ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Ελληνοτουρκικές Σχέσεις home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας coumparos
Αποστολή 17/7/2002 1:10:50 πμ
Τίτλος Ta idia pantelakh mou ta idia pantelh mou
Κείμενο Εγώ θα ήθελα να απαντήσω με αφορμή και το κείμενο του DELTA σε σχέση με τις ελληνικές σχέσεις ,την θέση της Ελλάδας στην περιοχή και ότι άλλο έχει ειπωθεί σε αυτό το forum.
Αυτό που βλέπω σε αυτή την κουβέντα και ιδιαίτερα από τύπους σαν τον skremι να αναμασάνε η ίδια παλιά τροφή και τα ίδια ψέματα που παίζουν στην χώρα μας τα τελευταία 100 χρόνια (ιδιαίτερα από το 22 και μετά). Εδώ επίσης βλέπουμε και την γνωστή ακροδεξιά αντίληψη (που δυστυχώς έχει διαβρώσει όλη την ελληνική κοινωνία άσχετα από κόμματα ) ότι πάντα υπάρχουν κάποιοι που είναι περισσότερο Έλληνες από τους άλλους (μέσα στους άλλους και εγώ) που είναι προδότες και έχουν ως μοναδικό σκοπό της ζωής τους να καταστρέψουν και να υποδουλώσουν την Ελλάδα (περασμένα μεγαλεία ) στους ξένους. Πάντα λοιπόν αυτοί οι «περισσότερο ΕΛΛΗΝΕΣ» από εμάς τρέχουν να αναδείξουν την προδοσία και να λαϊκίσουν λιγάκι (ως γνωστόν Ελλάδα η χώρα της δημαγωγίας ,του λαϊκισμού και της μαλακίας ,είναι τα εθνικά μας σπορ) και να πουν ένα τσιτάτο που έχει ειπωθεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν για να πάνε ευτυχισμένοι για ύπνο καθώς έχουν πράξει το πατριωτικό τους καθήκον …
Πράγματι είναι γεγονός ότι η τούρκικη κοινωνία στην παρούσα φάση είναι μια κοινωνία με τεράστιες αντιφάσεις τα αναπτυγμένα πολιτισμικά – οικονομικά παράλια με την υποανάπτυχτη – θαμμένη στον ισλαμικό φανατισμό (αυτά πάνε πακέτο ) ενδοχώρα . Είναι μια χώρα σταυροδρόμι ανατολής και δύσης που πασχίζει να βρει το κοινωνικό και εθνικό της στίγμα στη σύγχρονη εποχή.
Η Ελλάδα τώρα….κράτος που σχεδιάστηκε και «κατασκευάστηκε» από τις μεγάλες δυνάμεις το από το 1830 και μετά για να εξυπηρετήσει τα γεωστρατηγικά τους συμφέροντα στην περιοχή. Κομμάτι της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας κέρδισε γρήγορα εδάφη μέσα από τοπικούς πολέμους .Στο εσωτερικό της έχει ετερόκλητα εθνολογικά στοιχεία όπως αρβανίτες, διάφορων ειδών «τουρκόσπορους» και γενικά κάθε καρυδιάς καρύδι. Έπρεπε λοιπόν αυτή η Ελλάδα (όπως κάθε έθνος ) να βρει ένα ψέμα να στηριχθεί. Επειδή η χώρα και συγκεκριμένα οι πολίτες της διακρίνονται για τα ψέματα που λένε, βρήκαν εύκολα δυο ψέματα. Α) την αρχαιολογική ιστορική(το συζητάμε) και βιολογική(δεν το συζητάμε) καταγωγή τους και Β)τον τουρκικό κίνδυνο.
Στο δεύτερο που μας αφορά στη παρούσα φάση πήραν μαστερ στην λογοπλασία και στην κοροϊδία αφού κατάφεραν μέσα από βιβλία ιστορίας και από την παιδεία γενικότερα να μεταδώσουν ένα μίσος και μια τουρκοφοβια.
Ας μη ξεχάσουμε τις θρυλικές στιγμές στα βιβλία της ιστορίας όπου όταν ηττούνταν οι Έλληνες αυτό γινόταν πάντα με αυταπάρνηση και ηρωισμό ενώ όταν έχαναν οι Τούρκοι έφευγαν σαν φοβισμένοι και με δειλία. Ας μη ξεχάσουμε έντονες λέξεις που χρησιμοποιούν τα βιβλία της ιστορίας για να εγκλωβίσουν συναισθηματικά τον νεαρό αναγνώστη όπως οι Τούρκοι έσφαξαν ,βίασαν, δολοφόνησαν κ.τ.λ. ενώ οι Έλληνες φυσικά δεν έκαναν τίποτα από όλα αυτά(βλ. Άλωση της Τριπολιτσάς , Επέλαση των Ελλήνων στην Ενδοχώρα της Ανατολίας κ.τ.λ. για να διαπιστώσεις το αντίθετο.) .
Για να μην γίνομαι κουραστικός θα αφήσω την ιστορική ανάδρομη και θα μπω κατ ‘ ευθείαν στο θέμα…
To keimeno ayto graftike viastika gi ayto synxoreste thn syntaxh moy
Για να βοηθήσουμε την χώρα μας να κερδίσει την σταθερότητα στην περιοχή πρέπει να βοηθήσουμε την Τουρκία να ορθοποδήσει οικονομικά να βγει από την εξαθλίωση στην οποία βρίσκεται. Πρέπει επιτέλους τα βιβλία στο σχολείο να διδάσκουν ιστορία και όχι στρεβλώσεις που δημιουργούν μίση και πάθη . Πρέπει να καταλάβουμε ότι η οποία ανάδρομη στο παρελθόν δεν προσφέρεται για διάλογο καθότι η δικιά μας νίκη είναι για του Τούρκους ήττα και η δικιά μας καταστροφή (μικρασιατική) είναι γι αυτούς η γέννηση και το ξεκίνημα της σύγχρονης Τουρκίας .
Η αγορά όλο και περισσότερων οπλών λειτουργεί αποτρεπτικά όχι λόγο της υπεροπλίας αλλά λόγο του ότι κατά μια οικονομίστικη αντίληψη γίνεται πολύ ακριβός ο πόλεμος. Βέβαια το ζήτημα είναι ποιον θα πειράζει περισσότερο κάποιον με μια σταθερή οικονομία που θέλει να την διατηρήσει ή κάποιον που σε τελική ανάλυση είναι ήδη εξαθλιωμένος?
Γι αυτό πρέπει να προχωρήσουμε σε σταδιακή μείωση των στρατιωτικών εξοπλισμών και διοχέτευση των πόρων για αλλά κοινωνικά αγαθά.
Τώρα για τους Τουρκαλάδες που θέλουν να μας φανέ σας λέω ότι υπάρχουν και Ελλαναράδες (χωρίς μυαλό) που θέλουν να φανέ τους τούρκους αν και ιστορικά μάλλον σ αυτούς (Στους Τορκαλαδες…)χρωστάμε την ύπαρξη μας J

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΘΕΙΤΕ
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. Tassos afieromeno eksairetika... 31/7/2002 11:06:08 πμ
. . GDelta Sorry ρε μάγκα! 1/8/2002 9:41:34 πμ
. . . Tassos edo pou ta leme... 4/8/2002 8:36:11 μμ
. . . . GDelta :-Ο 5/8/2002 10:19:59 πμ
. . . . . Tassos :o 5/8/2002 10:21:58 πμ
. . . . . . coumparos :-0 16/8/2002 9:59:13 μμ
. . . . skotro Εμπρός Φάτε τους! 5/8/2002 8:15:44 πμ
. . . skotro Μα ρε παιδιά... 3/8/2002 8:56:50 μμ
. . . . GDelta ΟΚ, συγνώμη. 5/8/2002 10:29:25 πμ
. . Sardanapalos www.haf.gr 1/8/2002 9:10:46 πμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099