ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Ακυβερνησία! home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας ttask
Αποστολή 10/7/2001 10:04:25 πμ
Τίτλος Τόσα μπορούμε, τόσα κάνουμε...
Κείμενο Κατά τη γνώμη μου δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα στην κυβέρνηση επειδή άλλαξε κάτι. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε ο στόχος της ΟΝΕ, την οποία την επιθυμούσαν διακαώς όλοι και γι αυτό παραβλέπονταν τα υπόλοιπα προβλήματα και μετατοπίζονταν για το μέλλον. Σε συνδυασμό με το καλό οικονομικό κλίμα (το οποίο επικρατούσε διεθνώς, δεν άλλαξε κάτι σημαντικό στην οικονομία μας!) κατάφερε η κυβέρνηση να κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού με τα σλόγκαν τύπου "Εκσυγχρονισμός ή Θάνατος" και άλλα τέτοια ηρωϊκά.
Όμως για να μπορέσει ένας τόπος να πάει μπροστά χρειάζεται άξια κυβέρνηση. Για να έχει άξια κυβέρνηση πρέπει να έχει ικανούς πολιτικούς. Για να έχει ικανούς πολιτικούς πρέπει οι πολίτες να είναι σκεπτόμενοι και να ψηφίζουν με βάση το συμφέρον της χώρας και όχι της τσέπης του. Πρέπει επίσης να συμμετέχουν ενεργά σε διασικασίες πολιτικές και κοινωνικές, να ενημερώνοντια και να συζητούν.
Αντ'αυτού συζητούν για τα σίγουρα χαρτιά στο ΧΑΑ, για κανένα δημόσιο έργο, για το βόλεμα κάποιου συγγενή στο Δημόσιο και για τη νομιμοποίηση του αυθαιρέτου ή τη μεγαλύτερη παρεχόμενη φοροαπαλλαγή.
Δυστυχώς τόσα μπορούμε, τόσα κάνουμε. Τέτοιοι είμαστε και δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο άμεσο μέλλον (για να μην πω ότι θα χειροτερέψει η κατάσταση).
Ισχυρή οικονομία δεν έχουμε (με τα marketing και τα business administration δεν φτιάχνονται βιομηχανίες και εργοστάσια, ούτε σοβαρές εταιρείες, απλώς δίνουν μια θέση στην εταιρεία του μπαμπά). Ούτε με το στήριγμα μιας ολόκληρης οικονομίας και ανάπτυξης στα κοινοτικά πακέτα. Αν κι από αυτά (κάπου 75 τρις δολλάρια εισπράξαμε από το '80 μέχρι σήμερα) λίγα έχουν πάει σε έργα και όχι σε τσέπες.
Πολιτισμό και Παιδεία δεν παράγουμε. Με τη διευκόλυνση των μαθητών με μειώσεις ύλης, με ευκολότερες εξετάσεις, με μείωση του επιπέδου δεν πρόκειται να δούμε προκοπή. Αντιθέτως εθίζουν τη νεολαία στη λογική της καλοπέρασης, της ελάχιστης προσπαθειας, της απουσίας κάθε έννοιας αξιολόγησης.
Ούτε και μια 2-3 συναυλίες του Βαγγέλη που θα μεταδοθούν στον Άρη και θα τις δουν τα UFO μπορούμε να πούμε ότι προάγουμε τον πολιτισμό μας. Όπως είχε αναφερθεί παλιότερα, αυτές οι λογικές μόνο σε ευρωλιγούρηδες ταιριάζουν.
Ας κάτσουμε λοιπόν εδω που είμαστε, με τον ένα ή με τον άλλο Κωστάκη στην κυβέρνηση, με όλους τους παρατρεχάμενους και τους αυλικούς να βολεύουν και να βολεύονται, με τους ημέτερους και τους "γνωστούς", με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις προσδοκίες του ΧΑΑ (άμα φτάσει τις 1500 μονάδες, αρχίστε να σκέφτεστε να αγοράσετε), με τις Γιάννες και τους Βαγγέληδες και ας μη ζητάμε και πολύ περισσότερα. Γιατί εμεις τα διαλέγουμε, εμεις τους ψηφίζουμε κι εμεις τα δεχόμαστε. Κανείς άλλος δε μας φταίει. Εμεις που δε φροντίζουμε να ξεστραβωθούμε από τη βλακεία που μας φλομώνουν τα ΜΜΕ, που βαυκαλιζόμαστε με τις πολιτικές μπούρδες-υποπροϊόντα πολιτικής, που καμαρώνουμε σα γύφτικα σκεπάρνια, μέσα στη βλαχιά και στο νεοπλουτισμό μας για τις Ολυμπιάδες, τα Ολυμπιακά Έργα και τα εκσυγχρονιστικά προγράμματα και δεν τους παίρνουμε με τα γιαούρτια ή με τις πέτρες να τους στείλουμε στις κακόγουστα και κιτς βίλες τους.
Δεν πειράζει, πάμε στον Πλούταρχο να τα ξεχάσουμε!
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099