ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Ελληνοτουρκικές Σχέσεις home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας GDelta
Αποστολή 12/7/2002 3:18:51 μμ
Τίτλος Όσο παίρνει.
Κείμενο και βάλτε κανά νέο entry, μας βλέπω να φτάνουμε κάτω δεξιά γωνία)

Sorry βρε παιδιά για τον τρόπο εκφρασής μου, αυτή τη φορά θα προσπαθήσω να διορθωθώ λίγο. Φαίνεται πως κάθε φορά που χρησιμοποιώ έκφραση που αποκλίνει και λιγάκι βαρύτερες λέξεις ("Did he say the "s" word?" "No maam, I'm afraid it's much worst." "The "F" word??") όλοι όσοι διαβάζουν το κείμενο κολλάνε εκεί και δεν κοιτάνε καθόλου τι έχω γράψει παρακάτω ή παραπάνω.

Ο Ελληνικός Στρατός είναι, ναι Γ.Τ.Π.! Και αυτή η κατάσταση υπάρχει εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Έχω ακούσει ιστορίες από παλιούς (γενιά του πατέρα μου) που το επιβεβαιώνουν. Παρ' όλα αυτά τα μεγαλύτερα κονδύλια, καθώς και και το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού της χώρας πηγαίνει εκεί. Στο στρατό και σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Βεβαίως θα χαιρόμουν αφάνταστα αν έβλεπα τις μίζες να εξαλείφονται άπό την Ελληνική κοινωνία και αν κανείς δεν έτρωγε λεφτά από το ταμείο της χώρας, άλλά πραγματικά δε μπορώ να σκεφτώ τρόπο να σταματήσουν αυτές οι τακτικές.

Βεβαίως ο πόλεμος δεν είναι λύση για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αλλά και η άποψη πως "πρέπει να έχουμε ισχυρό στρατό για να επιβάλουμε τις προτάσεις μας (εν καιρό ειρήνης) και να μην υποχωρούμε" δε βρωμάει λίγο; Μπορεί να μην λέει κάποιος "πάμε να τους σκοτώσουμε", αλλά αν λέει "αν δε δεχτούν τους όρους μας, θα πάμε να τους σκοτώσουμε" δεν είναι πάνω - κάτω το ίδιο πράγμα;

Δεν είπα πουθενά πως πρέπει να κάνουμε συνεχώς υποχωρήσεις skrem! Πιστεύω πως οι λαοί πρέπει να είναι φίλοι και πως για να γίνει αυτό χρειάζεται αμοιβαίος σεβασμός, απλά δε πιστεύω πως εμείς σεβόμαστε τους απέναντι, ενώ εκείνοι όχι. Την ιδέα που έχουμε εμείς (η πλοιοψηφία τουλάχιστον) γι' αυτούς έχουν και αυτοί για εμάς.
Για τους Τούρκους οι Έλληνες είναι οι "κακοί", αδίστακτοι, κομπιναδόροι, και χίλια άλλα στερεότυπα που γεννήθηκαν από την Τουρκική προπαγάνδα. Το πρώτο βήμα θα είναι ΕΜΕΙΣ να αλλάξουμε λίγο τα μυαλά μας (ίσως να βγάλουμε από τα σχολικά βιβλία φράσεις όπως "η Σμύρνη θα είναι πάντα Ελληνική και κάθε Ελληνόπουλο πρέπει να ελπίζει να γίνει κάποια μέρα ξανά δικιά μας") και το επόμενο βήμα να βοηθήσουμε τους Τούρκους να αλλάξουν και τα δικά τους μυαλά.

ttask, για πε κανά σύνθημα του στρατού μας για τους Τούρκους; Ειδικά εκεί που βρίσκεσαι, θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη συμπάθεια.

Στο άρθρο της Καρανασοπούλου αντέδρασα με τον τρόπο που αντέδρασα γιατί πίσω από τέτοια όμορφα λόγια κρύβονται πολλές φορές έντονα αρνητικά συναισθήματα, που καμία σχέση δεν έχουν με το συγκεκριμένο ζήτημα (την πολιτική του Γ.Π.), αλλά πηγάζουν από ένα γενικότερο μίσος για τον απέναντι λαό. Κάτι τέτοιο κατάλαβα από τα σχόλια που είχαν γίνει. Αν έκανα λάθος, συγνώμη για τα λόγια που χρησιμοποίησα.

Συγγνώμη όμως ρε παιδιά, αλλά τι προτείνετε; Να σταματήσουν οι ειρηνικές προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών, να αφήσουμε απ' έξω την Ε.Ε., να ρίξουμε όλο το βάρος της οικονομίας μας στο στρατό και σε εξοπλισμούς, ώστε στο τέλος να μπορέσουμε να πούμε "δώστε μας την Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη, τη Μικρά Ασία και βγάλτε το σκασμό μη σας μαμήσουμε";
Και έστω πως όλες αυτές οι απαιτήσεις από πλευράς μας είναι πολύ χοντρές, αξίζει να γίνουμε στρατιωτικό κράτος μόνο και μόνο για να μη μας παρενοχλούν οι Τούρκοι;
Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός της ειρηνικής. Εκτός κι αν θέλετε λίγη από την "ανθρωπιστική βοήθεια" των Αμερικάνων, όταν τα πράγματα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας θερμανθούν.


Επειδή μερικά θέματα αναφέρθηκαν αρκετά, θα αναφερθώ λιτά:
Όσω πιστεύω τώρα ότι η "ικανή" Ελληνική Αστυνομία εξαρθρώνει τη 17Ν, άλλο τόσο πίστεψα πως το incident στα Ιμια ήταν αληθινό. Όσο για τον Οτσαλάν, ναι οι Τούρκοι τον έπιασαν και τον φυλάκισαν με σκοπό την εκτέλεση, αλλά ποιοι τον παρέδωσαν σ' αυτούς;
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099