ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Ελληνοτουρκικές Σχέσεις home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Doukas
Αποστολή 22/8/2002 1:08:07 μμ
Τίτλος Αυτός με ποιόυς είναι; Με τους καλούς ή τους κακούς;
Κείμενο ΟΚ. Με τη διαφορά ότι τελικά αυτό που εννοούσες (εγώ ο έρμος τι να κάνω να μυρίσω τα δάχτυλά μου;) δεν είχε και μεγάλη σχέση μ’ αυτό που είπες (άλλο το «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» κι άλλο το «οι ιδιαιτερότητες αυτές σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο για γενικεύσεις και υποτιμήσεις») Ειδες που τελικά συμφωνούμε;
Οσο για την «πολεμική σύρραξη»… αναφερόμουν στον διαχωρισμό «καλών και κακών ανθρώπων» (αν ήσουν λίγο πιο προσεκτικός θα το καταλάβαινες). Το πρόβλημα με αυτό τον διαχωρισμό είναι ότι αν κάποιος πιστέψει ότι είναι Καλός (υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι είναι Κακοί;) και υπάρχει κάποιος άλλος που θίγει τα συμφέροντά του κατά πάσα πιθανότητα θα τον βαφτίσει Κακό και θα προσπαθήσει να τον εξολοθρεύσει «Εις το όνομα του Καλού» ως άλλος Σταυροφόρος. Να σου δώσω μερικά παραδείγματα; (Εγώ κι ο Πανούσης μιλάμε συχνά με παραδείγματα)
Ο Καλός ο Μπους (ο μπαμπάς!) με τους καλούς και άγιους Αμερικάνους G.I.Joe (και Ευρωπαίους, μη ξεχνιόμαστε) την έπεσε στον Κακό (ενδεχομένως και άπλυτο) Σαντάμ και στον εξίσου Κακό λαό του (δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο σ’ αυτό τον κόσμο από τα τρίχρονα Ιρακινάκια)
Το sequel γυρίστηκε στη Γιουγκοσλαβία με μόνη εναλλαγή στον ρόλο των Κακών τους Γιουγκοσλάβους. Επίσης στα Βιδεο Κλαμπ υπάρχουν και άλλες μεγάλες επιτυχίες του Παγκόσμιου Κινηματογράφου. Κακοί Αλγερινοί ενάντια στους Καλούς Γάλλους, Αργεντινή – Αγγλία στο Φόκλαντς Στέιντιουμ, Usama εναντίων Πύργων, Μπους (ο υιός!) εναντίων Μουσουλμάνων (γενικώς) και το νέο blockbuster: Δημήτρης Κουφοντίνας εναντίον κλούβας των ΜΑΤ! YESSSS!
Σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις η ταινία παιζόταν και στις αίθουσες των «αντιπάλων» με εναλλαγή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βεβαίως βεβαίως! Π.χ. Ο Καλός υπερασπιστής του λαού Σαντάμ θα οδηγήσει τον Ιρακινό λαό σε πλήρη εξολόθρευση των Αμέρικαν πίγκς (ειδικά αυτή η ξανθιά σερβιτόρα στα Μακντόναλντς θα φάει πολύ ξύλο).
Στο φιναλε… όλοι είμαστε κατά καιρούς και καλοί και κακοί, είτε ως άτομα είτε ως λαοί. Το ζήτημα είναι να δούμε πρώτα την καμπούρα μας (είτε ως άτομα είτε ως λαοί) και μετά να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με το πόσο κακοί είναι οι άλλοι.

Εχω την υποψία ότι κι εδω δεν διαφωνούμε

Ακόμα να μου εξηγήσεις πάντως τα περι «ΤΣΥΠΡΟΥ!»
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099