ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Ελληνοτουρκικές Σχέσεις home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Doukas
Αποστολή 22/8/2002 11:11:50 μμ
Τίτλος Γ...εννάτε γιατί χανόμαστε
Κείμενο Το πρόβλημα της διατήρησης των κεκτημένων μας ούτε καινούριο είναι ούτε αμελητέο. Είναι κοινό μυστικό ότι η κατάσταση στη Θράκη οδεύει προς ένα νέο Κοσσυφοπέδιο. Οι ομοιότητες των δύο περιπτώσεων είναι τραγικά μεγάλες. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια μπήκαν οι βάσεις για δημιουργία ανάλογης κατάστασης και στα νησιά του Α. Αιγαίου. Το μουσουλμανικό στοιχείο στη Σάμο, τη Λέσβο, τη Χίο και άλλα νησιά γίνεται ολοένα και εντονότερο. Μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότεροι λαθρομετανάστες εγκαθίστανται σ’ αυτά να νησιά ενώ ο δείκτης γεννητικότητας που παρουσιάζουν είναι ιδιαίτερα υψηλός.
Παρένθεση: Αυτοί οι άνθρωποι δεν φταίνε σε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Είναι κατατρεγμένοι άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων (Ιρακινοί, Πακιστανοί, Τούρκοι, Κούρκοι κλπ) οι οποίοι απλά ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Είναι ακόμα ένα παράδειγμα της ευκολίας με την οποία ο «μεγάλοι» αυτού του πλανήτη αντιμετωπίζουν τον κόσμο σαν μια μεγάλη παρτίδα Age of Empires.
Το αν όλοι αυτοί είναι Τούρκοι ή όχι δεν έχει μεγάλη σημασία. Κατ’ αρχήν είναι όλοι μουσουλμάνοι και είναι πάρα πολλοί (σε αναλογία με τον ντόπιο πληθυσμό) για να μπορέσουν να αφομοιωθούν και να γίνουν έλληνες. Κατά δεύτερον να είστε σίγουροι ότι η Τουρκία θα κινηθεί όπως και στην περίπτωση της Δ. Θράκης προκειμένου να τους οικειοποιηθεί. Βέβαια εκτός απ’ τους «πονηρούς» Τούρκους μερίδιο ευθύνης (μάλλον το μεγαλύτερο) θα έχουμε κι εμείς αν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο. Για το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια όλοι αυτοί οι άνθρωποι μπόρεσαν με τέτοια ευκολία να έρθουν και να εγκατασταθούν εδώ in the first place (που λέει κι ο Υπ. Εξ. μας) δε νομίζω να ευθύνεται κάποιος άλλος. Επιπλέον το ότι συναγωνίζονται σε μέγεθος τους ντόπιους πληθυσμούς όπως λέει κι ο Kostakis οφείλεται στο ότι όλοι (κράτος και πολίτες) αγνοούμε την περιφέρεια δίνοντας έτσι δικαιώματα σε κάποιους να "ενδιαφερθούν" εκείνοι περισσότερο
Δεν ξέρω πόσο υπερβολικά φαίνονται όλα αυτέ σε μερικούς (που περιμένουν εδώ και 30 χρόνια τους Τούρκους και δεν έρχονται) αλλά να είστε σίγουροι ότι και πριν από καμια 80ριά χρόνια το ενδεχόμενο να χάσει κάποτε η Σερβία το Κοσσυφοπέδιο από την Αλβανία ήταν εξίσου πιθανό με το ενδεχόμενο να χάσει η Γαλλία την Αλσατία από το Λιχτενστάιν.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099