ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Ελληνοτουρκικές Σχέσεις home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Kostakis
Αποστολή 20/8/2002 5:44:48 μμ
Τίτλος Απορίες
Κείμενο Το θέμα του forum σηκώνει πολλή συζήτηση για να αναλύσω εδώ τις δικές μου απόψεις. Έχω μόνο μερικές απορίες, όποιος θέλει μου τις απαντάει :
1) Στη Μικρασιατική Καταστροφή γιατί τείνουμε να κατηγορούμε μόνο τους Τούρκους για τα γεγονότα κι όχι τους Συμμάχους μας που ορέγονταν την Κωνσταντινούπολη (καμία σχέση με Αγγλικά σύνορα το Ισταμπούλ, έτσι;) αλλά και τη δική μας ανακόλουθη εξωτερική πολιτική (που στηρίχθηκε όπως πάντα σε προσωπικά συμφέροντα και ιδεολογίες κι όχι σε εθνικά οράματα και διατήρηση των κεκτημένων)
2) Στα Σεπτεμβριανά του 1955, γιατί παραμείναμε απαθείς και κυνικά αδιάφοροι;
3) Γιατί επιμένουμε να θεοποιούμε αυτούς που δήλωναν με στόμφο "δε θα θυσιάσω την Κύπρο για μία χούφτα Έλληνες της Κωνσταντινούπολης", που ενώ γνώριζαν το "παιχνίδι" που παιζόταν στην Κύπρο, δεν έκαναν τίποτα για να διασώσουν τα (σας αρέσει, δε σας αρέσει) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ στοιχεία της Πόλης;
4) Ποιος ο ρόλος του Εθνάρχη Μακαρίου στην τραγωδία της Κύπρου; ποιος της CIA; και πόσα άραγε γνωρίζουμε για το ρόλο των Ισραηλινών στην Κυπριακή τραγωδία; γιατί αυτοί ποτέ δεν αναφέρονται σαν εχθροί της χώρας; μήπως γιατί δε μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε;
5) Έχει κανείς αναλογιστεί σε βάθος γιατί υπάρχει αυτή η Ελληνοτουρκική διένεξη; μήπως λόγω της Άλωσης; (δε νομίζω, είναι πολύ παλιά για να τη θυμάται ο Ελληνισμός). Μήπως λόγω του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα; (μπα, δε νομίζω, σιγά μην καίγονται οι Τούρκοι για εδάφη που ιστορικά ΠΟΤΕ δεν τους ανήκαν). Ίσως λόγω της Μικρασιατικής Καταστροφής; (σιγά, μην τρελλαθούμε, ούτε τις ημερομηνίες της δεν ξέρουμε καλά-καλά). Μήπως λόγω των Σεπτεμβριανών; (γιατί, ξέρει κανείς τι έγινε τότε;). Ίσως λόγω Κύπρου (λες; γιατί; μήπως τελικά κερδίζουν τίποτα οι Τούρκοι σε οικονομικό επίπεδο από την κατοχή της Κύπρου;). Μήπως επειδή υπάρχουν επιστημονικώς αποδεδειγμένα κοιτάσματα πετρελαίου και ουρανίου στο Αιγαίο; (μπορεί, αλλά τι θα τα κάνουμε είτε εμείς, είτε αυτοί; σάμπως έχουμε και βαριά βιομηχανία σοβαρού επιπέδου αμφότεροι; μπορεί βέβαια να χρησιμεύουν σε άλλους, που πολύ θα ήθελαν να μπουν ξανά ΕΓΓΥΗΤΕΣ της ειρήνης και της ασφάλειας μεταξύ των δύο κρατών, αφού πρώτα ξεφορτώσουν το ένα στο άλλο, το δυνατόν περισσότερα από τα χρυσοπληρωμένα άχρηστα όπλα της βιομηχανίας τους. )
Εγώ θα έλεγα ότι καλό είναι να βλέπουμε το δάσος κι όχι το δέντρο. Τα ελληνοτουρκικά δε θα λυθούν ποτέ, όσο :
1) Δεν αποδεχτούμε διεθνή (συγκεκριμένου μάλιστα φορέα) διαιτησία στο Αιγαίο
2) Δεν αποδεχτούμε διεθνή (αντίστοιχων συμφερόντων φορέα) διαιτησία στην Κύπρο.
3) Δεν αποδεχτούμε, η μέν Ελλάδα την πληθυσμιακή και κοινωνική της αλλοίωση, η δε Τουρκία την οικονομική της υποδούλωση στο ΘΕΙΟ (Όχι τον Κόκκαλη, αυτός είναι ο μικρός θείος)
Ας ψάξουμε λοιπόν να βρούμε τις αιτίες των Ελληνοτουρκικών εκεί ακριβώς που υπάρχουν : στις σφαίρες επιρροής των ΣΥΜΜΑΧΩΝ μας, στα ανθελληνικά σιωνιστικά σχέδια, στην αντι-ορθόδοξη πολιτική του Βατικανού και στα παιχνίδια δύναμης και οικονομικής εξουσίας των μεγάλων πολυεθνικών. Ας αφήσουμε τελικά τις διαμάχες σχετικά με το αν ο Τούρκος θα ξεκοιλίασει 12 Έλληνες ή ο Έλληνας 25 Τουρκάλες. Ούτως ή άλλως δε μας αφήνουν.
Αυτά τα ολίγα
Φιλιά πολλά

Με σεβασμό
Κωστάκης

Υ.Γ. Θα ήθελα κάποιον πραγματικά γνώστη να μου πει μερικά πράγματα σχετικά με τη γενεαλογική ιστορία της Κύπρου. Ειλικρινά, θέλω να μάθω (ΟΝΤΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ, δεν κάνω πλάκα) ποιαν ακριβώς περίοδο η Κύπρος αποτέλεσε καθαρά μέρος του ελλαδικού χώρου. Και εννοώ φυσικά από άποψης βιολογικής, αλλά και πολιτισμικής και πολιτιστικής.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
. βασουλοβα το χρήμα 22/8/2002 12:27:05 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099