ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Μεγάλα έργα ή μεγάλα στόματα; home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας skotro
Αποστολή 21/3/2001 12:45:23 μμ
Τίτλος Και μεγάλα έργα και μεγάλα στόματα
Κείμενο Κατά τη γνώμη μου και τα δυο ισχύουν. Όντως τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να γίνονται σημαντικά μεγάλα έργα. Εν όψη Ολυμπιακών Αγώνων 2004 αναμένεται μάλιστα ότι τα έργα όχι απλώς θα συνεχιστούν αλλά θα ενταθούν.

Ωστόσο για το ότι πέφτει και μεγάλο φαγοπότι δε νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς. Και το φαγοπότι ξεκινάει όπως πάντα από τις τεχνικές εταιρείες που στο κάτω – κάτω της γραφής αυτή είναι και η δουλειά τους, αλλά δυστυχώς φθάνει και μέχρι τους πολιτικούς αλλά και τους ελέγχοντες τα μαζικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν θα αναλύσω το σε πόσα έργα έχουν ακολουθηθεί ακριβές επιλογές αντί φθηνότερων εξίσου καλών λύσεων για αδιευκρίνιστους λόγους (;). Νομίζω ότι αυτά όλοι μας τα γνωρίζουμε. Όπως επίσης δεν θα αναλύσω την απίστευτη ολιγωρία μας στο ρυθμό απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων για έργα υποδομής. Ενώ έχουν εγκριθεί οι πόροι ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει τις υποδομές που άλλα ευρωπαϊκά κράτη διαθέτουν εδώ και δεκαετίες, συχνά κωλυσιεργούμε με γραφειοκρατικά ζητήματα ή και άγονες αντιπαραθέσεις μεταξύ εκπροσώπων μικροσυμφερόντων.

Το πρώτο ζήτημα πάντως κατά τη γνώμη μου είναι τα έργα να προχωρούν και το αποτέλεσμα να είναι ποιοτικώς εντάξει. Να πάψουν επιτέλους οι κακοτεχνίες και οι αυτοί που παραλαμβάνουν να μη δέχονται μετριότητες και σφάλματα. Ούτως οι άλλως όλο το κύκλωμα των έργων βγάζει αρκετά λεφτά, ας παραδίδει τουλάχιστον προϊόν.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099