ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Ελληνοτουρκικές Σχέσεις home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας skotro
Αποστολή 12/8/2002 11:09:37 μμ
Τίτλος Απαντήσεις σε σχόλια
Κείμενο Με την επέκταση της συζήτησης πάνω στο άρθρο περί ενόπλων δυνάμεων γράφτηκαν ορισμένα σχόλια που θεωρώ χρειάζονται κάποιες απαντήσεις. Θα εκμεταλλευτώ το παρόν forum για να τις δώσω.

Καταρχήν απαντώντας στον ttask θα ήθελα να του πω ότι έχει εσφαλμένη άποψη περί Ναυτικού καθώς το 80% από τους κατατασσόμενους λαμβάνει πρώτη μετάθεση σε κάποιο πλοίο και μόλις ένα 20% θα πάει στα παρατηρητήρια των νησιών ή ακόμα και σε έναν από τους δυο Ναυστάθμους (Σαλαμίνας ή Κρήτης). Τα πλοία, τα παρατηρητήρια και οι Ναύσταθμοι είναι οι μονάδες που θεωρούνται μάχιμες στο Ναυτικό και όχι παραμεθώριος καθώς ο όρος δε χρησιμοποιείται σε αυτό το σώμα. Τώρα όσο για τα παπούτσια που λες, τι να πω, δεν έχω ιδεα. Εμάς στο Ναυτικό δε μας έδωσαν ποτέ αθλητικά παπούτσια :-)

Τώρα σχετικά με το πού είναι οι μονάδες να σου πω και το άλλο, ότι στο Ναυτικό, ακόμα και αυτός που έχει πάει στο χειρότερο πλοίο, συνήθως δε θέλει να φύγει μετά από 6-8 μήνες καθώς έχει παλιώσει και πλέον προτιμάει να απολυθεί από εκεί. Ωστόσο λόγο κενών στις διοικητικές υπηρεσίες (βλέπε ΓΕΝ κλπ.) με τη λήξη των εξαμήνων γίνεται επιχείρηση σκούπα που φτάνει μέχρι το 95%, με την οποία έρχεται κόσμος σε Αθηναϊκές υπηρεσίες κυρίως. Ο κόσμος αυτός ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος με την εξέλιξη αυτή ακόμα κι αν μένει δίπλα στο πεντάγωνο.

Κατά δεύτερον, σχετικά με όσα αναφέρει ο skrem, θα διαφωνήσω. Καταρχήν προσωπικά όσο κι αν μερικοί δεν το πιστεύουν ποτέ δεν έβαλα βύσμα για να έρθω στο ΓΕΝ δεύτερη μετάθεση και βρίσκομαι στο όριο υπομονής σε σχέση με το μήπως πρέπει να βάλω για να φύγω. Αυτό το αναφέρω για να επαναφέρω τη συζήτηση στην πραγματική βάση και όχι στην σφαίρα της φαντασίας του καθενός που μη γνωρίζοντας ακούει πεντάγωνο και σκέπτεται ότι κανείς έκανε σαν τρελός να έρθει εδώ. Όσο δε για την σπατάλη ανθρωπίνων πόρων πώς μπορούμε να τη συσχετίζουμε με τα βύσματα; Ίσα - ίσα που αν υπήρχε έλλειψη λόγω των εξαφανισμένων θα έπρεπε να αξιοποιούνται ακόμα αποτελεσματικότερα οι εναπομείναντες. Όμως κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Το αντίθετο.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099