ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM
Σχολιασμός Κειμένου Ημέρας home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM
Αποστολέας bananna
Αποστολή 14/11/2003 10:22:48 μμ
Τίτλος Προσωπεία
Κείμενο Φίλε Λαϊκέ (μου επιτρέπεις? Εσύ επέλεξες την οικειότητα)
Κάθε πράγμα το κρίνει ο καθένας απο τους ανθρώπους που το αντιπροσωπεύουν και το βάζουν σε εφαρμογή. Η εκκλησία αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύει την θρησκεία και την θρησκεία την κρίνουμε απο την πραγμάτωσή της μέσω της εκκλησίας / καταλαβαίνω το διαχωρισμό που θέλεις να κάνεις αλλά δυστυχώς δεν είναι ανεξάρτητες μεταβλητές, τουλάχιστον όχι στο μυαλό του κόσμου. Με αντίστοιχο τρόπο, πολύ σπάνια ξεχωρίζουμε πλέον μεταξύ κουμουνισμού και Λενινισμού ή Σταλινισμού - η εφαρμογή είναι αυτή που έχει σημασία (παράδειγμα ήταν, δεν έχει σχέση με την κουβέντα).
Πώς μπορούμε να μιλάμε για θρησκεία ανεξάρτητα της εκκλησίας όταν ακόμα και τα γραπτά κείμενα που έχουμε είναι απο αντιπροσώπους της θρησκείας. Δεν μιλάω για τους αποστόλους (αν και θα έπρεπε, εκέινος ο έρμος ο Σαύλος - Παύλος δεν είχε ακούσει ποτέ το Λόγο που με τόσο σθένος μετά υπερασπιζόταν). Μιλώ για την περίφημη μετάφραση των 70ήκοντα, που κόψαν και ράψαν κατά την αντίληψή τους και τις ανάγκες της τότε κοινωνίας.
Αυτό που έχει δεθεί με την ελληνική και κυπριακή ιστορία είναι όχι τόσο η θρησκεία όσο η εκκλησία και οι άνθρωποι της εκκλησίας που παίξαν κάποιο σημαντικό ιστορικό ρόλο.
Όσο για τις συζητήσεις που κάνεις με τον πνευματικό σου, ίσως και να μπορείς να τις κάνεις με ανθρώπους κάποιας συγκεκριμένης (ίσως υψηλού επιπέδου, δεν ξέρω) μόρφωσης.


ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. bananna Επισήμανση 14/11/2003 10:24:24 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099