ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Περί RPG home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας GDelta
Αποστολή 26/7/2002 11:58:34 πμ
Τίτλος Τώρα που πέρασε ο καιρός...
Κείμενο ... και το θέμα κατέληξε έτσι ακριβώς όπως το περίμενα, ώρα να σχολιαστεί λίγο καλύτερα.

Αναφαίρομαι βέβαια στη μεγαλόπνοη αυτή προσπάθεια δημιουργίας RPG Society στο Πολυτεχνείο. Αν οι γνώσεις μου σε HTML είναι ικανοποιητικές, εδώ θα βρείτε και την ανάλογη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Νύγμα. Για την ιστορία, να μαθαίνουν όσοι δεν ξέρουν, η προσπάθεια αυτή ναυάγησε.

ΓΙΑΤΙ;; Θα σας πω αμέσως.

Η ιδέα για κάτι τέτοιο ήταν αρκετά παλιά στην παρέα μας των RPGάδων και είχε εκφραστεί κατά καιρούς με διάφορους τρόπους. Όταν έμαθα πως μερικοί έκαναν το πρώτο βήμα, χάρηκα. Αργότερα όμως διαπίστωσα πως για άλλη μια φορά αυτό που επρόκειτο να γίνει ήταν μια τρύπα στο νερό και πως η κίνηση αυτή δεν είχε κανένα μέλλον.

Κατ' αρχάς: Εκφράστηκαν απόψεις για χρηματοδότηση από το ίδιο το πολυτεχνείο. ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΩΡΕΕΕΕΕ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΣΤ' ΑΓΓΟΥΡΙΑΑΑΑΑΑ;; To πολυτεχνείο δεν δίνει λεφτά εκεί που θα έπρεπε, σε συλλόγους που το ίδιο έχει βοηθήσει στην ανάπτυξή τους, όπως είναι το μουσικό και το (δε ξέρω αν υπάρχει πια) φωτογραφικό τμήμα. Έίναι δυνατόν να έδινε ποτέ λεφτά σε RPG Society;

Κατά δεύτερον: Σαν παρέα είχαμε διαφορές και προστριβές κατά καιρούς, αλλά επειδή μοιραζόμαστε ένα πάθος για το θέμα των RPG, όταν έμπαινε αυτό στη μέση οι διαφορές εξαφανίζονταν. Στην περίπτωση του RPG Society όμως εμφανίστηκαν κάποια άτομα με έκδηλες αρχηγικές τάσεις, που χωρίς να δικαιολογήσουν γιατί έχουν αυτό το δικαίωμα, αποφάζιζαν και διέταζαν, παρόλο που υποτίθεται πως ήμασταν όοολοι μια ομάδα με κοινούς στόχους.
Όπως φάνηκε κάποιοι είχαν καθαρά ιδιοτελείς σκοπούς και πέρναγαν το υπόλοιπο κόσμο για μεγάλους μαλάκες. Πίστευαν πως θα δωθούν λεφτά από το πολυτεχνείο, λεφτά που θα μπορέσουν να φάνε και πως τα "απλά μέλη" του Society θα ήταν απλώς το μέσο να πετύχουν κάτι τέτοιο. (Και ας μην ακούσω διαφωνίες σε αυτό το θέμα, κάποιοι δεν είχαν διστάσει να εκφράσουν ανοιχτά αυτήν την άποψη!)

Η υπόθεση του RPG Society αναλώθηκε στην συλλογή υπογραφών με σκοπό να ζητήσουμε τη "νομιμοποίησή μας" σα σύλλογο στο ΕΜΠ και στη συνέχεια... χρηματοδότιση. Αυτό που τελικά κατάφεραν οι Μεγάλοι Αρχηγοί μας ήταν να μαζέψουν περίπου είκοσι (δε θυμάμαι καλά) υπογραφές, βρίσκοντας έτσι άλλους 20 (εκτός από αυτούς που ήδη ήξεραν), πορωμένους με το παιχνίδι και πρόθυμους να παίξουν.
Το νούμερο αυτό των υπογραφών είναι γελοίο και σε καμία περίπτωση δεν αρκούν για τη δημιουργία του πολλά υποσχόμενου Society, με χρηματική (αν είναι δυνατόν) υποστήριξη από το Πολυτεχνείο, με happenings σε συνεργασία με Κάισσα και Fantasy Shop, πλήθος κόσμου να συμμετέχει και άλλα τέτοια ωραία.


Όλοι αυτοί που θέλησαν να φάνε λίγα από τα ψίχουλα του Πολυτεχνείου, για να πάρουν ένα καινούριο παντελόνι, περισσότερα βιβλία, να αναβαθμίσουν τον PC τους βρε αδερφέ, ξέχασαν κάτι Πάρα Πολύ Βασικό:

Δε χρειαζόμαστε χρηματοδότηση! Δε χρειαζόμαστε λεφτά! Δε χρειαζόμαστε συνεργασία με μαγαζιά! Δε χρειαζόμαστε "νομιμοποίηση" του RPG Society στους κόλπους του Ε.Μ.Π!!
Είκοσι υπογραφές σημαίνουν είκοσι άτομα πρόθυμα να παίξουν. Σημαίνουν τέσσερα νέα party. Θα μπορούσαμε χαλαρά να φτιάξουμε μια πολύ όμορφη κατάσταση, αν μαζευόμασταν όλοι μαζί (αυτοί που έχουν υπογράψει) και τελικά κανονίζαμε ποιος θα παίξει με ποιον, τι κόσμο, τι setting, πότε, που.

Το νόημα ενός RPG Society, θα έπρεπε να είναι ακριβώς αυτό: Όποιος θέλει να παίξει, να μπορεί να βρει άτομα να συνεργαστεί, μέρος να παίξουν, να βρεί άκρες για κάποιο βιβλίο που ψάχνει! Θα μπορούσαμε να έχουμε ξεκινήσει να παίζουμε, αλλά δυστυχώς κάποιοι περιμένουν πρώτα τη χρηματοδότηση του ΕΜΠ, και μετάααα θα δούνε...

Εγώ θα συνεχίσω να γελάω μαζί σας!
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
. Ζουρνάς Αύριο στην Esspresso 29/7/2002 9:53:34 πμ
. . molieros Sompolos 29/7/2002 4:51:25 μμ
. . . molieros Gia na mhn parekshgeithw..... 29/7/2002 4:53:28 μμ
. . . . Sardanapalos pareksigi8ikes 30/7/2002 12:48:50 μμ
. . . . . Ζουρνάς κακώς 30/7/2002 1:50:16 μμ
. . . . . . molieros parekshghsh! 30/7/2002 4:43:23 μμ
. KennyMckormick απο φίλο σε "φίλο" 27/7/2002 1:31:16 πμ
. . GDelta Για την ιστορία και μόνο... 29/7/2002 10:17:19 πμ
. molieros Diafwnies 27/7/2002 12:39:00 πμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099