ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Εργένηδες και μη home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας southern
Αποστολή 12/3/2001 7:00:22 πμ
Τίτλος Ένσταση! :)
Κείμενο Πρώτα απ' όλα θα διαφωνήσω με το πρώτο σχόλιο της Φαίδρας, ότι θα "έπρεπε" να ανοίξει τη συζήτηση στο forum κάποιος άντρας. Η λέξη "εργένης" στη συγκεκριμένη περίπτωση αναφέρεται εξίσου στο ανδρικό και στο γυναικείο φύλο, γι' αυτό πολύ καλά έκανε την αρχή :)

Όσο για τον nadro, τον ευχαριστούμε για τις πολύτιμη συμβολή του στη συζήτηση :ΡΡΡ

Στο ψητό τώρα! :) Για μένα είναι λανθασμένη η άποψη ότι ξεκινώντας μία σχέση, πρέπει κανείς να μπαίνει στη διαδικασία των όποιων δεσμεύσεων. Και φυσικά δεν εννοώ ότι καθένας μέσα σε μια σχέση θα πρέπει να λειτουργεί χωρίς να σέβεται τον άλλο και τα συναισθήματά του. Ωστόσο, αν την όποια αλλαγή στη ζωή του -που οφείλεται στη σχέση που δημιούργησε- την βλέπει ως "δέσμευση", τότε έχει θέσει λάθος όρους στο παιχνίδι και είναι σχεδόν σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα νιώσει καταπίεση μέσα σε αυτή τη σχέση. Και φυσικά το λάθος σε αυτή την περίπτωση είναι του ίδιου.

Όταν νιώθει κανείς έτοιμος να συμμετάσχει σε μια "σοβαρή" (με την έννοια της ώριμης) σχέση, σημαίνει ότι οικειοθελώς κάνει κάποιες αλλαγές στη ζωή του, χωρίς φυσικά αυτές να του στερούν τη δυνατότητα να είναι παράλληλα άτομο που λειτουργεί και ανεξάρτητα σε πολλές πτυχές της ζωής του. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το δικαίωμα που δίνει στον άλλο να τον "δεσμεύει". Ουσιαστικά πρόκειται για αυτοπεριορισμό και ο όρος "δέσμευση" -κατά τη γνώμη μου- εξυπηρετεί τον ίδιο που "δεσμεύεται", ώστε ανά πάσα στιγμή που θα νιώσει καταπίεση να μπορεί εύκολα να κατηγορήσει τον άλλο ότι τον πιέζει.

Προσωπικά, μου είναι ευχάριστο το να μην είμαι μόνη, αλλά προτιμώ να είμαι απ' το να κάνω μία σχέση απλά γιατί δεν μπορώ την μοναξιά. Μια καλή σχέση που σου δίνει τη δυνατότητα να προσφέρεις πολλά, αλλά σου προσφέρει εξίσου σημαντικά πράγματα, είναι ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, όλοι νομίζω έχουν την ανάγκη και είναι καλό (για πολλούς λόγους), να μένουν για κάποιο διάστημα συνειδητά μόνοι.

Νομίζω ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από τις όχι τόσο σταθερές και μόνιμες σχέσεις. Ωστόσο δεν πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει γιατί οι σημερινοί νέοι δεν έχουν ανάγκη από αυτές, όσο γιατί έχουν συνδέσει τους όρους "σχέση" και "δέσμευση" (λανθασμένα κατά τη άποψή μου, όπως προανέφερα) καθώς επίσης και γιατί έχει περάσει η αντίληψη ότι τα συναισθήματα δαγκώνουν, οπότε προτιμούν καταστάσεις πιο ανώδυνες.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. nadro τελικά 26/3/2001 3:11:38 μμ
. . southern Μπορεί... 26/3/2001 7:45:49 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099