ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM
Σχολιασμός Κειμένου Ημέρας home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM
Αποστολέας ttask
Αποστολή 9/2/2004 9:20:25 πμ
Τίτλος Ποιοι είμαστε;
Κείμενο Αγαπητό μέλος,
Αναλαμβάνω την ευθύνη να απαντήσω εκ μέρους του Νύγματος, μιας και τελευταία είμαι εκείνος που ευθύνεται για τα όσα διαβάζετε στην "καλόμερη την κυλιόμενη μπάρα", όπως τη χαρακτηρίζεις.
Κατ'αρχάς να αναφέρω ότι δεν κουμαντάρουμε κανέναν, με αποτέλεσμα όλοι να είναι ελεύθεροι να εκφέρουν τη γνώμη τους όποια κι αν είναι αυτή. Μπορείς να διαβάσεις το "Πρωτόλειο" όπου αναφέρουμε ποιοι είμαστε, από που ερχόμαστε και τι πιστεύουμε για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ασφαλώς και δεν είμαστε από το πουθενά. Προερχόμαστε από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, όπως θα διαβάσεις στο Πρωτόλειό μας, και ο καθένας μας έχει την προσωπική του καταγωγή, αν αυτό εννοείς. Αν εννοοείς κάτι διαφορετικό, όπως αντιλαμβάνομαι, μάλλον έχεις πέσει έξω. Δεν προερχόμαστε από κανένα κόμμα, είμαστε όλοι μας ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες, διατηρούμε το δικαίωμα της γνώμης μας και δεν δεχόμαστε να καπελωθούμε από κανένα κομματάρχη, ούτε να γίνουμε χειροκροτητές κανενός σωτήρα ή διάττοντα αστέρα. Έχουμε πολιτική κρίση, αλλά δεν διαθέτουμε κομματική ταυτότητα. Πριν πολλά χρόνια, όταν πρωτοδημιουργήθηκε το Νύγμα σε μορφή εντύπου, οι πρώτοι που μας είχαν πλησιάσει ήταν οι εκπρόσωποι των κομματικών νεολαιών, προσπαθώντας να διακρίνουν τις προθέσεις μας και να διερευνήσουν την κομματική μας ταυτότητα, φοβούμενοι έναν νεο αντίπαλο. Τόσο στενόμυαλοι ήταν, που νόμιζαν ότι πέραν των κομματικών ορίων, δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική σκέψη. Ότι για να έχεις γνώμη και άποψη για τα όσα συμβαίνουν γύρω σου θα πρέπει να είσαι ενταγμένος σε κάποιο κόμμα, να κουνάς τη σημαία του στις συγκεντρώσεις και να χτυπάς παλαμάκια, όποτε στο ζητάνε. Δυστυχώς όμως, εμείς προτιμάμε να είμαστε ενεργοί, κατά το δυνατό, και σκεπτόμενοι, θέλουμε να ελπίζουμε, και προβληματιζόμαστε με τα όσα βιώνουμε.
Δεν υπάρχει λόγος να απευθύνεσαι σε εμάς, για να ξέρεις σε ποιόν μιλάς. Να απευθύνεσαι στα υπόλοιπα μέλη του Νύγματος, με τα οποία μπορείς να ανταλλάσσεις απόψεις, γιατί εμείς δεν ελέγχουμε κανέναν. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε τη δυνατότητα διαλόγου και όχι να κρίνουμε τις απόψεις κανενός, ως ομάδα. Αν κάποιος από εμάς έχει να πει κάτι, μπορεί ελεύθερα να το πει. Ακόμα και μεταξύ μας υπάρχουν διαφωνίες σε αρκετά θέματα, κάτι που όμως είναι απόλυτα υγιές στα πλαίσια ενός συνόλου δημοκρατικά και ελεύθερα σκεπτόμενων πολιτών, εν αντιθέσει με τα πολιτικά κόμματα, στα οποία επικρατεί η ενός ανδρός αρχή και η λογική του κοπαδιού ή του μαντριού (με σαφή αναφορά στην ευφυία των αμνών).
Σε ό,τι αφορά το θέμα της εκλογής του Παπανδρέου, κανείς μας δεν έβγαλε συμπεράσματα, απλώς σχολιάσαμε σκωπτικά την όλη υπόθεση, η οποία προσπαθεί να παρουσιαστεί ως κορυφαία στιγμή της Δημοκρατίας και ως η μεγάλη αλλαγή της ελληνικής πολιτικής (την οποία θυμήθηκαν κάποιοι λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές). Αυτό όμως δεν αποκλείει κάποιοι από εμάς να πάνε να ψηφίσουν υπέρ ή κατά του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, γιατί όλοι μας είμαστε ελεύθεροι να πράξουμε πολιτικά.
Το αν τρώμε μασημένη τροφή ή όχι, όπως αναφέρεις, πιστεύω ότι το έχουμε αποδείξει με την παρουσία μας και με τις απόψεις μας όλα αυτά τα χρόνια και μια αναδρομή στα άρθρα μας θα σε πείσει. Προσωπικά με προσβάλει το σχόλιό σου, το οποίο όμως αντιπαρέρχομαι, γιατί ποτέ μου δεν δέχτηκα να γίνω φερέφωνο κάποιου.
Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω ότι το Νύγμα και χρώμα έχει και οσμή έχει. Δεν είναι ούτε αδιάφορο, ούτε ανούσιο. Το χρώμα του όμως δεν σχετίζεται ούτε με το πράσινο του ΠΑΣΟΚ, ούτε με το γαλάζιο της ΝΔ, ούτε με το κόκκινο του ΚΚΕ, ούτε με το χρώμα κανενός άλλου κόμματος. Το Νύγμα έχει το δικό του χρώμα, το οποίο προσδιορίζεται από τις γνώμες και τα άρθρα των μελών του. Αν κρίνουμε περισσότερο την Κυβέρνηση, είναι επειδή αυτή έχει την ευθύνη της λήψης αποφάσεων. Αν μερικές φορές γινόμαστε αιχμηροί, είναι γιατί όλοι μας ενδιαφερόμαστε πολύ για τα όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα, για όσες αποφάσεις θεωρούμε ότι υπονομεύουν το μέλλον μας.
Ελπίζω η απάντησή μας να σε κάλυψε.
Τάσος Τάσκαρης
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. Zorbas Απαντηση 10/2/2004 8:36:46 πμ
. . ttask Διευκρίνηση! 10/2/2004 9:08:21 πμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099