ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM
Σχολιασμός Κειμένου Ημέρας home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM
Αποστολέας Kostakis
Αποστολή 19/9/2002 10:51:24 πμ
Τίτλος Αγαπητέ Τάσο
Κείμενο Παρότι το κείμενό σου είναι μακροσκελές, θα επιχειρήσω να αφοσιωθώ σε κάποια σημεία που θέλω να απαντήσω, με πολύ λίγες κουβέντες (χωρίς αυτό να σημαίνει απαξίωση του κειμένου σου, απλά ας σεβαστούμε έκαστος των χρόνο του έτερου, προτιμητέα η χρήση του απευθείας διαλόγου).
Το ότι απαλλοτρίωσε ο Ξηρός και Σια τα εκατομμύρια, δε διαφωνώ καθόλου. Άλλωστε ποιος σου είπε ότι από κάποιο χρονικό σημείο και έπειτα η 17Ν ήταν ακριβώς ότι ήταν τότε που ξεκίνησε; (γι' αυτό θα προσέξεις ότι σε άλλα κείμενά μου φροντίζω να κάνω διαχωρισμούς ακόμα και εντός της οργάνωσης). Όπως και στις "υπέροχες" αμερικάνικες ταινίες, συνήθως η δεύτερη και τρίτη version αποδεικνύονται κατώτερες της πρώτης, ε, σε αυτό το ολισθημα έπεσαν και οι βασικοί ιδρυτές της 17Ν. Διάλεξαν άτομα που δεν είχαν πραγματική επαφή με τη βασική ιδεολογία τέτοιων οργανώσεων, απλά για εκτελεστικούς σκοπούς κι εκεί τους "ξέφυγε" το παιχνίδι.
Για το τι έγινε στο νοσοκομείο με τον Ξηρό, δεν έχω κανένα επιχείρημα ούτε για το τι του δώσανε, ούτε για το τι δεν του δώσανε. Και ποτέ ο λαός δε θα μάθει, αυτό το πιστεύω. Σε διαβεβαιώ πάντως ότι η στοργή και η φροντίδα των παρευρισκομένων στο δωμάτιο του, δε μου θύμισε ακριβώς τη μητέρα μου, όταν έκανα εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, δεν ξέρω για σένα.
Το αν είναι άξιοι ή όχι να έχουν παιδί, επίσης δε θα συμφωνήσω μαζί σου. Αν αύριο δηλαδή κάποιος καταδώσει τον πατέρα μου με "αδιάσειστα" επιχειρήματα για οποιδήποτε έγκλημα, αυτό θα σημαίνει ότι ο πατέρας μου ήταν απαράιτητα κακός γονέας για μένα προσωπικά; μην μπλέκουμε τα πράγματα... άλλωστε πολλοί "αξιοσέβαστοι" γονείς, απλά τρέμουν μήπως αποκαλυφθούν τα δικά τους "εγκλήματα" και βρεθεί το παιδί τους σε αντίστοιχη θέση. Βέβαια, υπαρχει και το πρότυπο της "τηλεοπτικής" οικογένειας, όπου ακόμα και η μοιχεία ή το διαζύγιο δεν έχουν τόσο μεγάλη επίδρση στον ψυχισμό ενός παιδιού, γιατί οι συγκεκριμένες οικογένειες, ακόμα κι όταν χωρίζουν οι γονείς, έχουν πολύ δυνατές βάσεις. Καλό είναι να ξεχωρίζουμε την κοινωνική δράση από την οικογενειακή ανατροφή σε κάποιες περιπτώσεις, άλλωστε θα σου συνιστούσα να ρωτήσεις το ίδιο το παιδί για το γονέα του και όχι τους "δημοσιογραφίσκους της σειράς" που κατακλείζουν τα κανάλια μας!
Χαίρομαι για τη στάση σου απέναντι στο θέμα της "λέσχης". Διάβασε κάποιο/α βιβλία και έλα να το ξανασυζητήσουμε. Επέτρεψέ μου όμως και μένα να απορρίπτω επιμελώς μέχρι νεωτέρας ότι μου λένε τα "ιδιωτικά καναλάκια" σχετικά με τη δράση της 17Ν και να περιμένω την αναμετάδοση της δίκης και την επιχειρηματολογία όλων των πλευρών. Δεν είναι πιο έντιμο; το που ξέρω για τη λέσχη, μην το ρωτάς, μετά θα με κατηγορείς ότι προδίδω τους συναγωνιστές μου... ΑΙΔΩΣ!!
Κοινοί φονιάδες; θες να σου κατονομάσω ομάδες ανθρώπων που, όντες στο απυρόβητο, δρουν ως κοινοί φονιάδες; δε θα χαρείς να το ακούσεις πάντως, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα γκρεμιστούν κάποια σου ινδάλματα.
Για τους χαρακτηρισμούς που αποδίδεις στην εν λόγω ομάδα, δε θα συμφωνήσω, ούτε θα διαφωνήσω. Θα αφήσω να τους "απαντήσουν" ο καθείς τους ξεχωριστά. Για τους χαρακτηρισμούς και την ειρωνεία που με αντιμετωπίζεις, δε θα σου απαντήσω επίσης. Σε αφήνω στην κρίση των συμμετεχόντων στο site. Εγώ δεν ανοίγω προσωπική αντιπαράθεση, είμαι άλλωστε φανατικός οπαδός της θεωρίας "δε συμφωνώ ούτε με μία λέξη απ' όσα λες, αλλά θα υπερασπίσω, και με το τίμημα της ζωής μου ακόμα, το δικαίωμα σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις" του φίλτατου Βολταίρου.

Να περνάς καλά
kostakis
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099