ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Τρομοκρατία χτυπά τις Η.Π.Α. home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας mystik
Αποστολή 18/9/2001 2:55:33 μμ
Τίτλος UNICEF: Οι άμαχοι είναι στόχος
Κείμενο Ayti ti fora parathetw apospasmata apo ena poly endiaferon arthro to opoio diavasa poly prosfata. Opoios endiaferetai gia olokliro to keimeno brisketai sto http://news.pathfinder.gr/index.php?id=514&page=20&archive=&apage=0.

"Πιο επίκαιρη από ποτέ μοιάζει σήμερα η έκθεση της UNICEF με ημερομηνία Νοέμβριος 1996. Πρόκειται για μελέτη της εμπειρογνώμονα των Ηνωμένων Εθνών Graca Machel για τις επιπτώσεις των ενόπλων συρράξεων στα παιδιά. Μεταξύ άλλων στη μελέτη αναφέρεται: Οι θάνατοι άμαχων σε καιρό πολέμου έχουν ανέβει από 5% στις αρχές του αιώνα σε περισσότερο από 90% στους πολέμους της δεκαετίας του ‘90.
Νέα όπλα και τύποι συρράξεων που περιλαμβάνουν προμελετημένα χτυπήματα κατά άμαχων αυξάνονται ραγδαία και καθιστούν τα παιδιά βασικό πολεμικό στόχο. Οι ένοπλες συρράξεις σκοτώνουν και ακρωτηριάζουν περισσότερα παιδιά από στρατιώτες....Οι μοντέρνες πρακτικές πολέμου είναι λιγότερο συχνά αναμέτρηση ανάμεσα σε επαγγελματικές στρατιωτικές δυνάμεις και συχνότερα σκληρές συρράξεις ανάμεσα σε στρατιωτικές δυνάμεις και απλούς πολίτες της ίδιας χώρας ή ανάμεσα σε αντίπαλες ένοπλες δυνάμεις πολιτών....Οι θάνατοι απλών πολιτών σε καιρό πολέμου έχει αυξηθεί από 5% στις αρχές τους αιώνα σε 15% κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε 65% στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και σε περισσότερο από 90% στη δεκαετία του ‘90. Δεν γίνεται διαχωρισμός για χάρη των παιδιών. Υπολογίζεται ότι μόνο μέσα στο 1992, 500.000 παιδιά κάτω των 5 ετών πέθαναν εξαιτίας ενόπλων συρράξεων. Στην Τσετσενία, από το Φεβρουάριο μέχρι το Μάιο του 1995, τα παιδιά ήταν το 40% των θυμάτων πολέμου. Οι εργαζόμενοι στον Ερυθρό Σταυρό βρήκαν σώματα παιδιών που είχαν εκτελεστεί συστηματικά με μια σφαίρα στον κρόταφο. Στο Σεράγεβο, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά είχε τραυματιστεί. "

Ki ap'o,ti fainetai, to skhniko tha epanaleifthei...
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. nadro Uymata Polemvn 19/9/2001 8:17:25 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099