτα από μηχανισμούς λίγο-πολύ πάγιους όπως η CIA και τα lobby (οικονομικά και εθνικά). Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος ένεκα του οποίου ελάχιστα αλλάζει η πολιτική ανάλογα με τον ποιος είναι Πρόεδρος.

Βέβαια τα lobby στην Αμερική είναι αρκετά και εξ'αυτού οι ισορροπίες στο εσωτερικό της χώρας διατηρούνται, ενώ στην Ελλάδα ας πούμε τα πράγματα είναι πιο μικρής κλίμακας και προσωποποιημένα. Όσο για τους πολιτικούς μας, δε νομίζω ότι είναι τέρατα ηλιθιότητας ενώ ο λαός που τους εκλέγει είναι τέρας εξυπνάδας. Δεν γίνεται ρε παιδιά αυτό. Απλά οι προτεραιότητές τους είναι να φαμφαρολογούν για να διατηρούν θετική δημόσια εικόνα και τώρα αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με το μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας... ποιος νοιάζεται;

Σχετικά με τις φοβερές ταινίες σχετικά με τα ψυχικά τραύματα των Αμερικάνων (Βιετνάμ και έτσι) θέλω να πω ότι το Hollywood πέρα από τη μεγαλύτερη βιομηχανία θεάματος στον κόσμο, είναι συνάμα και ένα τρομερό παγκόσμιας εμβέλειας όπλο προπαγάνδας. Οι ταινίες συχνά δεν γίνονται γιατί εκφράζουν το μέσο Αμερικανάκι, αλλά για να περάσουν σε αυτό κάποιες συγκεκριμένες αντιλήψεις.

Και μη νομίζετε ότι τις περνάνε μονάχα στα Αμερικανάκια. Οι "χολυγουντιανές ιδέες" αργά αλλά σταθερά διευρύνουν τη βάση της μαζικής κουλτούρας και αλλού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Γερμανικός λαός. Στη μεταπολεμική Γερμανία επεκράτησε η άποψη ότι λέξεις όπως "Πατρίδα", "Έθνος" και "Παραδόσεις" είναι ταμπού. Με τα χρόνια οι Γερμανοί έχασαν πολλά από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και σήμερα είναι οι καλύτεροι πελάτες των προϊόντων της Αμερικάνικης μαζικής κουλτούρας. Στο αίμα τους κυλάει το "Αμερικανικό Όνειρο" και οι επιλογές της υπερδύναμης θεωρούνται από αυτούς σχεδόν αυτονόητα σωστές.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. stefanos ta idia pragmata leme 26/1/2001 7:15:33 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099